pondělí 2. března 2020

Nádoba na kvašenou zeleninu

Kvašenou zeleninu lze jednoduše koupit v obchodech, ale má to několik háčků. Výběr bývá často omezen na jednodruhové kysané zelí (dlouhokvašená zelenina), které v mnoha případech obsahuje různé konzervanty nebo potenciálně škodlivé potravinářské přísady. Abyste si mohli připravit lahodné kvašené dobroty doma, budete potřebovat nádoby na kvašení. V naší nabídce najdete nejen nádoby na kvašenou zeleninu nebo nádoby na kvašení zelí. Co třeba vyzkoušet nádoby na kvašení ovoce nebo kvasné nádoby na víno, tzv.


Nádoba na kvašenou zeleninu.

Jděte přírodní cestou a uzdravte se mléčně zkvašenou zeleninou. Kvašené zelenina, Vám dodá energii a vitalitu na celý den. Vhodná i jako doplněk stravy při žaludečních potížích, trávení,nadýmání.


Pro slinivkáře je kvašená zelenina -Pickles učiněný zázrak. A k tomu potřebujete hrnec na výrobu kvašené zeleniny. Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem. Keramická dílna v Chornicích u Jevíčka vyrábí užitkovou i uměleckou keramiku, porcelán, kameninu, raku a kachlová kamna na zakázku.


Nakládací dózu znáte také z televize, kde v různých pořadech ukazují nakládání, kvašení či fermentování zeleniny a tento způsob úpravy nazývají pickles.

Nastrouhané zelí s mrkví osolíte, dáte do nádoby a přitlačíte zeleninu víčkem s pružinou. Při teplotě max do 20°C dáte na několik dnů do tmavé místnosti. Velice univerzální kvasný hrnec a kvasnou zátkou na kvašení a uskladnění zeleniny. Nakonec, co si dneska sami pro zdraví neuděláte-nemáte.


A za trochu té práce s naložením zeleniny do nádoby na kvašení. Osvědčená a hojně prodávaná keramická nádoba o objemu jeden litr na mléčně kvašenou zeleninu ,s těžítkem, bukovou tyčkou,(pístem) gumou a víčkem. Zkrátka kompletní sada na nakládání zeleniny. Jeden litr,to je cca kilo. Sada na kvašení je pouze přírodní(dřevo a keramika),a tak nehrozí žádná oxidace kovu,nebo.


Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu. Umělohmotná nádoba má objem l. Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem. Podobně jsou na tom kvašáky, tedy okurky kysající ve slaném nálevu (pozor, neplést s okurkami zavařenými v octovém nálevu, to nejsou mléčně kvašené produkty a neobsahují žádné prospěšné kultury). Kvasit můžete v podstatě veškerou zeleninu.


Nejčastěji se vyrábí mléčně kvašenou zeleninu ze zelí, cibule, mrkve, červené řepy, vyzkoušejte cokoli. Podstatou u výroby mléčně kvašené zeleniny je působení tří elementů. Jsou to sůl, tlak a čas.


Recept na mléčně kvašené zelí.

Najemno nastrouhejte zelí. Vyzkoušejte – recept na PICKLES, neboli kvašenou zeleninu. Označení Pickles pochází původně z angličtiny, používá se pro kvašenou zeleninu.


Hrnec na nakládání zeleniny značky Orion vám pomůže připravit Pickles – zeleninu kvašenou pomocí bakterií mléčného kvašení. Pickles je tak ideální oblohou k hlavnímu jídlu nebo přísadou do salátu. Vnitřní poklička je tlačena dřívkem a gumičkou stále ke dnu a vyvíjí tlak na zeleninu. Attitude - Čistící prostředek na ovoce a zeleninu , bez vůně Přírodní netoxický čistící prostředek na ovoce a zeleninu , bez chutě a vůně.


Na povrchu přírodních plodů často najdeme nejen špínu z manipulace, ale také pesticidy, těžké kovy, mastný vosk a další látky, které jsou v dnešní době používané. Kameninová nádoba na kvašenou zeleninu různého objemu, tzv. Skládá se z hrnce s gumičkou, těžítka, pokličky s dírkou a dřevěné tyčky. Přikládám návod k použití.


Všechny mnou používané glazury mají atest nezávadnosti pro styk s potravinami. Jmenuji se Radka Eliášová a zabývám se keramikou vyráběnou jak na hrnčířském kruhu, tak modelováním. V mé dílně můžete spatřit především dekorační a užitkovou keramiku, jako jsou čajové a jídelní soupravy, džbány, pro zdravé stravování klíčidla a kvašáky ( nádoba na kvašenou zeleninu , tzv. pickles), bylinkové zápichy, aromalampy, svícny – z. Klarstein Maischfest, fermentační kotel, litrů, kvasná trubka, nerezová ocel 304.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky