Na jeden kilogram zeleniny si připravte 15–gramů mořské soli, trochu kmínu, vhodnou nádobu na kvašení a něco na zatížení. Hodí se sklo nebo keramika. Pokud nemáte speciální kvašák, hodí se například velká zavařovací sklenice se širokým hrdlem.
Všechny použité nádoby a zátěže před kvašením vyvařte nebo. Jak na to: Všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky, nebo ji nastrouhejte a pokud jste tak trpěliví jako já :-), nebo spěcháte, klidně ji dejte do drtiče a rozsekejte najemno.
Z výše uvedeného množství zeleniny budete mít cca 5g pickles. Vyrábíme sudy na zelí všech velikostí, nádoby na pickles, hrnce a nádoby na kvašení zeleniny. Jezte mléčně kvašenou zeleninu a žijte zdravě. Podobné fráze na Sleviste. V nakládací nádobě můžete nakládat i spoustu jiných druhů a kombinací zeleniny a mas.
Nádoba na kvasenie 2-litra. Například směs vuřtů s cibulí, okurkami, mrkví a podobně. Dle Vaší fantazie lze kombinovat cokoliv včetně marinování masa před vlastní úpravou.
Pokud odendáte pružinu od víka lze využít nádobu na nakládání hermelínu. Pri kvasení zeleniny v menších (1- až 5-litrových) sklených zaváracích pohároch sa podľa druhu použitej zeleniny poháre hneď na začiatku kvasenia napevno uzavrú. Pri použití nízkosacharidovej zeleniny sa pri kvasení vytvára len malé množstvo plynného oxidu uhličitého, a teda nehrozí prasknutie pohára pod jeho tlakom. Rychlokvašená zelenina je křehká, křupavá a nabitá vitaminy, minerálními látkami a enzymy. Právě ona vám (malá miska denně či obden) zajistí přísun potřebných látek především v zimních měsících až do jara, kdy zdroje čerstvé tuzemské zeleniny jsou omezené (dovážená zelenina je dražší a často bez chuti).
Ta správná nádoba na kvašení dokáže zázraky – jako kouzlem budete mít lahodné zelí, nakládané okurky, utopence, hermelíny, ryby a další dobroty. Domácí víno je také delikatesní záležitostí. Tak neváhejte a objednejte si nádoby na kvašení z naší nabídky. Zeleninu je důležité předem důkladně očistit a omýt a poté podle libosti nastrouhat, nakrouhat či nakrájet na stejnoměrné nudle či nudličky nebo plátky.
Nadoba na kvaseni zeleniny 6produktů Orion Hrnec na nakládání zeleniny l PICKLES Hrnec na nakládání zeleniny značky Orion vám pomůže připravit Pickles – zeleninu kvašenou pomocí bakterií mléčného kvašení. Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu. V naší nabídce máme plastový hrnec kvašák na pickles s nerezovou pružinou.
Umělohmotná nádoba má objem l. Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem. Přečtěte si článek Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo. Nebojte se zkombinovat jakékoli druhy zeleniny , které se hodí na kvašení.
Zelí bílé i červené, cibule, červená řepa, mrkev, různé druhy ředkví….
Později sami odhadnete množství. V případě, že se tak nestane, můžeme přidat trochu vody. Při pokojové teplotě necháme. Teď jsem zrovna tvořil nádoby na PICKLES. Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv.
Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu. Když byl přebytek ovoce nebo zeleniny , tyto přebytky se konzervovaly, aby lidé měli zásobu na zimu a nemuseli si odříkat. Nakládaná zelenina (pickles) Budete potřebovat. Umístění zeleniny pro kvašení záleží na druhu zvolené zeleniny , podívejte se prosím dolů do komentářů, se zkušenými praktiky to tam probíráme a doplňujeme si informace, abychom to dělali správně :) Jdeme dál.
Výrobník pro snadnou přípravu domácího kysaného zelí, kvašených okurek, nakládané zeleniny apod.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.