úterý 22. ledna 2019

Hořčíkovou anodu

Dobrý den,jakou anodu použít na ohřívač vody OKC NTRR 2BP Děkuji J. To se stáva u studniční neupravené vody, která se nesnese s hořčíkovou anodu. Ano teplá voda jde nahoru, ale zde se používá obrácený princip, kdy tím že. Obětovaná anoda pro katodickou ochranu (převzato STUTAK s.r.o), Obětovaná hořčíková anoda.


Hořčíkovou anodu je nutné pravidelně kontrolovat. Správná kontrola a včasná výměna anody prodlužuje životnost smaltovaných a. Anodová tyč hořčíková je náhradní díl do bojleru Dražice. ANODA S CIZÍM ZDROJEM NAPĚTÍ. Anoda 26x5mm - s vodičem 80mm 4Kč s. Zásobníky jsou vybavené hořčíkovou anodou , jejíž.


Všechny nádrže na vodu mají standardně nainstalovanou hořčíkovou anodu. Máme stejnou už asi let. Doporučujeme obstarat si nové těsnění pod přírubu a hořčíkovou anodu , jejíž životnost je počítána na roky a rovnou vše vyměnit. Vyměňte všechny opotřebené části, především těsnění pod přírubu a hořčíkovou anodu (životnost anodové tyče je zhruba roky – je nutnou součástí bojleru - chrání vnitřní opláštění a postupně se rozpouští.


Tyč se nachází v každém bojleru.). Nevracejte zpět jakékoliv poškozené nebo zrezlé části. Každá smaltovaná nádoba pro přípravu teplé vody obsahuje obětovanou hořčíkovou anodu , která se rozpouští.


Její životnost je přibližně dva roky. Po této době je nutná výměna, která se neobejde bez vypouštění ohřívače a demontáže příruby. Vítanou alternativou je bezúdržbová titanová anoda. Mám taky Dražice (novostavba) a za nerez bych neměnil.


Pokud je kyselá voda, tak měnit přiměřeně častěji tu hořčíkovou elektrodu. Zkusil bych se na ní dívat už třeba po půl roce, co z ní zbylo. A pokud nic, tak rychle vyměnit.


V případě, že mám nerez, tak je to stejné - měnit hne jak elektroda zmizí. Stacionární zásobníky teplé vody ze smaltované oceli. Uvnitř zásobníku je výměník, který přenáší teplo. Jako přídavnou ochranu proti korozi má zásobník ochrannou hořčíkovou anodu.


Hořčíkovou anodu

Tyto zásobníky se prodávají pouze v setech se závěsnými kondenzačními kotli. Bojler využívá odolnou a také bezpečnou hořčíkovou anodu , která nevylučuje žádné nežádoucí látky. Součástí konstrukce je elektrické ponorné ohřívací čerpadlo, které má provozní tlak v rozmezí – barů. Ohřev je možné nastavit až do hodnoty stupňů Celsia, s možností hospodárné funkce na ohřev do. Každý bojler je touto anodou vybaven.


Proto je nutná pravidelná výměna. Nejpozději po letech provozu bojleru. Ochranná hořčíková anoda.


Pokud bude tvrdý, doporučujeme kámen odstranit dřevěným předmětem (velmi opatrně, v žádném případě se nesmí poškodit smalt). Opotřebení je pak odvislé od provozu a vody v oblasti. Magnéziová anoda - náhradní hořčíková anoda do bojlerů TATRAMAT Například VTI 1Anóda zabraňuje vytváraniu vodného kameňa vďaka elektrochemickej reakcii. DZ Dražice Magnéziová anoda x 4x M8.


Uzavřete vstup studené vody. Vypusťte tlak ze zásobníku teplé vody. Je-li její průměr menší než mm, hořčíkovou anodu vyměňte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky