čtvrtek 24. ledna 2019

Jak vyčistit radiátor

Jak vyčistit radiátor

Také máte radiátory s vnitřním vlnovcem, který je naplněn prachem ? Začíná topná sezóna a pokud se nechcete hned po ohřátí radiátorů dusit jemným prachem, vemte je nejdřív štětkou ! V topení bývá od jara nános pavučin prachu a pavouků. Jaký kartáč na čištění deskových radiátorů? Pojďme se společně podívat jak vyčistit radiátor.


Ty zamezují proudění teplého vzduchu. Jak na podlahové topení? Tak, jako doma pravidelně vysáváte koberce nebo utíráte prach na nábytku, měli byste v čistotě udržovat také radiátory. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima.


Občas se stává, že radiátor špatně topí. Pokud se stane, že se do rozvodu ústředního topení uvolní nečistoty, mohou se nečistoty usadit ve ventilu. A tím se částečně, nebo.


V našich domovech mají tendenci hromadit prach jako málokteré vybavení, proto je alespoň jednou ročně – nejlépe před začátkem topné sezóny, musíme pečlivě umýt. Pokud jej totiž pravidelně nečistíme, zůstává nám tam prach a pavučiny od pavouků. Zkuste obalit ramínko vlhkým hadrem (vyřazený starý ručník bude ideální) a tím tato místa vyčistit. A také vzniká špatná předávka vzduchu mezi hoštinami v radiátoru.


Pokud máte doma ještě staré článkové ocelové radiátory a potřebujete je pořádně vyčistit , zkuste špínu odstranit pomocí roztoku horké vody, octa a kypřícího prášku do pečiva. Pokud má rukojeť z drátu, můžete si ji ohnout podle potřeby a dá se s ní snadno manipulovat. Má to ale jednu nevýhodu - dost při tom nacákáte. Pokud tak nechcete mít špinavou zeď či koberec, vložte za radiátor kus kartonu a nějakou podložku dejte i na podlahu.


Jak vyčistit radiátor

Mnohdy bývají radiátory zašpiněné opravdu silně. Pod radiátor opět dejte kartonový papír. A stejná rada – nejdřív vysajte vysavačem. Poté jsem radiátory umyl pískem na nádobí.


Do vnitřku se těžko dostává. Můžete pravidelně vysávat a otírat prach z nábytku, ale stejně máte věčně zašedlé záclony a špinavé zdi, především v okolí radiátorů. Budeme potřebovat obyčejné šatní ramínko na které namotáme hadřík namočený v saponátu s vodou. Toto je nejlepší způsob, jak vyčistit zaprášený radiátor.


Jak vyčistit radiátor

Co budete potřebovat Vysavač Hadr nebo kartáč na radiátor Kbelík horké vody a houbu na mytí Saponát na nádobí Starý ručník Čisticí kuch. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Za radiátor pověste mokrý hadr a prach pak zepředu vyfoukejte studeným vzduchem z vysoušeče na vlasy. Nečistoty se vzadu nachytají na mokrý hadr, který pak normálně vyperete.


A znáte triky, jak umýt žaluzie? Na tom totiž závisí, jak dobře vám nová barva na radiátor „chytne“ a jaký bude výsledný efekt. V první řadě je třeba radiátor zbavit nánosů prachu, rzi a mastnoty. Dalším krokem je zbroušení starého nátěru.


Zvládnete to pomocí drátěného kartáče nebo brusného papíru. Nedostatek vody v topném tělese může způsobovat, že ani odvzdušněný radiátor nehřeje tak, jak by měl. Přišel mi e-mailem roztomilý způsob, jak vyčistit prach z radiátorů.


Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Názory, rady a tipy, jak odvzdušnit topení se různě liší. Někdo preferuje možnost, kterou jsme vám zde uvedli i my, tedy postarat se o radiátor v době, kdy je vypnuto čerpadlo přivádějící oběhovou vodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky