úterý 8. ledna 2019

Plynový kotel průtokový nebo se zásobníkem

Lépe také hospodaří i se spotřebou plynu. Sepne se tehdy, pokud teplota vody v zásobníku poklesne na stanovenou mez a dohřeje rovnou celý zásobník. První otázkou je, zda vybrat kotel kondenzační nebo klasický.


Pokud se rozhodnete pro elektrický průtokový ohřívač nebo elektrokotel. Plynový kotel se zásobnikem vody nebo průtokový.

Běžně se tento produkt prodává v elektrickém nebo. Průtokový ohřev je také na provoz o něco dražší než zásobníkový, jak na spotřebu plynu tak i na spotřebu vody ( čekáte, než se voda předehřeje a tím tak spotřebujete více vody ) Naopak průtokový kotel je s rozměry menší něž kotel se zásobníkem a celková investice je nižší než u zásobníkového. Nevíme, který kotel bude pro nás lepší, zda průtokový , nebo se zásobníkem ? V bytě zatím budem bydlet dva, ale určitě jednou chceme, aby nás tam bylo více.


Máme rádi teplo a oba si rádi napustíme plnou teplou vanu. Kolik jaký stojí na tom nám nezáleží, cheme jen vědět. Otázka, pokud nahřeju 120l nebo 40l vody v zásobníku na 60°C a.

Samozřejmostí jsou i moderní vlastnosti, jako je plynulá modulace výkonu, nebo autodiagnostika, či moderní ekvitermní eBus regulace. Stojím před problémem - budeme nuceni měnit závěsný plynový kotel za nový. Dodnes jsme využívali kotel se zabudovaným zásobníkem TUV a odtahem do komína. Víme, že existují i průtokové systémy ( mám jisté poznatky z používání staré karmy).


V bytě jsou osoby, teplá voda jde hlavně na každodenní sprchování. Zda zvolit plynový kotel s vestavěným nebo odděleným zásobníkem vody záleží na počtu členů domácnosti, koupelnových zvycích i prostoru, který můžete novému kotli poskytnout. Závěsný kombinovaný kotel – se hodí pro menší byt a malou rodinu. Většinou do litrů objemu.


Chceme vyměnit za kotel turbo zn. Baxi,ale máme dilema,zda průtokový nebo se zásobníkem ? Kotel průtokový nebo se zásobníkem. Patrně sami tušíte, že plynový kotel se nevyplatí hledat někde na tržnici nebo bleších trzích. Naprostá spolehlivost a dokonalá montáž jsou totiž i přes pokročilé bezpečnostní prvky základem zajišťujícím ochranu vašeho majetku a zdraví.


Nabízejí-li vám vaši známí starší kotel z druhé ruky, raději. Velký rozdíl je ale v údržbě.

Kromě toho, že byste měli plynový kotel před sezonou nechat vyčistit (na jeho výměníku se usazuje prach), musíte zajistit i jeho pravidelné revize. Při špatném spalování plynu se může uvolňovat nebezpečný oxid uhelnatý. Všechny zásobníky (nádrže, bojlery) na ohřev vody jsou už v ceně sestavy a dodávané zda vyráběné přímo od výrobce kondenzačního plynového kotle. Plynové kondenzační kotle se zásobníkem , nebo bojlerem na ohřev vody. Jak pracuje automatický kotel se zásobníkem.


Automatický kotel se zásobníkem si sám doplní palivo nebo zapálí oheň. Vy se musíte postarat především o násypku paliva, která může mít různý objem. Byl tady nápa zapomenout na průtokový ohřev a instalovat bojler s výměníkem a ohřívat vodu kotlem přes výměník pomocí topné vody. Určitě by se díky hysterezi bojleru snížil počet startů kotle a teplé vody by byl pořád dostatek.


I když kotel asi bude výrobně. Je to určitě lepší řešení zejména pro početnější rodiny v samostatném domě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky