čtvrtek 30. listopadu 2017

Plynový kotel s ekvitermní regulací

Jak to funguje Vybírám plynový kotel. Každý kondenzační kotel nebo sestava kotel a zásobník teplé vody může být dodán s prostorovou (podle vnitřní teploty) nebo ekvitermní (podle venkovní teploty) regulací. Pokud ekvitermní regulaci využíváte a teplota v místnostech vám kolísá, je to s velkou pravděpodobností způsobeno právě špatným nastavením ekvitermní křivky. Společnost ENBRA , která se zabývá dodávkou plynových kondenzačních kotlů , upozorňuje, že byste nastavení ekvitermní regulace měli nechat na odborné montážní firmě.


Samozřejmostí jsou i moderní vlastnosti, jako je plynulá modulace výkonu, nebo autodiagnostika, či moderní ekvitermní eBus regulace.

Ekvitermní regulace teploty v místnosti spočívá v nastavení teploty topné vody ( regulací zdroje tepla) na základě venkovní teploty. Při nižší venkovní teplotě je požadována vyšší teplota dodávané topné vody, aby došlo k rovnováze mezi dodaným teplem a tepelnými ztrátami místnosti a teplota místnosti tak zůstala konstantní. Jakou používáte regulaci ? Včera jsem vyhodil prostorový termostat (nejstudenější místnost se vlivem slunce a dalších vlivů v domě mění) a zkouším regulaci nechat na kotly ( kotel umí modulovat výkon - s tím, že jsem nastavil maximální teplotu otopné vody do radiátorů na 50st). Kondenzační plynový kotel má svá specifika.


K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel. Funkci MIKRO akumulace lze jednoduše vypnout nebo časově programovat.

Tepelné čerpadlo je řízeno ekvitermní regulací a vytápí objekt v závislosti na venkovní teplotě. Prostorový regulátor s ekvitermní regulací (po připojení venkovního čidla - není součástí tohoto balení) a eBus komunikací umožňuje nastavit jednu teplotu otopné vody, jednu teplotu teplé vody a ekvitermní režim. Vyniká nenáročným ovládáním, bez použití baterií - regulátor je napájen z kotle.


Dobrý den, prosím o radu. Jak přesně topí kondenzační plynový kotel s ekvitermní regulací kde je v jedné místnosti v domě prostorový termostat a zbytek místostí je řízen termo hlavicemi? Mám namysli jestli kotel jede stále kontituálně nebo dotopí třeba na 22C a vypne a při s nížení teploty o jeden stupeň opět sepne? Dodávka a montáž kotelny s plynovým kotlem THERM včetně zásobníku teplé vody, s ekvitermní regulací a filtrem.


Druhý typ představují plynové kotle s nuceným odtahem spalin, jež se používají tehdy, když nelze z rozličných důvodů instalovat plynový kotel , který by měl odtah do komína. Těmto kotlům se jinak říká turbo kotle a fungují tím způsobem, že odvádí spaliny prostřednictvím integrovaného ventilátoru a dodávaného odtahového systému z kotle do vnějšího. Závěsný plynový kondenzační kotel kotle ve výkonech až 4kW nerezová spalovací komora zabudovaný třícestný ventil (mimo KKO) vysoká účinnost až 10 ekvitermní.


Na základě těchto údajů kotel reguluje v souladu s nastavenou ekvitermní křivkou teplotu vytápěcí vody a dobu trvání vytápění. Princip spočívá v tom, že pokud je venku chladněji resp. Máte kotel stále celý den běžet, nebo jen úseky, které natopí a vypne a pak nějakou udržovací malou teplotu pod kterou to nepustí. Závěsné plynové kotle s atmosferickým hořákem a vestavěným zásobníkem TIGER Regulace kotle Kotel má v sobě zabudován mikroprocesor, který kromě řízení všech činností kotle také zajišťuje ekvitermní regulaci. Vypnutí ekvitermní regulace provedeme volbou (E-).


Záznam do paměti se provede přepnutím na následující režim stlačením tlačít-ka.

Poznámka: Pro ekvitermní regulaci musí být připojeno venkovní čidlo, kotel nesmí být v režimu LÉTO. Přístroj CerapurAcu-Smart ZWSB 30-4. Ekvitermní regulační prvek pro všechny kotle na pevná paliva ATMOS, který je schopen řídit vytápění dvou topných okruhů, ohřev teplé užitkové vody, solární ohřev přes sluneční kolektory, optimální nabíjení a vybíjení akumulačních nádrží, automatické přepínání provozu dvou kotlů, (např. kotle na dřevo a zemní plyn) a kompletní provoz kotle na. Závěsný plynový kotel pro vytápění a ohřev teplé vody na zemní plyn a kapalný plyn - propan s odvodem spalin do komína s možností nastavení výkonu v rozsahu až 1. Kotel je vybaven elektronickým zapalováním a plynulou regulací výkonu.


Poradíte mi prosím s regulací podlahového topení? Celkem asi 6metrů trubek. Zdrojem tepla bude plynový kotel až kW. Na TUV mám samostatnou nádrž 1litrů. Nemám natahané kabely pro termostaty v jednotlivých místnostech, takže bude asi jeden bezdrátový termostat.


Vyplatí se ekvitermní regulace? Plynový kondenzační kotel s připojením k solárnímu systému, jmenovitý tepelný výkon: do kW. TECHNICKÝ LIST KE STAŽENÍ ZDE Výhody kotle Vitodens 343-F. Meibes a Flamco – vaši partneři ve vytápění a chlazení.


V Meibes už let vyvíjíme kvalitní produkty pro systémy vytápění a přípravu teplé vody umožňující snadnou a modulární montáž a splňující soudobé požadavky na energetické normy a účinnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky