čtvrtek 7. června 2018

Nástěnná akumulační kamna

I když si spousta lidí myslí, že akumulační kamna jsou dnes již přežitkem, mýlí se. Jejich popularita je stále vysoká, a to především u majitelů nízkoenergetických objektů. Tento článek Jak vybrat akumulační kamna se vám stane praktickou pomůckou, jakou vybrat vhodná akumulační kamna.


Nástěnná akumulační kamna Malá konstrukční hloubka. Akumulační kamna ETW se tvarem dobře přimkne ke stěně. Díky své ploché konstrukci jej snadno instalujete i do nepříliš hlubokých výklenků pod oknem. Přístroj je většinou montován formou zavěšení na zeď. V případě použití na stěnách, které nezaručují.


Statická akumulační kamna jsou cenově dostupnější a méně výkonnější variantou. Jsou vybaveny dvěma termostaty, pomoci, kterých je možné regulovat teplotu. Jsou vhodná především tam, kde nejsou kladeny velké nároky na přesnost regulace tepla.


V) a střídavé (2V) řídící signály. ETW - nástěnná dynamická akumulační kamna. Je také možné instalovat akumulační kamna SHS. Komfortní funkce integrovaného regulátoru. Při poklesu teploty v místnosti pod požadovanou hodnotu je pomocí ventilátoru zabudovaného v akumulačních kamnech předáváno teplo do místnosti.


Mastková kamna mají vysokou akumulační schopnost a dokáží sálat příjemné teplo až hodin po jejich vyhasnutí. Výkon těchto kamen se pohybuje okolo kW, což znamená že jsou vhodná i do nízkoenergetických a pasivních domů. Jaká akumulační kamna si vybrat Dynamická akumulační kamna : a) ETS – akumulační kamna standardní série s elektronickou regulací nabíjení a sériově vestavěnými topnými tělesy b) ETW – nástěnná plochá akumulační kamna s elektronickou regulací nabíjení a sériově vestavěnými topnými tělesy c) ETT – nízká. Elektrikář Praha revize a opravy elektroinstalace, elektromontáže, elektrické vytápění, osvětlení, ala.


Teplo pak z kamen postupně sálá a může být dále rozháněno ventilátorem pro rychlejší ohřev místnosti. Vhodně zvolená akumulační kamna mohou po celý den zajišťovat účinné topení. Těžká akumulační kamna jsou jedna ze tří věcí, které bych při stavbě dalšího domu určitě neměnil.


V porovnání s dřívějším topením, nyní s těžkými kamny ušetříme mnoho dřeva a hlavně nemusíme přikládat. Pravděpodobně je zbytečné říkat, že akumulační kamna získala svůj název díky tomu, že dokáží akumulovat teplo. Principu akumulace přitom nevyužívají jen elektrická kamna , ale stále častěji také kamna na tuhá paliva. Krbová akumulační kamna jsou doplněná o akumulační hmotu, která do sebe nasaje teplo, jež postupně uvolňuje do prostoru.


Nástěnná akumulační kamna

Tepelná izolace „thermosolid“ s osvědčenými tepelně izolačními deskami Vermiculit a Microtherm. Moderní akumulační kamna značky Dimplex reagují rychle na měnící se požadavky na potřebu tepla v jednotlivých místnostech. Tyto statické nebo dynamické elektrické topné jednotky s vlastní regulací tak zajistí v každé místnosti požadovaný komfort vytápění. Nabízíme akumulační kamna značek AEG, RUKONA - EMKO CZ. Všude, kde se využívá elektrická energie pro elektrické topení, bývá zřízena cenově výhodná sazba za odběr této časově omezené přebytečné energie tak zvaně noční proud.


Kamna jsou sestavena z částí (akumulačních prstenců nebo mastkového obložení), které velmi dobře hromadí teplo, které pak umějí předávat rovnoměrně a po dlouhou dobu do místnosti. Pamatujte, že na veškeré u mne zakoupené zboží dostanete záruku a pokud Vám zboží nebude vyhovovat, můžete mi ho vrátit zdarma na mé náklady. E-shop nabízí tepelnou a klimatizační techniku - kotle, bojlery, radiátory, plynové ohřívače a topidla, krbová kamna a vložky, kamna na tuhá paliva, elektrická topidla, klimatizace. E-shop dodává krbová kamna , krby, sporáky, kamna a krby s výměníkem.


Nástěnná akumulační kamna

Zajišťujeme poradenství a montáž, jsme profesionální kamnáři.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky