čtvrtek 14. června 2018

Revize hromosvodu jak často

Jak se revize hromosvodu provádí? Po domluvě s odbornou firmou, zabývající se revizemi elektroinstalací, vás přijde navštívit oprávněný revizní technik. Ten vizuálně zkontroluje soustavu hromosvodu a pomocí speciálního přístroje vyzkouší funkčnost spojů a úplnost soustavy.


Revize hromosvodů jak často Revize hromosvodů jak často Lhůty revizí by měly být starostí každého zodpovědného majitele nemovitosti. Jestliže jste si vzpomněli, že byste měli nechat tyto důležité bezpečnostní prvky v brzké době zkontrolovat, možná jste se sami sebe zeptali revize hromosvodů jak často ? Domy jsou chráněné hromosvody, které v polovině osmnáctého století vymyslel Prokop Diviš a první postavil v Příměticích u Znojma.

I když princip je stále stejný, i hromosvody prodělaly vývoj a musí splňovat určité normy. A norma určuje i to, jak často se musí provádět revize a kdo ji může provádět. Pokud jste soukromá osoba, nehrozí při zanedbání revize prakticky nic až do doby, než se něco stane.


Pak se s Vámi pojišťovna nebude bavit a zaplatíte veškerou případnou škodu (včetně léčení případných zranění osob). Revize hromosvodu jak často Správně fungující hromosvod (přesněji bleskosvod), který je zasažen bleskem, uměle svede jeho výboj do země. I revize hromosvodů se rozlišují na výchozí (po realizaci hromosvodu ) a pravidelné.


Jak probíhá revize hromosvodů? Nejprve je naším pracovníkem kontaktována pověřená osoba daného oddělení.

Společně domluví vhodný termín revize. Technik dorazí v předem stanovený čas a provede revizi hromosvodu dle normy. Je potřeba zajistit dobrý přístup k hromosvodu , aby mohlo proběhnout měření.


Hromosvody zrealizované po 1. Termíny pro revize v rámci této normy stanovují dle zařazení objektu do příslušné bezpečnostní třídy objektu (hladiny ochrany objektu). Lhůta pro provedení pravidelné revize se stanoví z následující tabulky v závislosti na umístění elektrického zařízení v prostoru se zvýšeným rizikem ohrožení osob nebo druhu prostředí v prostoru, ve kterém je elektrické zařízení umístěno. Už se ztrácím v tom, na co všechno je potřeba pořád dělat revize. Revize provádí revizní technik, který má platné oprávnění k výkonu revizí. Tento technik provede kontrolu a podá zprávu o stavu zařízení.


Ceny revizí jsou opravdu rozdílné podle konkurence na trhu revizí a mění s technickou náročností revize. Takovým rozumným hlediskem je časová náročnost práce. Cena revize přívodu plynu se pohybuje kolem 9korun. Revizí musí ale projít i žebřík či hromosvod. Tato norma platí obecně pro všechna elektrická zařízení s výjimkou těch, na jejichž revize se vztahuje jiná norma nebo předpis.


Revize a kontroly elektrických spotřebičů během používání. Revize se rozhodně vyplatí, protože pokud není hromosvod v pořádku, je to pro objekt i jeho obyvatele ještě nebezpečnější, než kdyby tam žádný nebyl. Podle mého názoru budou první revize prováděné dle „nových“ norem poměrně těžkopádné a také náročné zejména v tom, jak si dát dohroma­dy priority, co vlastně všechno prohlédnout a změřit, aby byly naplněny požadavky no­rem, které nejsou obsaženy jen v hlavním tex­tu normy, ale zejména v přílohách, na které se základní články norem odvolávají.


Revize se provádí se ve hlůtách podle norem od až let.

Jak často se provádí revize hromosvodu ? My provádíme tyto služby: montáže a opravy uzemnění a hromosvodů, výchozí, pravidelné a mimořádné revize hromosvodů na rodinných domech, výrobních halách,skladech,hotelech, školách, úřadech, firmách apod. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Je možné prodloužit lhůty pravidelných revizí spotřebičů? Je možné, že RT na kuchyň (vlhké prostředí) napsal lhůtu 5let?


Provozovatelé plynových zařízení, jimiž jsou i domácnosti používající plynový kotel, jsou povinni dle vyhlášky č. Počet revizí se liší podle prostředí. V normálním prostředí se revize provádí jednou za let. Je-li prostředí vlhké, studené nebo horké, je potřeba zkontrolovat elektroinstalaci a spotřebiče jednou za roky.


A nakonec v prostředí mokrém jako jsou např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky