čtvrtek 7. listopadu 2019

Slaná voda v bazénu bez solinátoru

V bazénu tak docílíte jen dobrých vlastností mořské vody. V prvé řadě je to obrovská výhoda pro alergiky - slaná voda v bazénech je totiž k pokožce naprosto šetrná. Představuje tak příjemnou alternativu chlorované vodě. Proto, aby slaná voda v bazénu nebyla jen slaná voda je potřeba sůl převést na dezinfekční chlor.


Pro tento účel slouží solonizační jednotky, které ze slané vody v bazénu vytvoří plynný chlór, který pak slouží jako hlavní dezinfekční látka pro údržbu vody v. Elektrolýzou soli dochází k rozkladu na dezinfekční chlor a minerály.

Nicméně obsah chloru je nižší a navíc nevzniká vázaný chlor, a tím ani nevyžádaný zápach po chloru. Běžně používané desinfekce dělají potíže alergikům, u kterých způsobují kožní potíže. Chlor ze soli však ne, proto jej v bazénech mohou používat i jedinci citliví právě na tuto chemickou látku.


Výkon solinátoru – množství vyvíjeného chloru (pokud solinátor tuto regulaci umožňuje) a délka chodu je vždy závislá na zatížení bazénové vody. Voda v obou případech obsahuje kyselinu chlornou, při použití eletrolýzy navíc vznikne NaOH (hydroxid sodný), který výrazným způsobem zvyšuje pH vody. Další mylná informace o slané vodě v bazénu spočívá v tom, že má blahodárný vliv na pokožku lidského těla.


Jelikož se sůl do vody dává v koncentraci do , tak. Snem každého uživatele je mít neustále během koupací sezóny křišťálově čistou vodu. Toho se dá samozřejmě docílit několika způsoby, kdy základní způsob spočívá v používání chlorových tablet nebo přípravků na bázi chloru (chlornan sodný).

V životě nám voda nezezelenala, nemusíme nic měřit ani doplnovat. A cena vyjde na sezenu za sůl do tisíse korun. Ted jsme koupili v akci sůl za 6kč takže to se hodně vyplatí oproti cenám chlorových tablet a koupete se vlastně ve zdravé vodě. Já bych už jinou variantu.


A nejde pouze o to, že se budete při koupání cítit, jako byste byli v moři. Blahodárně působí na lupénku i atopický ekzém. Voda je vhodná i pro alergiky a lidi, kteří jsou citliví na chemickou dezinfekci.


Mať v bazéne slanú vodu je dnes veľmi moderné, pretože sa o bazén takmer nemusíte starať a ponúka veľkú veľa pozitív: voda nie je cítiť chlórom, nespôsobuje alergické reakcie ani pálenie očí, naopak pôsobí veľmi dobre na pokožku. Voda je nádherne čistá a prevádzka stojí ďaleko menej, než pri používaní. Jaké tajemství se ukrývá za křišťálově čistou vodou tropických rájů? Nyní i vy můžete s její pomocí proměnit svůj bazén v exotickou lagunu s trvale průzračnou vodní hladinou.


Slaná úprava vody Moře ve vašem bazénu. Dodáváme náhradní cely a pouzdra pro bazénové solinátory od různých výrobců. Při výběru cely pro konkrétní typ solinátoru je potřeba zvážit, jestli potřebujete i pouzdro, nebo opravdu jen samotnou celu. Některé cely jsou dodávány kompletně včetně pouzdra, ty je potřeba koupit jako celek.


Nelze je z technických. Preto, aby slaná voda v bazéne nebola len slaná voda je potrebné soľ premeniť na dezinfekčný chlór. Pre tento účel slúži solonizačná jednotky, ktoré zo slanej vody v bazéne vytvorí plynný chlór, ktorý následne slúži ako hlavná dezinfekčná látka pre údržbu.


Ahoj u souseda se už nikdo nekoupejte slaná voda bez kontroly tzv.

Redox sondy umí být tak pře chlorovaná jako když tam dáte kg chlor šoku. V kombinaci s automatickým dávkovačem Ph se rozhodí měření a nadávkuje to třeba až litrů Ph minus tekuté a to je roztok kyseliny sýrové. Pak to dráždí pokožku degraduje skelet bazénu a odchází nerezové komponenty. Aké má výhody a nevýhody slaná voda v bazéne?


Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenosti so slanou vodu v bazene, ake ma pozitiva a negativa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky