středa 27. listopadu 2019

Elektrická indukční pec

Oblouková pec (též elektrická oblouková pec ) je pec vyhřívaná elektrickým obloukem. Velikost obloukových pecí se pohybuje od malých o kapacitě cca tuna (používaných ve slévárnách pro výrobu litinových výrobků) po velké s kapacitou cca 4tun pro výrobu oceli ze surového železa. Pec je chráněna pláštěm z nerezové oceli.


K ovládání se používá přehledný displej na přední části. V zařízení lze vyměnit šamotový vnitřek.

Pec využívá odporového vinutí Kanthal. Firma vyrábí jak kelímkové, tak kanálkové pece. Elektrické indukční pece od italské firmy GMS (Global Metallurgical Sollutions) jsou určeny jak pro slévárny železných, tak neželezných kovů. V nabízeném sortimentu jsou nízkofrekvenční i středofrakvenční pece s kapacitou do tun a MW. Pro automatické licí linky.


Indukční tavící pec pro: platina, stříbro, měď aj. Elektrická induk ční pec , cívka, tavenina, tavba, vsázka ABSTRACT The main aim of this Bachelor thesis is to create a technical summary on the topic of “The electric induction furnaces in foundries” and be more closely familiar with this issue. Používá se na pájení, žíhání a tavení kovových materiálů, od malých laboratorních zařízení až po tavicí pece s obsahem stovek tun.

Indukčný sporák I 8AI v nerezovom prevedení so sklokeramickou indukčnou platňou a multifunkčnou rúrou energeticky spadá do úspornej triedy „A“ a poteší úžitkovým objemom. Vpravo: elektrická indukční pec s vertikálně uspořádaným tavicím žlábkem - měděným induktorem (1) se přivádí střídavý prou přechodem indukovaného proudu mezi (1) a kovem (2) v kelímku (3) se kov ohřívá a taví. Ikonka v levém horním rohu označuje zdroj tepla trouby, tedy zda je plynová nebo elektrická. Energetická třída označuje efektivitu spotřebiče. Velikost indukovaného náboje lze určit pomocí experimentů v homogenním poli (viz obr.


14). U sporáků najdete na energetickém. Tavicí elektrická stacionární pec PT Mk. Udržovací elektrická stacionární pec PTE Mk. Horký vzduch, funkce SteamBake Kromě všech standardních funkcí je tento sporák vybaven funkcí SteamBake, která přidá k pečení trochu páry pro nadýchanější a chutnější pečivo.


Vhodný pro sušení a zavařování. Hz podle velikosti pece. Větší pece se dokonce připojují přímo na síť s frekvencí proudu Hz.


Název vysokofrekvenční pece není tedy zcela oprávněn. Tavící agregát: Elektrická indukční pec , 40kg Materiál: EN-GJS-3(Tvárná litina) Video zachycuje tzv. Hořákové zařízení pece.


Dveřní sonda, manipulátor, robot, zkouška a teplota. Elektrická tunelová pec Elektrická komorová průběžná pec je určena pro vysoušení lepených dílů s pracovní teplotou 40°C a udržovanou vlhkostí v peci pod.

Komorová pec je navržena jako ležatá komora podélného tvaru. Jedná se o teplovzdušnou sušárnu s vnitřním závěsným dopravníkem. Kostra komorové pece je.


Kolikrát musíme zvýšit napětí na svorkách elektrické pece? Teplotní koeficient odporu topného drátu je α = K-1. ABP (2x4t) 2x elektrická indukční pec WSW ELIN (3x4t) 2x elektrická oblouková pec (6t) 4x udržovací pec Tagliaferri (6t) Odlévané materiály. Litina s lupínkovým grafitem (šedá litina) ČSN. Podívejte se na elektrické sporáky s dlouholetou tradicí.


Ke všem sporákům MORA nabízíme širokou nabídku originálního příslušenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky