středa 13. listopadu 2019

Tyristorový regulátor výkonu

Tyristorový regulátor výkonu

Tyristorová (pulzní) regulace výkonu je ovládání elektrického výkonu ve stejnosměrném obvodu měničem s tyristory. V Československu začala být používána od 70. Tyristorový regulátor výkonu se stal široce používán ve všech výrobních oblastech iv každodenním životě.


S jeho pomocí byla provedena hladká kontrola spotřeby elektrické energie u domácích spotřebičů a elektráren. Rozsah jeho použití je obrovský - ze všech známých zařízení pro úsporu energie. Triakový Regulátor Výkonu Můj první regulátor využívá snad nejstarší a nejjednodušší zapojení,které lze sehnat. Slúži na zníženie otáčok 1- fázového elektrického motora napr.


This video is unavailable. Pro regulaci velkých napětí, nebo proudů jsou většinou používány tyristory. Na rozdíl od spínání střídavých proudů, kde je tyristor zhášen průchodem proudu nulou, musí mít stejnosměrný tyristorový regulátor zhášecí, případně komutační obvod. V prvním případě se vypínací obvod hodí pro rychlé zapnutí. Tato metoda řízení motoru se nazývá fázové řízení a je podmnožinou regulace amplitudy.


Historie pohonů - IRO tyristorový regulátor. Celkom k náhľadu obrázkov. Dle štítku typ AEG Thyrovar ITDAL 380- demontován funkční z stávajícího zařízení, potom dlouho stál a nebyl.


Před instalací a uvedením. Nová triaková regulece výkonu pro velký teslův transformátor. Od doby, co se dá z Číny „cokoliv“ objednat za vyloženě nízkou cenu nemá moc smysl některé věci vyrábět. S ní vytvořil plynulou regulaci spotřeby energie v domácích spotřebičů a energetických zařízení.


Tyristorový regulátor výkonu

Jeho rozsah je obrovská - všechny známé energeticky úsporných zařízení, např. Pro pájení a až do regulaci teploty v indukční pece. Tyristorové regulátory výkonu RS Components garantuje, že zboží zakoupené online splňuje požadavky nejvyšší kvality a bezpečnostních standartů. Náš zákaznický servis je naší pýchou.


Tento regulátor výkonu omezuje výkon tím, že zátěží protéká proud jen po určitou dobu periody střídavého proudu. Regulátor nepotřebuje napájení, obvykle jej stačí vřadit do série se zátěží. Je však třeba upozornit, že díky charakteru spínání mimo průchod nulou vytváří triak rušení, které může být. Fázová triaková regulace.


Tyristorový regulátor výkonu

Vhodné i pro indukční zátěže, regulaci motorků, osvětlení, topení. Nelze regulovat zářivky, úsporné žárovky, jednofázové asynchronní motory s kondenzátorem. Se stávajícím chladícím křidélkem je možné regulátor používat ke spotřebičům do příkonu 600W. Níže je schéma regulátoru výkonu , které neinterferuje, protože „neřezává“ půlvlny, ale „odřezává“ určité množství z nich.


Princip činnosti takového zařízení jsme uvažovali v sekci Princip činnosti fázového řízení, totiž spínání tyristoru přes nulu. Pro splnění těchto požadavků jsme vyvinuli tyristorový regulátor výkonu DCT880. Měnič DCT8je založen na naší průmyslové technologii a snadno se začlení do vašich procesů nebo automatické sítě strojních zařízení. Dokáže ovšem pracovat i nezávisle na automatických systémech.


Sieťový tyristorový reguátor výkonu Diversant Software. Výkonová časť zapojenia elektronického tyristorového regulátoru výkonu obsahuje výkonový tyristor KT7pre U=700V a I=15A v puzdre TOzapojený do diódoveho mostu tvoreného diódami KY7pre U=400V, alebo ekvivalent KYYpre U=360V určených pre prúdy I=20A. Na jeden regulátor je možno připojit více ventilátorů paralelně, pokud celková kapacita ventilátorů nepřesáhne 1kW. Na stmievanie žiaroviek, zníženie výkonu topných elektrických špirál a pod.


Pracuje na princípe znižovania napätia, regulácia je možná od do 1. Produkty sú nadimenzované tak, aby mal ohradník dostatok energie aj v prípade krátkodobého zlého počasia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky