pátek 8. listopadu 2019

Elektrické podlahové topení recenze

Podlahové topení , podle německých norem, s ohledem na zdraví lidí, je omezené teplotou maximálně st. To považuji za problém i když ti kteří jej mají a topí na víc budou tvrdit, že je to příjemné. Elektrické podlahové topení funguje na principu zahřívání topných kabelů, rohoží nebo velmi tenkých fólií, které jsou uloženy v podlaze. Volit můžeme mezi přímotopným, smíšeným nebo akumulačním způsobem vytápění.


Tyto systémy se liší v míře akumulace tepla do podlahy, tedy v tom, zda je použita betonová.

Na této stránce Vám rádi zodpovíme dotazy, které se týkají elektrického podlahového vytápění. Dobrý den, už mám více jak rok elektrické podlahové vytápění. RD jsem postavil v Brně má tepelné ztráty 8kW a podlahovou plochu 144m2. Topné kabely a termostaty mám od firmy Fenix Jeseník.


Stejně jako u teplovodního podlahového topení se jedná o systém velkoplošného nízkoteplotního vytápění stavby. V koupelně máme i elektrické a jinak teplovodní podlahové topení. Teplovodní podlahové topení je lepší,ale je třeba ho dát pod beton.


Zjednodušeně možno ale říct, že podlahové topení si můžete pořídit kdekoli, na podkladu, na který jej budete pokládat, nezáleží.

A stejně tak je ryze na vaší volbě, jakou krytinu zvolíte na povrch. Nic speciálního, vystačíte si s běžným sortimentem ryze dle vlastního vkusu. Rozhodujeme se jestli dát podlahové , či přímotopy nebo jaké jsou ještě možnosti? Díky za rady a tipy Při topení na el. Do horního patra máme navíc regulovatelné vzduchovody z krbové vložky, které využíváme když je velká zima a topíme i krbem.


Ráda bych se zeptala těch, kdo mají doma elektrické podlahové topení (topné kabely pod podlahou) jaké mají zhruba roční náklady na vytápění (nebo elektřinu obecně) a v jak velkém domě… Zvažujeme pořízení tohoto typu vytápění do staršího domu s podlahovou plochou asi 1m2. Ze je topeni drevem nebo uhlim levnejsi nez elektrinou vi asi kazdy. Tohle jsou ale jen mlhave blaboly. Chystáte se na svou první montáž elektrického podlahového topení a nemáte představu o náročnosti? Nebo pro Vás podlahovku bude montovat firma a chcete vědět, jak montáž bude probíhat?


Na co dát pozor, co připravit předem, co těsně před pokládkou topných kabelů a co kontrolovat? Vybrat to správné vytápní stavby dá někdy zabrat. Můžete zvolit elektrické podlahové topení nebo teplovodní podlahové topení. Bez velké nadsázky lze říci, že podlahové topení se stalo fenoménem dnešní doby.


Jeho instalaci plánují majitelé nově stavěných rodinných domů, ale také vlastníci rekonstruovaných a zateplovaných objektů. Teplo sálající přímo z podlahy je opravdu velice příjemné. Existují ale pravidla a technická úskalí, jež je dobré před definitivním.

TZB-info využívá zpravodajství ČTK, jeho obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno. Jednotkové náklady na energii jsou sice vyšší, ale tuto nevýhodu kompenzuje stálé snižování tepelných ztrát domů, jednoduchá instalace jak v novostavbě, při modernizaci, tak i dodatečně.


Jestliže nemáte moc představu o tom, co vás čeká, potom vám jistě velmi dobře poslouží následující článek. Nejlepší elektrické přímotopy: recenze a tipy jak vybrat Odborná redakce 28. Ostatní Zima se blíží, a proto stále více chodíme v rodinných domech a chatách do sklepů a zatápíme, abychom bez problémů přežili chladné noci. Plynové a elektrické kotle.


Instalační centrum na podlahové topení. Pod dlažbu lze instalovat vyšší výkon a tedy podlaha může do prostoru předat více tepla. Proto je potřeba posoudit pro jaký účel chcete elektrické podlahové topení instalovat.


Pokud jej chcete pro pocit teplé podlahy je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky