úterý 31. května 2016

Jednofázový sporák

Na jednofázový proud připojíte elektrický sporák na 2V. Elektrický sporák se nejčastěji připojuje na třífázový proud s napětím 3V. Do domácností, kde není možnost třífázového připojení, se hodí elektrický sporák na 2V (eventuelně 2V), který připojíte do klasické zásuvky. Jinak klasický sporák má od výrobce přibeléné propoje na připojení do jednofázového rozvodu (220V) a při jiště min. A ( síla jističe) bez problémů funguje.


Jinak s tím, že má spousta lidí připojený sporák na 3i na 2to nejsou pokusy, to jde prostě buď tak nebo tak, pač jinak by většina lidí v paneláků byla umytá, jelikož nemají motorový proud. Výměna hlavního jističe je plně v kompetenci ČEZ,protože se musí vyměnit i elektroměr a to ještě musí být napřed udělaný od Čezu technický šetření. Počítejte že to bude něco stát.


Nevím kolik Ampér máte hlavní jistič,ale nevidím důvod proč by ten sporák nemohl běžet jen na jednu fázi. Musel by se samozejmě udělat zvlášť přívod pro. Mohu zapojit nový 1f sporák a digestoř na starý 3f přívod?


Co připravit ve zdi za sporákem na jeho připojení? Jak může varná deska s příkonem 7kW být jednofázová? Jak prepojit prepinac trouby?


Proč elektrická trouba sporák funguje pouze při. Bude fungovat sporák Mora CS 6MW na 2V s. Sporák má sice všechny sekce na 2V, ale to rozdělení do tří fází má svůj význam. Teoreticky by šlo všechny fázové vodiče propojit a napájet celý sporák z 2V, ale pracovní proud by při zapnutí více plotýnek, nebo jedné plotýnky a trouby snadno přesáhl A. UPOZORNĚNÍ: Veškerý obsah tohoto serveru je chráněn dle autorského zákona a zákona o ochranných známkách. Texty, fotografie a jiná díla na tomto serveru jsou chráněny každé zvlášť i jako celek a jejich kopírování, nebo další šíření jakýmkoliv způsobem je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno. Sporáku nechýba časovač, osvetlenie rúry a dokonca ani funkcia samočistenia práve vďaka parnému programu.


Navyše pôsobí sporák moderne a farebná úprava v čiernej je v skutku dizajnovým kúskom. Sporák patrí medzi kuchynské spotrebiče s najdlhším životným cyklom. Výber toho optimálneho vás bude tešiť veľa rokov, rozhodujte preto starostlivo – niekedy nejde len o rozdiely medzi plynovými horákmi a indukčnou doskou. Náš článok Ako vybrať sporák vám určite pomôže.


Ale obávám se, že jako hlavní jistič 3xA nepostačí na sporák , neboť selektivita praví, že následný jistič pro sporák a ostatní zásuvky musí být o řád nižší, tedy nejbližší je A (3xA pro sporák ). Vodič L mají společný a NESJOU zapojené mezi dvě fáze, JEN mezi některou z fází a nulák. Každý sporák jde zapojit i na jednofázový přívo jen je pak problém právě v tom společném odběru pokud třeba vařím na dvou třech plotýnkách a zároveň peču v troubě a do toho zapnu rychlovarku. V případě, že by byl sporák konstruován pro připojení pouze na třífázovou síť, byla by nutná rekonstrukce el. Pak je ovšem jednodušší zakoupit sporák , který je pro připojení na jednofázový rozvod konstruován. Pane Formule, jste trochu vedle.


Vy popisujete připojení klasického třífázového sporáku, ale sporák uvedený v tazatelově odkazu je vyroben jako JEDNOFÁZOVÝ , s připojením do jednofázové zásuvky s napětím 1x2V. Mimochodem, proč ta modrá barva textu? Nehledej v tom větší složitost než to je.


Pokud máš v bytě pouze jednofázový rozvod 230V, můžeš samozř. Ale musíš počítat s omezeným dostupným příkonem takového rozvodu. To znamená: Nemůžeš zapínat všechny plotýnky naráz nebo vařit a používat troubu současně. Dobrý den, je tento sporák pro připojení na jednofázový , nebo třífázový přívod? V manuálu o tom není ani zmínka, nicméně podle příkonů jednotlivých varných zón bych předpokládal tři fáze.


Dobrý den, prosím Vás, dneska jsem byl u tchýně na obě dovezli ji nový sporák. Nabídl jsem se ji, že jí ho zapojím. Jelikož mám vyhlášku, tak jsem nepředpokládal, že by v tom mohl být nějaký problém. Tak nejprve bych chtěl podotknout, že dement to nezapojoval , jen to byl asi člověk, který neměl dostatečné zkušenosti a znalosti a byl okolnostmi přinucen vycházet z nutnosti provozu na jednofázový elektroměr.


Jestli je sporák jednofázový , tj. V a do zásuvky, která musí být jištěna maximálně 16A, pak z logiky věci vyplývá, že maximální příkon bude 68kW. Takže se vystavujete riziku, že při současném spuštění více plotének bude jistič vypadávat.


Další možností je jednofáze 230V bez zásuvky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky