pondělí 30. května 2016

Regulace kondenzačního kotle

Při instalaci kondenzačního kotle hraje velmi důležitou úlohu regulace systému, která zabezpečí komfort bydlení i úsporu paliva. Nedoporučujeme zachraňovat staré regulátory, ztratíte tak výhody moderních kotlů. Jednoduchý pokojový termostat je absolutně nevhodný, kondenzační kotel není žehlička. Ekvitermní regulace takové situace okamžitě rozpozná a výkon kotle zvýší dle potřeby. Nezapomeňte na správné nastavení ekvitermní křivky.


Aby byla ekvitermní regulace plynového kondenzačního kotle účinná, je třeba nastavit optimální ekvitermní křivku.

Ta popisuje závislost teploty topné vody na venkovní teplotě. Když se venku trochu ochladilo, narazil jsem na jeden problém – teplota zpátečky (vody vracející se do kotle ) je zbytečně vysoká, někdy překračuje i 40°C a zbytečně tak snižuje účinnost kotle. Důvod je v tomto případě jednoduchý, můj topný systém není správně hydraulicky vyvážen a dvě topná tělesa mají. A následně koupě kondenzačního kotle od renomovaného výrobce s dostatečnou znalostí v oblasti výroby kotlů a dobrou servisní podporou vám zaručí bezpečný, efektivní a spolehlivý provoz plynového kondenzačního kotle po celou dobu jeho životnosti.


Kondenzační kotle nahrazují v rodinných domech buď staré plynové kotle , nebo kotle na pevná paliva. V obou případech je potřeba počítat s nutností instalace odvodu kondenzátu. To může být problém například ve sklepech nebo.


A to je dobře pro použití kondenzačního kotle.

Dobře nastavená regulace. Hlavním úkolem regulace je udržení teploty topné vody na co nejmenší hodnotě, při které ještě voda dostatečně vytopí dům. Pokud bude teplota topné vody zbytečně vysoká, pak nedojde k jejímu dostatečnému ochlazení v radiátorech a voda se do.


Kdybychom však počítali účinnost kondenzačního kotle ze spalného tepla, dojdeme korektním fyzikálním postupem na hodnotu maximálně 9. Aby se však mohlo provést porovnání konvenčních a kondenzačních kotlů, stanovuje se normovaný stupeň využití u kondenzačních kotlů rovněž ve vztahu k výhřevnosti. Tyto regulátory řídí práci ventilátoru, podavače a čerpadel. Je kondenzační plynový kotel opravdu tak úsporný, jak nám tvrdí výrobci? Originální regulace ke kotlům Junkers,Vaillant,Protherm,Immergas,Buderus,Honeywell atd.


Při nákupu nového kondenzačního nebo plynového kotle doporučujeme používat originální regulaci - termostat. Stará se o ideální tepelnou pohodu, o splnění každého individuálního požadavku. Regulátor je rozhraním mezi člověkem a kotlem. Jak je vidět z tabulky, spotřeba plynu u kondenzačního kotle (korigovaná podle počtu denostupňů) je o nižší. Viadrus byl nízkoteplotní litinový kotel s udanou účinností.


Používal jsem jej v režimu přerušovaného vytápění, což bylo možné díky velké tepelné kapacitě domu. Na začátku a na konci topné. Kaskádových kotelnách, které jsou vhodné pro řešení topných systémů v bytových nebo průmyslových objektech, tedy v objektech s vyšší tepelnou ztrátou.


Kondenzační plynové kotle jsou navíc vhodné nejen pro vytápění, ale také pro ohřev užitkové vody.

U kondenzačního kotle si pravděpodobně na první pohled všimnete vyšší ceny. Oproti běžnému plynovému kotli zaplatíte za ten kondenzační mnohdy více než dvojnásobek. Výrobci často udávají, že i klasický moderní plynový kotel přinese ve srovnání se zastaralým modelem úsporu za vytápění v řádech desítek. Find Audited China Manufacturers of Jeans Factories. KONDENZAČNÍHO KOTLE SE SOLÁRNÍM OHŘÍVAČEM VODY CSZ-Regulace se solárním blokováním kotle pro dosažení vysokého solárního zisku.


Přípojky pro vytápění a solární okruh lze dle potřeby namontovat zleva nebo zprava, přípojky na studenou a teplou vodu a cirkulaci shora. V současnosti je plynový kondenzační kotel nejčastěji využívanou technologií k vytápění rodinných domů zemním plynem. Zjišťovali jsme, proč a zda se vyplatí do něj investovat. Správný výběr kotle Kotel je správně zvolen tehdy, když se využívá téměř celý rozsah jeho výkonu. Má-li kotel nižší výkon, než je potřebné, prostor se nevytopí.


Pokusím se o trochu jiný pohled. Pokud máte představu jednoho nastavení teploty na výstupu z kotle (55stC) a ostatní regulační pochody chcete ponechat na termostatických ventilech je to sice relativně levné řešení ale je třeba počítat s určitými vlastnostmi tohoto způsobu regulace. Všechny kotle jako doprodej nebo určené jako náhradní a nebo už dříve zakoupené se mohou montovat. Pak je tu možnost zakoupit kotel mimo EU. Mezi nejkvalitnější plynové kotle jednoznačně patří Junkers ZW 24-DH AE CERACLASS, který má jedinečné rozměry 7x 4x 2mm.


Pro jeho nákup hovoří také jednoduchá obsluha a servis pomocí multifunkčního displeje. Plynové kotle IMMERGAS používají zákazníci již více než let. Firma poskytuje také komplexní řešení topného systému.


Velký důraz přitom klade na doplňkové služby, které zabezpečují maximální komfort, pohodlí a spokojenost zákazníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky