pondělí 5. prosince 2016

Nizky rostenec brno

Tohle je ta pravá roštěná, velký, podlouhlý kus zádového svalu… A jak už název napovídá, hodí se toto mramorované maso na rošt, ale i na steak, na dušení či na roastbeef. Roštěnec se dělí na dvě části, na vysoký a nízký. BIO Hovězí roštěná – nízký roštěnec.


Promíchejte hořčici, česnek a bylinky a vmasírujte do masa. Nechte hodinu stát při pokojové teplotě. Foto je pouze ilustrativní.

Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté zadní maso, vhodné k přípravě steaků, minutek i na anglický způsob pečení. Naše potraviny nejsou většinou chemicky konzervovány a proto nevydrží takovou dobu jako běžné zboží v obchodech, Proto doporučujeme spotřebovat potravinu před ukončením doby spotřeby a skladovat i doma v chladničce všechno do 4stC. Z nízkého roštěnce se připravují dokonalé steaky.


Nízký roštěnec - ideální maso na steaky. K uzení se užívá horký (velká většina běžných uzenin), teplý (kusové výrobky s vysokým obsahem tuku) nebo studený (luxusní výrobky) kouř. Spousta lidí ví, co je to roštěnka, ale nevědí, že se to dělá z tohoto svalu, vyučuje na videu Zdeněk Pohlreich. Ukazuje, že zatímco svíčková je umístěná uvnitř pod páteří, hřbet, tedy roštěnec je vně. Moje řeč,taky dělám z vepřového,nesnažím se o continental ,prostě osolim a řádně opepřím prasátko,naklepu a už to jede,I když roštěnka je jinak z vepřového je mnohem rychlejší,chutná.


A propo ja přidávám i špetičku skořice.

Ale jak čtu recepty na jedno a totéž jídlo, tak rozdíly jsou obrovské. Vysoký roštěnec - recepty na každý den. Tato partie masa je vhodná nejen na steaky, ale v celku jej můžete upéct jako roastbeef a vychutnat si křehké růžové plátky jemného hřbetního masa. Jednoduchý a účinný návod pro všechny milovníky grilování. V tomto díle se podíváme jak si doma připravit lahodný a šťavnatý steak z vyzrálé hovězí nízké roš.


Den předem naložený, opečený a na tenké plátky nakrájený hovězí roštěnec obložený spoustou zeleniny, kterou podusíme na másle. Maso svážeme provázkem do úhledného tvaru, osolíme a opepříme, opečeme na pánvi ze všech stran společně s bylinkami a česnekem a vložíme do pekáče. Do výpeku přidáme víno, provaříme a přelijeme jím maso.


Pečeme v troubě při teplotě 110°C cca až minut. Uvedená cca částka je za 1ks V našem řeznictví již více než let zpracováváme hovězí maso z mladých býků do měsíců a výhradně z českých chovů. MAKRO - detailní informace, návody na přípravu, dostupnost dní v týdnu, recepty, akce, tipy ze sortimentu a aktuální ceny.


Nabízíme vysoce kvalitní hovězí maso plemen Wagyu a Angus. Naše hovězí pochází výhradně z chovů zahraničních chovatelských farem převážně z Austrálie nebo USA. V některých zemích je roastbeef synonymem pro neděli či pro svátky, zvlášť když je uvařený doma pro rodinu a přátele. Příprava roastbeefu vypadá složitě, ale ve skutečnosti složitá není.


Vyberte si správné maso. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusamus animi atque consequatur cupiditate delectus ducimus minus rerum veritatis!


Momentálně nevíme o žádné zajímavé nabídce.

Hlídejte si tuto stránku a budeme vám posílat nové slevy, jakmile se objeví. Každý den však přibývají nové! Steaky okořeníme čerstvě drceným černým pepřem, lehce pokapeme olejem. Spolu se snítkou tymiánu opékáme z každé strany minuty, abychom získali stupeň propečení rare (platí pro roštěnou), 3-minuty medium. Solíme až na závěr, nejlépe šupinkovou solí, přeléváme.


Z vysokého roštěnce se připravují lahodné Rib eye steaky. Svalovina nízkého roštěnce je více libová – nemá tolik výrazné mramorování. Všem milovníkům masa doporučuje Zdeněk Lacman, šéfkuchař pražské restaurace Cowboys, která se specializuje převážně na steaky, vyzkoušet si doma pomalu pečený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky