čtvrtek 22. prosince 2016

Kotel na povidla

Kotle na povidla jsou vyráběny z 99. Topeniště může být ocelové s hliníkovým nástřikem nebo kvalitnější varianta - nerezové (tloušťka 5-mm). Klasická povidla se jěště vaří. Moje tchýně na to má speciální kotel na až kg nevypeckovaných švestek. A vaří se několik hodin do zhoustnutí za stálého míchání, až je jich třetinové množství z původního.


Kotel na povidla

Je třeba obrovské chuti a alespoň dvou. Vyrábíme spolu s odpeckovacím strojem OS-jako součásti kompletu pro výrobu povidel. Nabízíme varianty s elektrickým ohřevem nebo ohřev pomocí atmosférického hořáku na zemní plyn.


Dobrý povidla závisí na tom, jak topič topí pod kotlem, proto doporučuji někoho, kdo má zkušenosti s topením se dřevem v kotly. Protože pokud topič topí málo a povidla vře pouze pomaličku, budete ho vařit dny a když topí příliš, povidla vám vykypí a připálí a garantuji vám, že ten smrad (a čištění kotle ) si zapamatujete na dlouho :))). Kotel na povidla měděný - Uherské Hradiště, inzerce, prodám Kotel měděný na vaření povidel litrů. Stroje na zpracování plodin - kotel na povidla , nabídky - prodám, prodej, inzerce. Tyto varné kotle jsou určené k výrobě povidel ,či ovocných marmelád.


Kotel na povidla

Omlouváme se zákazníkům. Recept na švestková povidla krok za krokem 1) Na domácí švestková povidla si připravíme dobře vyzrálé, až přezrálé švestky. Dále budeme potřebovat krupicový cukr a citronovou šťávu (případně ocet). Cukr používáme podle libosti. Jednotlivě připínáním výkonu těles ovládáme regulaci teploty vody v meziplášti a jištění je přes pojistkovou skříň.


Na přání zákazníka je možné výkon těles upravit. Připojení je na 400V, kotel je pouze s výpustným ventilem. Ke kompletní dodávce je samozřejmostí veškeré příslušenství.


Kotel na povidla

Tyto kotle lze vytápět tuhými palivy nebo plynovými. Stále více oblíbené kondenzační kotle jsou taktéž šetrné k životnímu prostředí a. Domácí povidla jsou jedinečná. Já je peču v troubě, trvá to opravdu dlouho, ale výsledek stojí za to! Musí po kusech odpadávat od vařečky, být hustá a tmavá. Za časů mé babičky se povidla vařila ve velkém kotli a to několik dní.


To se ale kadlátkami na stromech zajisté jen modralo. Naše firma se specializuje na výrobu měděných a nerezových kotlů. Vyrábíme kotle na vaření povidel měděný kotel -topeniště je ocelové nebo nerezové jednoplášťový výklopný Destilační kotle jednoplášťové kotel.


Tvrdá povidla pokrájet na kostky, přidat kapku vody, ne moc a pomalu vařit na mírném plameni pod pokličkou. Díky té páře povidla časem získají požadovanou hustotu a povolí. Připravit švestková povidla doma není složité, takže máme-li dostatek švestek, nic nám nebrání udělat si švestková povidla jako čistý, „eček“ prostý produkt. Postupovat lze podle našeho návodu.


A nakonec přidáváme recept na švestková povidla v troubě. Naprosto odolejte potřebě povidla míchat! Fakt se jich ani nedotkněte během pečení!


Kotel na povidla

Pokud máte možnost, využijte funkci horkovzduch, neb povidla nebudou tak řídká a můžete péct kratší dobu na nižší stupeň. Prodám plně funkční plynový litinový kotel destila DPE25E, výkon 24kW. Byl umístěn v suchém prostředí a pravidelně servisován.


Na doporučení technika byla provedena výměna těsnících gum na přírubách vývodu a přívodu topné vody. To, co je v článku nejsou povidla , ale nějaká variace na marmeládu. Povidla dělá povidly právě ten proces odstranění vody z plodů a tím zvýšení cukernatosti a hustoty směsi.


Doma jsme měli kotel (obezděná otevřená nádoba pod kterou se topí) a na ten kotel speciální míchdlo na povidla (=trnky). Povidla jsou hustá kašovitá směs, která vzniká vařením či vypečením ovoce. Ač se vám na první pohled může zdát, že vedle marmelád a džemů vypadají povidla jako totéž, nepochybně se mezi sebou liší.


Na rozdíl od ostatních se tradiční povidla vaří či pečou bez přidaného cukru až do zahuštění. Nápad vyrobit si vlastní domácí džem nepředstavuje žádný problém. Farmárik Vám nabízí řádně vybavení, potřebné a nezbytné pro výrobu vlastního džemu, marmelády a povidel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky