pondělí 19. prosince 2016

Výměna vodoměru zákon

Provádění ověřování (přecejchování) vodoměrů a následná zpětná montáž stejného měřidla se z praktických důvodů neprovádí. Z jakého důvodu je nutné vodoměry měnit ? Parametr R je poměr mezi nominálním průtokem vodoměru (Q3) a minimálním průtokem (Qmin). Vy, jako odběratel, tak vlastníkem vodoměru být nemůžete.


Co se týká vlastnictví vodoměru , právní úprava to přímo neřeší, takže záleží na prohlášení vlastníka, a není-li ani tam řešen, pak se jedná o společnou část domu, což bude patrně Váš případ. Jinak repase bych se nebál pokud ji dělá seriozní firma, neboť ta mění celý vnitřek, včetně ložisek. My máme vždycky repas a selhání vodoměru je jednotky kusů v dlouhém časovém období z počtu 5ks. Při reklamaci podle § odst.


Představa, že bydlím v domku a mám jenom ten vodoměr od vodáren, který celých pět let měří o třetinu víc … to už se vyplatí si nechat za něj nainstalovat dodatečný vlastní vodoměr a dívat se, jak moc se jejich náměry shodují. Jasně, vždycky může špatně měřit ten. Zákon je zákon a ten se s nikým nemaže. Z našich zkušeností víme, že vodoměr po uplynutí prvního funkčního období již většinou neodpovídá požadavkům, které jsou na něj kladeny.


Co zahrnuje služba výměna vodoměru Zjištění doby zákonné životnosti kontrolovaného vodoměru podle doby poslední kalibrace nebo podle data uvedení nového vodoměru do provozu Zjištění skutečného stavu vodoměru - neporušenost vodoměru , vizuální kontrola funkce při průtoku vody, těsnost, vhodnost typu vodoměru s ohledem na typ objektu atd. Rozdíl mezi údajem fakturačního vodoměru dodavatele SV nebo celkového vodoměru TUV a součtem údajů spotřebitelských vodoměrů nesmí být nepřiměřeně velký, není však v žádném předpise vymezen. Pro dodávky TUV ze společného místa přípravy(společná předávací stanice nebo společná výtopna) na jednotlivá. Továrně repasované vodoměry své produkce nabízí firma Kaden. Alternativou je však také výměna vodoměrů za vodoměry kompletně repasované ve výrobním podniku a ověřené státní zkušebnou.


Ke každé výměně vodoměru se vystavuje montážní list. Odběratel je povinen v souladu s § odst. Nové zákony a povinná výměna kotlů.


Stovky tisíc českých domácností čeká výměna kotle na tuhá paliva za nový, vyhovující přísnějším ekologickým normám. Důvodem je novela zákona o ochraně ovzduší, která vstoupila v platnost od 1. Doba platnosti měřidel není neomezená. Každé měřidlo, kterým se provádí měření následně účtované veličiny, musí ze zákona procházet pravidelným. Takže jsme měnili, protože zákon je zákon. Repasované vodoměry stojí zlomek ceny těch nových.


Při výměně vodoměrů zkontrolujte přepis hodnot odběru. Zkontrolujte také, zda je na původním vodoměru úřední značka, která dokazuje kdy. Jaká je zákonná lhůta pro výměnu vodoměru ? Jak často se musí měnit vodoměry?


Vodoměry je nutno pravidelně kontrolovat, neboli cejchovat, v případě vodoměrů pro SV každých šest let, vodoměr pro TUV každé čtyři roky. U vodoměrů namontovaných po 1. Každý vodoměr je po ověření (ocejchování) zaplombován plombou na barevném kroužku spojující spodní a vrchní část vodoměru , tak je zamezen neoprávněný zásah do jeho mechanismu. Výměna bytových vodoměrů.


Tato plomba je zabezpečovací značku výrobce. Kromě toho je na novém vodoměru štítek – značka prokázání shody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky