pondělí 28. srpna 2017

Pe folie pod podlahové topení

PE fólie pod trubkami podlahového topení nemá co dělat a nemá tam žádnou funkci, píše v jedné z diskusí na TZB-info. Proč tam lidi cpou pořád nějakou folii, je mi záhadou. Speciální metalizovaná reflexní folie pro podlahové topení. Snižuje vyhřívání prostoru pod teplovodním potrubím a odráží tepelné paprsky zpět do obytného prostoru.


Výrazně zvyšuje účinnost podlahového.

Detailní popis produktu. Tato separační PE fólie je kladena přímo na tepelnou izolaci a slouží jako ochrana před zatečením anhydritové nebo betonové směsí do vrstvy izolace. Separační folie REHAU 1. Izoluje proti záměsové vodě mazaniny. Ano, separační vrstvu mezi anhydritem a polystyrenem je vhodné dělat vždy vyjma systémových desek bez PE folie - které je lepší nepoužívat.


Pokud mám podlahové topení , mohu dát separační vrstvu na trubky? V žádném případě ne, jako separační vrstva může sloužit systémová deska pro podlahové topení. Jediný systém, který je z celoplošné karbonové tkaniny a také jediný el.

Jen nevím, jak by vám PE fólie separační posloužila jako podklad pod linoleum, linoleum se lepí přímo na stěrku lepidlem, nejsem specialista na podlahové krytiny a neznám detaily kolem podlahových krytin, ale linoleum na PE fólie separační bude klouzat a shrnovat se, to si myslím, je třeba ho přilepit na roznášecí desku. Reflexní folie pro podlahové topení snižuje vyhřívání prostoru pod teplovodním potrubím a odráží tepelné paprsky zpět do obytného prostoru. Fólie zlepšuje také příčné vedení tepla směrem nahoru a do stran a umožňuje tak dosáhnout rovnoměrné teploty podlahy.


Stejně je tam k ničemu. Nejjednodušším způsobem montáže topných fólií HEAT DECOR, a tedy podlahového vytápění, je přímá instalace pod plovoucí podlahu, která umožní rychlé ohřátí celé obytné plochy. Podlahové vytápění při této montáži představuje velmi energeticky úsporné udržení nastavené teploty a rychlou regulaci teploty. Nabízená PE folie je navinuta na lepenkové dutince, návin je zabalen do plastového sáčku. Je možné topné folie instalovat přímo pod PVC?


Nebo pokud je podlaha nyní beton a požaduji bez mokrého procesu poslední vrstvu podlahy PVC, je možno použít vrstvy: izolace- PE folie -topná folie - PE folie -plovoucí podlaha-PVC? V případě použití podlahového topení dochází k vedení tepla nejen směrem k vytápěnému prostoru, ale také v opačném směru, do podlahy. Podkladová fólie ISOFLEX Floor pro podlahové topení snižuje vyhřívání prostoru pod teplovodným potrubím a odráží tepelné paprsky zpět do obytného prostoru.


Chcete si pořídit podlahové topení a nevíte, jak začít? Oslovte několik doporučených topenářských firem. Nechte si vypracovat nezávislou cenovou nabídku. Nevybírejte pouze podle ceny. Zjistěte si výrobce komponent, z kterých by se mělo podlahové topení skládat.


Platí stonásobně, že cena odpovídá kvalitě.

Spočítejte si sami podlahové topení pro srovnání. Izolace pod podlahové topení je proto více než zajímavým řešením. Pořídit si můžete dilatační pásy s fólií anebo vybrat z pestrého sortimentu izolačních desek. Pak již stačí pouze instalace podlahové izolace pod podlahy a efektivně vyřešíte vytápění interiéru na mnoho let dopředu.


Podlahové vytápění - návrh, poradenství, diskuze. Elektrické podlahové topení - topné kabely, topné rohože, topné folie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky