pondělí 28. srpna 2017

Účinnost plynového kotle

Synonymem slova účinnost je efektivnost či hospodárnost. Zjednodušeně řečeno, pokud bychom nainstalovali dva různé kotle za stejných vytápěcích podmínek, tak kotel s vyšší účinností by. Jak ovlivní vaše účty za plyn?


Plynový kondenzační kotel dosahuje účinnosti až 1. Kondenzační kotel dokáže zužitkovat i odpadní teplo, které u běžného plynového kotle uniká komínem. Proč plynové kotle někdy špatně topí.

Jaká je účinnost plynových kotllů. Jaké vybírat kotle na zemní plyn. Můj plynový kotel je ještě dobrý, má teprve let,“ říkal mi kamarád.


Já si naopak myslím, že jeho plynový kotel ho každý rok. Princip plynového kotle. Kotel při spalování plynu ohřívá ve výměníku teplonosnou látku, která je dále rozvedena do radiátorů nebo jiných topidel. Jakmile klesne teplota v místnosti pod určenou hodnotu, sepne termostat plynový kotel a ten ohřeje další vodu.


Plynové kotle slaví v poslední době velký návrat.

A není to jen proto, že jsou podporované v kotlíkových dotacích. Uvedený poměr se nazývá účinnost kotle. Ztrátami nedokonalým využitím uvolněného tepla. Body a) a b) definují hrubou účinnost kotle , resp.


Kondenzační plynový kotel se totiž liší od běžného plynového kotle více, než si obvykle uvědomujeme. K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel. Jednoduše řečeno, když vyměníme obyčejný starší kotel za kotel kondenzační. Během provozu kondenzačního plynového kotle se využívá spalné teplo ze spalin, které by jinak odcházelo nevyužité.


Stanovení činnosti plynového kotle z poměru výkonu a příkonu. Závěsné plynové kotle Vaillant jsou díky svému umístění na stěně vhodné zejména pro vytápění a ohřev teplé vody v bytových jednotkách. Dobrý den, již výměnou starého kotle za nový uspoříte. Nové kotle mají lepší účinnost. Cena kondenzačního kotle je ovšem vyšší.


Nejlépe vám poradí odborná topenářská firma přímo u Vás doma, kde stav. Klasický plynový kotel dokáže nabídnout účinnost , která se pohybuje okolo procent. Pokud má kotel účinnost výrazně pod , nejedná se o moderní provedení. Nejlepší variantou na trhu jsou s ohledem na účinnost rozhodně kondenzační plynové kotle.


Ty dokáží jít s účinností i nad stovku a pohybují se okolo 103.

V následujících řádcích je shrnuto několik základních informací o kotlích, které by vám mohly pomoci vybrat si kotel odpovídající potřebám vytápění vašeho rodinného domu. Pro provoz plynového kotle je nutné vybudovat přípojku a odtah zplodin. Elektrokotle pravidelné revizi nepodléhají, protože mají jednodušší konstrukci a neprobíhá v nich. Chcete-li skutečnou kvalitu, existuje několik oblastí, na které je zapotřebí si dát při výběru kondenzačního plynového kotle pozor.


V první řadě řešíme vždy výkon a účinnost. Byť se tento údaj zdá jako Perpetuum Mobile. Zajistit spolehlivý provoz plynového zařízení.


Zkontroluje se stav provozních součástí kotle. V případě opotřebení je možné jejich výměnou zvýšit spolehlivost kotle. Vyčištěný a seřízený kotel vykazuje vyšší účinnost a tudíž i úsporu paliva. Nakonec, když jsem se po nějakém poohlížela, na plynove- kotle -zdarma. Teď jde o to, který kotel vybrat, aby byla účinnost co nejvyšší.


Náš dům je, jak už jsem uvedla, zateplený a po výměně oken. Výměra vytápěné plochy 1metrů. Zmiňovanou výjimku představují kotle se jmenovitým výkonem do desíti kW, respektive kombikotle do kW.


Požadavek na minimální sezónní účinnost je v těchto případech snížen na procent. Tyto kotle bude možné montovat jen jako náhradu stávajícího kotle , který je instalován do společného otevřeného kouřovodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky