úterý 14. dubna 2020

Rekonstrukce komínu

Po celé ČR provádíme profesionální rekonstrukce komínů na rodinných domech, bytovkách i firemních budovách. Pomocí frézování a vyvložkování vrátíme tah Vašemu starému komínu za rozumné náklady. Máte klasický zděný komín z cihel, který je v obytné místnosti v dobrém stavu, ale na půdě a nad střechou je popraskaný tak, že je lepší ho zbourat? Na částečnou rekonstrukvi komínu nabízíme rychlé a jednoduché řešení.


Komín ubourejte na úroveň stropu a pokračujte.

Nadstřešní část komínu je nejvíce namáhanou částí, působí na ni povětrnostní vlivy, spaliny a kondenzát, který vzniká vlivem ochlazování komínu v nadstřešní části, proto je ve většině případech nutnost rekonstrukce viditelná již při prvním pohledu na komín. To umožní například sada Heluz Profi. Její hlavní částí je nerezový sanační díl s tepelnou izolací, který umožní přechod ze starého čtvercového komína do nového s kruhovým profilem. Použití sanačního dílu.


Rekonstrukce bytu z první republiky: Sondy, bourací práce, pohledové zdivo. V předešlém článku tohoto seriálu jsme se zabývali koupí prvorepublikové nemovitosti, předpokládaným rozsahem rekonstrukce či přípravnými projekčními pracemi. V tomto díle se již pustíme do vlastní rekonstrukce , která začala postupně.


Vložkování již nevyhovujících komínů je nejpoužívanější způsob jejich opravy nebo rekonstrukce.

Moderní spotřebiče paliv kladou zvýšené nároky na konstrukci a provedení spalinové cesty. Opatření stávajícího komínu kvalitní vložkou zabezpečí jeho další využití ať už se stávajícím nebo novým. Zásad má taková rekonstrukce hned několik. Podívejme se tedy na všechno, co je zapotřebí při rekonstrukci komína brát v potaz a řešit. Ukončení komínu může být krycí deska s okapničkou, komínový límec nebo například komínový klobouk.


V dnešní době se při stavbě komínů dodržují pravidla a technické normy, které musí komíny splňovat. Při rekonstrukci komínu se většinou provádí tzv. Orientační ceny rekonstrukce , frézování a vložkování komínů. Zdarma provedeme revizi Vašeho komínu a vytvoříme cenovou kalkulaci na míru Vašim potřebám.


Frézování, vložkování i rekonstrukce komínů provádíme po celém území České republiky. Osové výšky kouřovodu - keramický komín vývod 90° Zakládací jímka (1) má výšku mm. Osazením dvířkové tvarovky (2) se tato tvarovka zapustí do patky mm.


Dvířková tvarovka má výšku 6mm. Poté se osadí tvarovka pro připojení spotřebiče se shodnou výškou. Nejrozšířenějším způsobem rekonstrukce komína je jeho vložkování. Toto se používá zejména před připojením nového spotřebiče na kouřovou cestu a při změně typu paliva, když má Váš komín špatný tah nebo pokud je cítit zápach spalin v místnosti.


Pak je nutné provést frézování komínu a následně vložkování komínu.

Zdivo se vyfrézuje-odvrtá. Hlavním úkonem při rekonstrukcích komínu je výměna starých součástí za nové. K tomu se hodí kvalitní komínové prvky CIKO. Ty jsou vyráběny především z nerezových materiálů. Oprava komínu vyzděním.


V případě, že ani jedna z variant nevyhovuje, nabízíme i zdící materiály - lícové cihly. Je však nutné dávat pozor na fakt, že pokud není komín opatřen vložkou, není možné použít lehčenou (děrovanou) cihlu. Nabízíme nové komíny, rekonstrukce komínů, kamna, krby a kominické práce.


Působíme ve mětech Blansko, Boskovice, Brno, Bučovice, Kroměříž, Olomouc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky