čtvrtek 16. dubna 2020

Vločkovač do bazénu

Je jen na Vás, jaký z nich zvolíte - zda vločkovač či projasňovač. Vločkovač pro m nalil do bazénu a filtroval cca hod. To je má zkušenost, používám bazénu na chatě již 16let.


Voda se vyčistila a byla průzračná po hodinách. Pokud si nevíte rady, zavolejte na telefonní číslo, rádi Vám poradíme jaké použít vločkovače do bazénu. V podstatě se používají dva typy vločkovačů - první je síran hlinitý.

Bílá krystalická látka, kterou rozpustíte ve vodě a poté ji nalijte do bazénu. Případně už tyto celky zachytí písek ve filtraci. Proč používat bazénovou chemii a jak se starat o vodu radí Marimex v pořadu Rady ptáka Loskutáka. Filtrace musí být zaplá aby byla voda v pohybu a měla by běžet alespoň minut. Vodu poté ponechte v klidu, ideálně přes noc.


Usazeniny můžete odstranit bazénovým vysavačem, nebo je odchytí filtrace. Pevný vločkovač v dobře rozpustné práškové nebo granulované formě je do bazénu aplikován po předchozím rozpuštění v malém množství pitné či bazénové vody dle pokynů na etiketě přípravku. Podle podstaty a příčiny zákalu bazénové vody je možné si vybrat mezi pevným vločkovačem proti.

Pro průzračnou vodu použijte vločkovač do bazénu. Naváže do shluku drobné nečistoty, které těžko zachytí filtrace. Tyto nečistoty lze odstranit bazénovým vysavačem, případně filtrací bazénu. Použít lze vločkovač do vířivky, rozjasní vodu ve vířivce a odstraní.


Kalná a mléčná voda v bazénu - vločkovač většinou nestačí. Chceme-li se zbavit kalné a mléčné vody v bazénu , musíme znát příčinu. Mezi hlavní příčiny patří zkažená voda v bazénu , nedostatečná filtrace a dezinfekce.


Druhou variantou mohou být problémy s tvrdostí vody a vysrážení minerálních látek. Vhodné pro všechny typy bazénů. Tekutý flokulační přípravek pro vyvločkování nečistot při zakalení vody. Vyvločkuje jemné částečky nečistot tvořící zákal vody a jejich shluknutím vytváří vločky, které se pak snadno zachytí ve filtraci nebo klesnou ke dnu bazénu.


Tie tak utvoria väčšie čiastočky, ktoré už je filtrácia schopná zachytiť. Pri predávkovaní je paradoxne nutné bazén úmyselne zašpiniť. Prostriedok na seba naviaže nečistoty a odplavia sa. Drobné nečistoty, které se do bazénu dostávají z okolního prostředí a případný zákal, často nejsou pohlceny ani tím nejlepším filtračním systémem, a tak ve vodě dále zůstávají a snižují její kvalitu. Bazénová chemie proti zákalu vody.


Vysoce účinný přípravek pro vysrážení nečistot v bazénu. Před použitím vločkovače do bazénu je vhodné upravit pH na hodnotu - 4.

Tablety do bazénu Triplex obsahují tři základní složky pro úpravu vody v bazénu. Chlor pro desinfekci, vločkovač pro průzračnou vodu a algicid proti tvorbě vodní řasy. Tyto tekuté algicidní přípravky proti vodním řasám lze kombinovat se všemi dezinfekčními přípravky, obsahujícími chlor , brom, kyslík. Speciální tekutý přípravek určený pro vyvločkování kalů a nečistot z bazénu. Chemoform Floccer vločkovač granulát 1Kg.


Granulovaný vločkovač k odstranění volných částic a kalů z bazénov. Přípravky WETTER vysráží jemné nečistoty tvořící zákal vody do větších vloček, ty jsou těžší, klesají ke dnu a jsou lehce odfiltrovatelné. Tímto dosáhneme křišťálově čisté a průzračné vody v bazénu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky