středa 13. července 2016

Izolace teplovodního potrubí

Tepelná izolace potrubí pro rozvody vody a tepla prakticky zabraňuje tepelným ztrátám, a činí tak celý systém více ekonomickým. Energetické ztráty jsou totiž s jejím použitím minimální, což je při cenách energií velmi důležité. Tepelné izolace potrubí rozvodů topení a vody tvoří nedílnou součást distribučních systémů vytápění nebo chladírenských zařízení.


Podílejí se velkou měrou na celkové energetické bilanci při spotřebě energie na vytápění, přípravu teplé vody a chlazení (klimatizaci) ve stavebních objektech, ale i mimo ně. Izolace armatur a přírub se provádí jako snímatelná.

Minimální tloušťka tepelné izolace armatur se volí stejná jako u potrubí téže jmenovité světlosti. Tloušťky izolace odpovídající izolační třídě jsou uvedeny v tabulce 3. Tepelná izolace nezabrání promrznutí potrubí , pokud je vystaveno delšímu působení mrazu , jen jeho promrzání zpomalí. Proto doporučujeme instalovat na. Tabulka uvádí ztráty tepla v závislosti na hodnotách rozměrů potrubí , tloušťky izolace a teploty.


Ochrana media v potrubí proti zamrznutí. Podcenění jeho ochrany a.

Vzhledem k tomu, že k tepelným ztrátám u teplovodního potrubí dochází zejména sáláním, jsou reflexní fólie odrážející sálavé teplo ideálním řešením. Izolaci lze provést i kombinovaně, tedy reflexní fólie spolu s izolací z minerální vaty nebo pěnového polyetylenu. Při realizaci se často dopouštíme chyb. Základem pro správnou aplikaci tepelných izolací je znalost vlastností použitých materiálů, vhodné tloušťky izolací i způsob montáže. Před akplikací na potrubí pouzdro izolace podélně rozevřete (je podélně naříznutá).


Potěší rovněž rychlá a snadná montáž, stejně jako dlouhá životnost při stále jakosti. Sháníte-li zkrátka tepelnou izolaci na potrubí , Izotub je báječným řešením. Váš prohlížeč neakceptuje Cookies. Pro optimální funkci a zobrazení obsahu povolte v nastavení prohlížeče používání Cookies a spusťte stránku znovu. V praxi to znamená, že zbytečné předimenzování není žádoucí.


Výpočet správné tloušťky izolace nám usnadní počítačový program, vhodný však spíš pro odborníka. Délka teplovodního potrubí by měla být do m. Vnější zateplování standardními tepelně izolačními systémy z tepelně. Obalování potrubí je pracné a časově náročné, k instalaci a opravám izolace je.


Technický popis stavební zakázky: „ Teplovodního potrubí kino Svět“.

C a snímací izolace armatur. Videoukázka, jak aplikovat izolaci Mirelon na vodovodní potrubí v rodinném domě svépomocí. Kvalitní izolace ležatých rozvodů sníží tepelné ztráty při rozvodech tepla a teplé vody v. Zvýšenou pozornost je nutné věnovat potrubí teplé vody pro spotřebu v. Jak se dělá izolace teplovodního potrubí a jaký materiál zvolit. Obalení potrubí rozvodů vody je základní předpoklad pro zvýšení úspor v domě. Izolační pouzdro s polepem je na podélném spoji opatřeno přesahem fólie se samolepící páskou pro dokonalé uzavření izolačního pouzdra (izolačního tubusu).


V článku je na grafickém průběhu ochlazování vody v potrubí demonstrován význam tepelné izolace při malé rychlosti proudění vody. Menší nutnost izolovat potrubí je při vysoké rychlosti proudění. Tato závislost je aplikovaná na trubních rozvodech teplovodních otopných soustav. Při izolování proti kondenzaci je důležité, aby konec izolace a všechny spoje mezi úseky potrubí byly dobře izolované páskou-Kondenzační voda způsobuje: růst plísní i na sousedních stavbách, zabarvení stropů a podlah a poškozuje samotné potrubí 2. Pro zajímavost kolik ušetříte energie na 1m délky potrubí. Uvažujme Cu 22x1mm a teplotu média uvnitř potrubí 60stC.


Pak tepelná ztráta 1m NEZAIZOLOVANÉHO potrubí je 38W. U ZAIZOLOVANÉHO potrubí 10mm izolací z PE trubek je tepelná ztráta 1m 16W.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky