středa 13. července 2016

Jak srazit teplotu u dětí

Jak měřit teplotu u dětí ? Novorozencům a kojencům změřte teplotu v konečníku. Počítejte s tím, že v tělních dutinách je teplota o °C vyšší než v podpaží. Během měření teploty v konečníku buďte velice opatrní, abyste vašemu děťátku nezpůsobili bolest.


Teploměr před měřením natřete olejem nebo. Jakou doporučujete teplotu v místnosti, pokud má dítě horečku?

Je správné snažit se ho více obléct nebo přikrýt? Někteří dospělí preferují „vypotit se“ pod peřinou. Teplota v místnosti by se měla pohybovat kolem °C, ale individuálně reagujeme na potřeby nemocného. Pokud má dítě zimnici a. Teplota se u dětí mění s věkem, denní dobou a tělesnou aktivitou. Kojenci mají většinou o něco vyšší tělesnou teplotu než starší děti.


Během dne je teplota nejnižší ráno a naopak nejvyšší k večeru. C a hrozí mu febrilní křeče, nebo když horečky nad °C přetrvávají déle než dny.

Neváhejte ani u malých dětí s horečkou a průjmem, kdy hrozí nebezpečí dehydratace a nebezpečné ztráty minerálů. U kojenců a batolat je nejlepší měřit teplotu v konečníku. Horečky trvající týden a déle jsou již důvodem ke znepokojení, stejně tak jako vysoké teploty (34°C u dospělých a 33°C u dětí ). Pamatujte na to, že horečka je vždy vyšší večer a po tělesné námaze. I další faktory jako je menstruace, vliv silných. Komplikace horečky u dětí a jejich řešení.


U dětí do let, nejčastěji však u dětí do let se mohou při teplotách nad °C objevit křeče, připomínající epileptický záchvat. V takové situaci je nutno ihned volat RZP, protože takový stav vyžaduje rychlou odbornou pomoc a následné neurologické vyšetření. Horečka je stav, kdy tělesná teplota přesáhne hodnotu ºC. Je vyvolána pyrogeny, které působí na centrum termoregulace v hypotalamu. Trvá-li však vysoká teplota již několik dní, stává se pro tělo vyčerpávající, především u malých dětí.


Tuto metodu děti velmi dobře snáší, protože je neobtěžuje a hlavně je efektivní protože třísly prochází velké tepny, takže krev se rychleji ochladí. Vzhledem k anatomickým poměrům se tato metoda nedá použít u kojenců. Není vždy žádoucí snižovat teplotu za každou cenu, obzvláště drží-li se kolem stupňů Celaisa, říká praktická lékařka Jana Vojtíšková a dodává: „Někdy postačí zůstat v posteli, snížit fyzickou námahu, zvýšit příjem tekutin a vyčkat dva dny, jak se situace vyvine.


Ovšem při prudkém nárůstu. Dospělému je sprcha obvykle i příjemnější než jakýkoliv zábal. Teplotu vody si nemocný může stejně jako při koupeli sám regulovat podle toho, jak studenou vodu ještě zvládne a je příjemná.


Délka sprchování by ale podle odborníka neměla přesáhnout čtvrt hodiny.

U dětí od čtyř let stačí maximálně čtyři minuty. Horečka u dětí může být srážená dětskými sirupy proti horečce, které nejčastěji obsahují ibuprofen nebo paracetamol. Léky s obsahem kyseliny acetylsalicylové pro děti absolutně nejsou vhodné, ačkoliv se dětem ještě před pár desítkami let zcela běžně podávaly. Dalším způsobem, jak snížit horečku u dětí , jsou koupele či zábaly.


Další způsoby snížení horečky u dětí. U koupele by se teplota vody měla pohybovat okolo ºC. Dejte si opravdu pozor, aby voda nebyla příliš studená.


Ta by naopak dítěti způsobila zimnici a jeho tělesnou teplotu by ještě zvýšila. Normální teplota se u dítěte mění s věkem, tělesnou aktivitou a denní dobou. Také se můžete pomocí osvědčených přírodních metod nejprve pokusit srazit horečku bez lékové formy. Uvedeme vám pár typů, které by vám mohly pomoci. Zvýšenou teplotu vnímám u svých dětí buď jako signál, že jsme něco přehnali a potřebují si odpočinout a nebo jako přirozený boj s nějakým tím bacilem.


Snižovat ji začínám, až když přesáhne hranici 3°C. Protože až tato teplota začíná bakteriím a virům vadit. A co se děje, než tělo dosáhne teploty, při. Není třeba tedy podání léku automaticky opakovat po hodinách, jak to mnozí rodiče činí.


Teplotu u dětí se můžete pokusit snížit také zábaly nebo sprchováním (teplota vody by měla být kolem 25–°C), případně můžete dítě osvěžit mokrou houbou. Zkusit můžete též jen přikládat. RadiTěch 42° se viditělně podepsalo, protože psát tu moudra o tom, jak někdo špatně snižuje teplotu je blbost.


Já mám například horečky ze zánětu dásně, který mám v aktivním léčení od zubaře. Fakt mě nebaví se celý den třást zimou zabalený v mikině, zimní bundě, teplákách a ještě přikrytý dekou, takže si ty rady nech pro někoho jiného když.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky