úterý 26. července 2016

Izolace trubek v kotelně

Systém je samotížný, trubek je v kotelně hodně a mají velký průměr, kotel byl dosud bez jakékoliv izolace. Jsem zvědavý, nakolik se zrychlí náběh kotle na provozní teplotu a kolik tepla půjde do místností, zkušenosti sem samozřejmě napíšu. Izotub – tepelná izolace na potrubí, která je vyrobena z čedičové vaty (též minerální plsť).


Její použití je přitom velmi rychlé a efektivní, takže ušetříte bez výraznějších starostí. Mirelon – návleková izolace z pěnového polyetylenu, jež je vhodná pro potrubní rozvody teplé a studené vody. Tepelné izolace potrubí rozvodů topení a vody tvoří nedílnou součást distribučních systémů vytápění nebo chladírenských zařízení.

Podílejí se velkou měrou na celkové energetické bilanci při spotřebě energie na vytápění, přípravu teplé vody a chlazení (klimatizaci) ve stavebních objektech, ale i mimo ně. Informační oznámení dle §ZOET: Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Rozvod je vedený po zdi, zahazovat se tedy nebude. Vše je v podstatě v kotelně na krátké vzdálenosti.


Každý díl té izolace se prostě po těch pár měsících zkrátil v podélném směru třeba o 1cm. Např: Mezi příchytkama do zdi je vzdálenost 70cm. Nacpal jsem tam izolaci dlouhou 71cm - tedy 1cm navíc.


Videoukázka, jak aplikovat izolaci Mirelon na vodovodní potrubí v rodinném domě svépomocí.

Celé čištění, odkalení se odehrává bez zátěže pro běžný provoz domu či bytu. V kotelně , v bytě u kotle, v činžáku ve sklepě se naši technici napojí na topný systém a odpad kam vypouštíme kaly, usazeniny a veškeré nečistoty ze systému. Na následujícím jednoduchém příkladu si lze představit možné úspory tepelné energie zaizolováním potrubí ústředního vytápění v kotelně rodinného domu umístěné ve sklepě.


Přívodní i vratné potrubí má délku metry a světlost 1. Teplota vzduchu v kotelně je °C. Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Nepodceňujte proto zateplení rozvodových trubek. Jejich izolace není složitá a může Vám ušetřit stovky korun ročně. V časech nedostatku zdrojů by se teplo mělo potrubním systémem beze ztrát dostat tam, kde je ho opravdu zapotřebí.


Fólie - tepelný izolátor, který se často používá ve stavebnictví. Jeho funkce jsou v mnoha ohledech lepší než jiné typy materiálů, jako je pěna nebo minerální vlna. Pokud existuje potřeba materiálu schopného odrážet tepelné vlny, použije se izolace fólie pro trubky. Jedná se o základní izolační. Tepelná izolace topných trubek v nevytápěné (studené) místnosti.


Ohřev topných trubek pod zemí. Specifičnost instalace topných trubek v podzemí spočívá v tom, že musí být položena pod úroveň mrazu země a tato hloubka je jeden a půl až dva metry. Pokud nesplníte tento požadavek, chladicí kapalina bude silně ochlazena.

Instaluje se pomocí lepidel, které jsou určené na kaučukové izolace. Ostendorf – OSMA zpracování plastů, s. Grundfos Alpha, druhé pro nádobu též Alpha a třetí pro radiátory a podlahovku ESBE LTC, ekvitermní. Izolační materiály na potrubí. Pánové má smysl izolovat v kotelně stoupačku a zpátečku z kotle, popř.


Mám malou kotelnu a nepotřebuji ji vytápět, ale vyplatí se ty trubky. Kvalitní izolaci pro trubky a potrubí mnoha provedeních pořídíte za skvělé ceny na topenilevne. Tloušťky izolací se navrhují většinou v závislosti na dosažení největších. V místech přímo u kotle,kde je velká teplota a šedá páska by to nevydržela to mám obalené hliníkovou páskou. Kotlem ohřívám vodu v bojleru.


Bojler mám přes celou zimu úplně vyhozen z jističů a jedu jen přes kotel a spokojenost. Výrobce uvádí, že to nutné je. Před pár měsíci jsme řešili mokrý strop a stěnu v koupelně z důvodu kondenzátu právě na tomto nezaizolovaném svodu, to firma opravila.


Isover, Rockwool a další. V oblasti tepelných izolací tak patří mezi naprostou špičku. Lze ji přitom využívat pro rozvody vody, a to nejen v domácnostech. Nenašli jste, co jste hledali? W (2x35kW v kaskádě), což už asi nespadá do kategorie kotelna.


Chtěli bysme ale zateplit strop v této kotelně , protože byt nad ní má studenou podlahu. A moje otázka je, čím to zateplení provést.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky