pátek 18. října 2019

Odečet vodoměru

Jak probíhá odečet vodoměru. Po přihlášení budete mít formulář předvyplněný. Doplníte pouze stav vodoměru.


Vyplňte příslušná pole ve formuláři, doplňte stav vodoměru a odešlete údaje. Kompaktní jednoúčelové zařízení pro navržené pro připojení libovolného vodoměru s pulsním výstupem.

Odečet elektronickou poštou. Přístroj přenáší přes GPRS síť do databáze na server stav počítadla připojeného vodoměru a stejně jako HydroLogger Hdetekuje nadměrné průtoky i překročení proteklých objemů v čase. Zde můžete nahlásit stav vodoměru pro potřeby pravidelného ročního odečtu. Samoodečet vodoměru je též možné nahlásit k 1. Proto žádá všechny své zákazníky, aby si sami provedli odečet vodoměru a jeho stav nahlásili do sídla společnosti v Jičíně a to buď telefonicky, e-mailem nebo přes zákaznický účet.


Bližší informace najdete na webových stránkách VOS Jičín nebo Vám je sdělíme na našem obecním úřadě. Zastavit odečet - ukončí odečet a zobrazí okno se souhrnem informací o odečtu Odvysílat odečty Metra - odvysílá odečtené údaje z měřičů tepla Metra pomocí USB vysílače Metra Režim úprav - povolí možnost úprav údajů o vodoměru , přidávání nových vodoměrů, odstraňování vodoměrů ze seznamu.

Kontaktní e-mail, nebude poskytnut třetím osobám. Slouží pouze pro potřeby evidence odběratelů vody a pro odeslání potvrzující zprávy. Jak je jistě dobře známo - vodoměry slouží pro sledování spotřeby vody.


Ještě před výběrem konkrétního typu vodoměru je nutné si dobře rozmyslet, zda-li chcete měřené hodnoty odečítat přímo v místě odběru nebo je přenášet na internet - k získání informací o aktuální spotřebě vody vám pak bude stačit počítač nebo telefon. Vážení odběratelé, dovolujeme si, v rámci zkvalitňování našich služeb, nabídnout možnost zaslání stavu Vašeho vodoměru. Odečtenou hodnotu prosím vyplňte do níže uvedeného formuláře.


Pracovník vodáren provádí pouze odečet stavu vodoměru na patě domu. Kdo bude odečítat stav poměrových vodoměrů v bytech, na tom se musí domluvit členská schůze družstva nebo shromáždění SVJ. Pokud se tento úkon zadá nějaké firmě, lze to považovat za plýtvání penězi. Je lepší a lacinější, když se tím. Do objektu s online odečtem dat jsou osazena měřidla se zapnutým radiomodulem, jenž vysílá data v pravidelných intervalech.


Pokud vás odečtář při řádném odečtu nezastihne v místě odběru, zanechá na místě odpočtový lístek , kde jsou uvedeny možnosti nahlášení stavu vodoměru. Jednou z možností je nahlásit tzv. Nahlásit samoodečet můžete ZDE.


Mohu provést odečet vodoměru bez přítomnosti odečítače?

Ano můžete, pokud vás odečítač při řádném odečtu opakovaně nezastihne v místě odběru, nebo si s vámi nesjedná individuální termín odečtu, lze nahlásit tzv. Pro vodoměry Enbra je typické suchoběžné. Záleží také na tom, jestli platíte poplatek za rezervovanou kapacitu vodoměru , cena je vám účtována jednosložkově, nebo dvousložkově. Náklady na udržování vodoměrů mohou už být zahrnuty v ceně.


Vodárenských společností je v ČR celá řada a jejích obchodní podmínky pro odečet stočného se liší. O odečtech vodoměrů v dané obci (městě) budete vždy předem informováni. Pracovník provádějící odečty vodoměrů se na vyzvání prokáže služebním průkazem. Stav vodoměru lze nahlásit těmito způsoby: On-line.


On-line zasílejte stav vodoměru. Hlášení stavu vodoměrů. Vstup a výstup vodoměru jsou v jedné ose a voda procházející skrz komoru, kde je umístěná turbína, protéká aniž by docházelo k tlakovým ztrátám. Vaše osobní údaje (e-mail, jméno, telefon) budeme (Maddeo CZ s.r.o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání informací se zajímavým obsahem z oblasti služeb pro bytové domy v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů.


Tedy X,5litrů je půlka kubíku a proto poslední číslice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky