čtvrtek 17. října 2019

Regulator tahu komina viadrus

Pokud potřebujete regulovat nadměrný a velký podtlak ve Vašem komínu, je tento regulátor komínového tahu tím správným adeptem. Get without the ads. Skip trial month free. Kominictví PECHLÁT 27views. Kotle Liepsnele sa vyznačujú svojou jednoduchou a minimálnou obsluhou a zároveň dlhými dobami horenia.


Zkouška tahu krbu - Duration: 0:54.

Installing and configuring the regulator traction on solid fuel. Viadrus U 22D (U 26) více energoportál. Krby na drevo, plyn aj bioalkohol, pece, sporáky, piecky, kachle, grily či záhradné kozuby.


Stavba na mieru podľa Vášho želania. Návrh, 3D vizualizácia, bezplatné odborné poradenstvo, realizácia na kľúč. Navrhneme a zrealizujeme taktiež Vaše hlavné, centrálne kúrenie na plyn, tepelné čerpadlo alebo kotol. Termostatické regulátory tahu RT udržují výstupní teplotu z kotle na tuhá paliva na hodnotě zvolené na knoflíku regulátoru.


Regulátory pomocí řetízků ovládají klapky přívodu spalovacího vzduchu a tím regulují výkon kotle. Elektricky ovládané regulátory tahu je možné ovládat pokojovým termostatem.

Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch. Komínový ťah je ostro sledovaným parametrom, ktorý má významný dosah na efektivitu spaľovania krbovej vložky alebo kachlí.


Problémom je slabý ťah komína, no veľkou výhrou nemusí byť ani vysoký ťah, ktorý ak ostane bez povšimnutia môže znižovať účinnosť vykurovacích telies rádovo o niekoľko desiatok percent. Inak povedané, pri vysokom ťahu komína síce. Inteligentné riešenie optimalizujúce funkčnosť komínových systémov šetrí energiu a znižuje emisie.


Regulátor tahu Energeticky úsporné a čisté spalování Ustálení spalování Snižuje emisivitu Snižuje spotřebu paliva Aktivně ekologický Rozsah nastavení – Pa Uzavíratelný. Nejnovější generace regulátorů tahu. Elastické těsnění zabraňuje vibracím a úniku spaliny. Regulátory tahu jsou mechanické nebo motorem ovládané komponenty, které zajišťují konstantní hodnotu podtlaku ve spalinové cestě.


Jakmile hodnota podtlaku ve spalinové cestě stoupne na optimální hodnotu, regulátor tahu se otevře a regulovaným přívodem vzduchu do systému omezí podtlak na nastavenou úroveň. Toto regulátor odstraňuje, zkrátka udržuje konstantní tah komínu. Tah komínu při jeho ohřátí se zvyšuje, stejně tak při otevření primárního vzduchu, kdy se zvýší teplota spalin. Na jakýkoli zásah regulace kotle regulátor komínového tahu reaguje. Chce to vyzkoušet, tady je video, jak jsem to řešil.


Model co máme přikládám na fotce. Jsou tam dvě stupnice (snad to bude na foto viditelné) Jak tedy nastavit správně regulátor? Vysoký tah komínu lze řešit Pomůže k tomu regulátor komínového tahu.

Jeho instalace je vhodná na komínový průduch nebo jiné místo v kouřovodu, a to podle typu zvoleného zařízení. Funkce je založena na regulační klapce, která je opatřená závažím. Malý tah klapku zcela uzavře. Velký tah ale závaží začne překon. Kromě toho může regulátor komínového tahu sloužit kominíkovi jako čisticí otvor.


Regulátor komínového tahu by měl být zabudován cca m pod vstupem kouřovodu do komína. Pokud to není možné, lze provést montáž do kouřovodu v blízkosti komína pomocí námi dodávaných T-kusů. Chtěl bych nějaký regulátor na míru těch dvířek Schiedel.


Abych jenom vysadil dvířka a nasadil regulátor. Myslel sem že jsou komíny Schiedel dost rozšířené a regulátor místo dvířek bude ke koupi, ale asi sem myslel špatně. Díky bezúdržbovému a automaticky regulovanému přimíchávání přídavného vzduchu jsou sníženy škodlivé emise. Neodborně nainstalovaným komínovým systémem nebo jeho zastaralým řešením se v komíně ztratí až tepla. Je to zařízení, které může použít každý z vás, kdo ho ještě nemá a topí kotlem, krbem nebo kamny na dřevo, uhlí, pelety, plyn apod.


Mám krbová kamna s výměníkem s výkonem 1kw a mám problém s dehtováním a zakouřením při přikládání. Průměr komínu je 1a výška od vstupu roury k hlavici komínu je asi 6m. Osobně si myslím, že mám malý tah komínu a chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s generátorem tahu komínu.


Potřeboval bych vědět, že to fakt funguje, protože jsem si našel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky