pátek 21. července 2017

Velikost bojleru pro 4 člennou rodinu

Voda v zásobníku se obvykle ohřívá na °C, tudíž ji při používání mixujeme s vodou studenou, jinak bychom se opařili. Ještě více užitné vody bychom získali, kdybychom na bojleru nastavili vyšší teplotu, to se ale. Ahoj, kolika litrový bojler jste zvolili pro -5ti členou rodinu. Další fotografie v galerii.


Ale pokud si denně čtyřčlenná rodina dopřeje plnou vanu, bude už potřebovat hodně velký bojler.

Ale pro člennou rodinu se vždy uvádí bojler nad 1litrů. Jul záleží, jaký typ bojleru můžete použít: elektrický, plynový, nebo. Jak velký bojler pro čtyřčlenou rodinu ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Navíc nač tak velká spotřeba, běžný bojler 1až 1l obsahu ( což stačí na 4. člennou rodinu , pokud to nejsou kachny) má obvykle příkon kolem kW a. Pokud máte třífázovou přípojku, je otázkou, jaké máte další spotřebiče, možná by se to dalo nějak přepojit, aby byly všechny spotřebiče zapojené na. Spočítejte si, kolik teplé vody se přibližně spotřebuje ve vaší domácnosti a jak velký zásobník byste pro ohřev vody potřebovali. Jak na to: Zvolte počet osob v domácnosti.

Obecně se uvádí spotřeba litrů na osobu, s tím počítají i projektanti. V praxi se ale počítá s tím, že nelze jen mechanicky objem násobit. Většinou se pro čtyřčlenou rodinu počítá s 120–litrovým zásobníkem,“ říká Zdeněk Eger z Pražské energetiky. Tím si zbytečně snížíte životnost svého bojleru.


Pokud jste si vypočítali potřebnou velikost , vyberte si vhodný typ třeba v některém z e-shopů. Pro více člennou rodinu bude samozřejmě potřeba větší objem bojleru. Nový tvar vík u tohoto modelu usnadní manipulaci s tímto ohřívačem vody.


V nové řadě těchto bojlerů došlo k vylepšení plastových vík, které se začaly vyrábět z ekologičtějších a hlavně lehčích materiálů a jejich nový tvar usnadní nejen manipulaci, ale také instalaci zařízení. Nám pro člennou rodinu doporučovali 50l bojler, ale je fakt, že max výkon byl 24kW, právě proto, aby stíhal rychle dohřívat. Také by to mělo průtokově stíhat ohřívání vody např. Myslím si, že pro čtyřčlennou rodinu je 1metrů až až, tedy pokud v tom není 40metrů dvougaráže. Pokud je těch 1metrů čistě plocha pro bydlení, pak úplně stačí.


Uvědomte si jedno že vlastně všichni čtyři budete doma jenom tak od čtyř hodin odpoledne a za chvíli vám děti dorostou na střední školu a budete. Momentálně jsme na tom s penězi hůř, takže mám na jídlo pro 4člennou rodinu tisíce a taky vyjdeme a jak píše Geh, odpadky nejíme, ale stále kupuji kvalitnější těstoviny, rýži apod. Chce to jen opravdu přemýšlet, nekupovat hlouposti a mít jídelníček na nějakou dobu dopředu.


Já si jej píšu na měsíc, ale u nás. Důležitou informací pro zákazníky je celkový objem zásobníku bojleru , který je potřeba uzpůsobit potřebám domácnosti.

Nejčastěji se potřebný objem určuje počtem lidí, kteří domácnost obývají. Pro jedno až dvoučlennou domácnost postačí ohřívač vody do 1litrů, naopak například pět lidí bude potřebovat i. Je pro člennou rodinu dostačující bojler 1a nebo byste doporučili 160? Rád bych se informoval na velikost bojleru pro 5-ti člennou rodinu.


Děkuji Studničný Velikost bojleru - Poradna Dražice OKC 1- Heureka. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Trend v oblasti výstavby rodinných domů hovoří jasně – roste obliba bungalovů.


Rodinný dům Rhodos – levná dřevostavba pro až člennou rodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky