pátek 14. července 2017

Řízení oběhového čerpadla

Regulace čerpadla Tech CS-19. Teplota zapínání čerpadla se nastavuje potenciometrem. K nucenému oběhu vody v systému využíváme takzvaná oběhová čerpadla.


Podle systému, ve kterém pracují, rozlišujeme oběhová čerpadla pro teplou užitkovou vodu, oběhová čerpadla pro otopné systémy a oběhová čerpadla pro solární systémy. Ve všech případech se jedná o čerpadla rozměrově velice malá, která jsou trvalou součástí systému a pracují buď.

Dobrý den, Máme kotel Geminox THRi 2-17C, vytápění podlahové v celém domě. Na podzim mi servisní technik (aniž by mně o tom nějak informoval) odpojil PWM řízení oběhového čerpadla v kotli - prý ať má podlahovka (při své velikosti) dostatečný průtok. Suma sumárum mě to stálo 7Kč.


Předchozí čerpadlo vydrželo let, což je úctyhodné. Při výběru musíte totiž vzít do úvahy celou řadu parametrů. Potřebujete znát například dopravní výšku nebo stavební délku oběhového čerpadla. TC termostat pro ovládání oběhového čerpadla , 1x čidlo, 230V, 5-90°C, 5°C.


Výběrem toho správného oběhového čerpadla lze ušetřit nemalé náklady za topení.

Nabízíme prověřené značky výrobců, jako jsou GRUNDFOS, WILO a další. Nabízíme celou řadu regulátorů od základních modelů až po regulátory pro rozsáhlé systémy či efektivní řízení systémů s více zdroji tepla a více spotřebiči. Termostaty a příložné termostaty, regulace pro oběhové čerpadla a kotelny.


Níže jsou zobrazeny regulace, zda termostaty k ovládání oběhového čerpadla. Slouží k nastavení teploty, která je nejčastěji snímána na kotlovém potrubí a podle teploty oběhové čerpadlo zapnou nebo vypnou. Termostaty pro oběhová čerpadla EUROTEMP jsou elektronické termostaty pro oběhová čerpadla topných systémů.


Nová, moderní čerpadla mají podobné funkce již integrována v sobě, včetně FM k řízení otáček. Investice se jistě vyplatí. Přesně tak, do oběhového systému s proměnlivým průtokem patří tohle provedení, které si samo řídí otáčky.


Při náhradě originálního standardního tříotáčkového oběhového čerpadla moderním otáčkově regulovaným čerpadlem může docházet (zejména pokud čerpadlo používá vlastní algoritmus řízení otáček podle změn v otopné soustavě) k nesouladu mezi regulací kotle a vlastní regulací čerpadla. Popis: Sučasné řízení oběhového čerpadla a cirkulačního čerpadla Euroster - Současné řízení čerpadla topení a čerpadla ohřevu zásobníku TUV- Chrání čerpadla před zanesením- Chrání zásob. Princip činnosti regulace oběhového čerpadla TECH CS-27i. Pro druhé čerpadlo se nastavuje teplota zapnutí, teplota vypnutí a hystereze. TUV řízení čerpadla zásobníku TUV Parametr Hodnota Výrobní nastavení min max Název K TUV K TUV K TUV m. Současné řízení oběhového čerpadla a cirkulačního čerpadla pro ohřev TUV v topných systémech kotlů na tuhá paliva.


Obvyklá životnost oběhového čerpadla tedy ložisek je udávaná až let. S největší pravděpodobností jsou tam mírně zalisovaná grafitová pouzdra.

V novějších konstrukcích by mohlo být i něco lepšího. Zaseknutí čerpadla vlivem nečistot mu paradoxně nevadí, to je ten rozdíl moderních čerpadel oproti třeba pikole. Jinak navlhnutí vinutí se netřeba bát, běžná čerpadla mají stejně vinutí zaplavené vodou a je potřeba je naopak odvzdušnit, aby se chladila. Jde mi o elektrické zapojení oběhového čerpadla ,ovládaného termostaty,umístěnými na vývodu z kamen s výměníkem,které budou spínat a vypínat čerpadlo podle nastavené teploty na těch termostatech. Zatopím,termostat sepne čerpadlo,přestanu topit,voda vychladne a na nastavené teplotě se čerpadlo vypne.


Topné těleso instalované z výroby má příkon 3×kW pro napětí 3×4V. Díky vysoce účinnému SCROLL kompresoru a dostatečně. Zajistí odstavení topení při stoupnutí vnitřní teploty např. V současné domě může pracovat jako hlavní regulátor (volit termostat s minimální hysterezí). Následně stanovíme požadované tlakové poměry v sání oběhového čerpadla , při kterých bude zajištěno, že voda proudící čerpadlem bude vždy v kapalném skupenství.


V čerpadlové technice je hlavní veličinou pro energetické výpočty měrná energie čerpadla Y (J. kg-1). V tepelné technice je výhodnější pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky