úterý 18. července 2017

Jaké oběhové čerpadlo

Jaké oběhové čerpadlo

Kotlové čerpadlo je oběhové čerpadlo , které je zabudováno přímo v kotli a je součástí jeho technologie. V principu se jedná o klasické oběhové čerpadlo , avšak výrobci kotlů si tato čerpadla nechávají vyrábět na míru přímo pro konkrétní typ kotle. Takže kotlová čerpadla se oproti běžným oběhovým čerpadlům. Pozornost se vyplatí zaměřit na oběhové čerpadlo , které najdete v kotlech většiny rodinných domů, a které je potřeba pro rozvedení teplé vody v systému otopné soustavy.


Suma sumárum mě to stálo 7Kč. Oběhová čerpadla se kromě vytápění. Předchozí čerpadlo vydrželo let, což je úctyhodné. Nabídka čerpadel je velmi široká. Aby čerpadlo spolehlivě sloužilo, je potřeba vždy vybrat správný typ s odpovídajícím výkonem a vlastnostmi.


Pokud topí kotel, tak oběhové čerpadlo nikdy nevypne úplně - při uzavírání větví postupně snižuje výkon až na minimum. Pokud regulace vypne kotel, oběhové čerpadlo se vypne až po určitém čase - doběh kvůli chlazení hořáku. Málokdy nastane situace, aby naráz zavřely všechny ventily s termostatickou hlavicí.


Jaké oběhové čerpadlo

První číslo značí dimenzi připojení. Tento typ čerpadel se používá v topných systémech pro zajištění cirkulace vody. Spousta lidí si je oblíbila především kvůli jejich nízké spotřebě energie. Dobrý den, doma topíme v kotli na tuhá paliva.


Letitým problémem je, že jeden raiátor málo hřeje a dlouho trvá, než začne vůbec hřát. Už mě to dost štve a rozhodl jsem se pro oběhové čerpadlo. Na trhu je však celá řada čerpadel a já nevím podle čeho vybírat. Jaké čerpadlo tedy koupit?


Jaké oběhové čerpadlo

A co se stane, pokud topím a. Nevíte někdo jaké mám dát oběhové čerpadlo ke kotlu na dřevo dakon pyro. Mám celkem dost velky dum asi radiatoru a 400m plochy. Radiatory jsou korada s termohlavicemi a tažené v plastu. Vysoce účinné oběhové čerpadlo s automatickou regulací výkonu. Tři provozní režimy, úsporný ECM motor, automatické odblokování, samočinné odvzdušnění, snadná montáž a nastavení.


Možná i vy budete potřebovat výkonné oběhové čerpadlo. V tom případě doporučuji právě oběhová čerpadla značky Wilo, která jsou dostatečně kvalitní a léty prověřená. Máte doma oběhové čerpadlo a pouze matně tušíte, za jakým účelem bylo instalováno a na jakém principu funguje? Pak jste na tom podobně, jako je tomu u spousty českých domácností.


I proto se vyplatí podívat se na toto zařízení pod drobnohledem. K čemu slouží oběhové čerpadlo a podle čeho si vybrat to správné? Průvodce jak fungují čerpadla Připravili jsme přehledného průvodce, který Vás podrobně a názorně seznámí s tí. Průtok se stanovuje v závislosti na výkonu soustavy a teplotním spádu.


Tlakový rozdíl se stanovuje hydraulickým výpočtem soustavy. V, přes spínací hodiny, které se strkají do zásuvky 230V. Raději tedy digitální, s týdením programem, než mechanické.


Jaké oběhové čerpadlo

Na spínacích hodinách se nastaví třeba tříminutový chod v půlhodinových intervalech (nutno odzkoušet), v době kdy je přepokládano, že bude voda zapotřebí (v pracovní dny ráno a večer, přes víkendy celý den).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky