pondělí 17. července 2017

Inertní plyn argon

Pojem inertní plyn je závislý na kontextu, protože například některé vzácné plyny mohou být za určitých podmínek přinuceny k reakci. N , Ar ve vzduchu ) a kvůli jejich nízké ceně na trhu. Ve vysokých koncentracích má dusivý účinek. Vzhledem k tomu, že argon je atmosférický plyn ( obj.), získává se převážně separací vzduchu.


Ačkoli argon je vzácný plyn , může tvořit některé sloučeniny za různých extrémních podmínkách.

Hliník a jeho slitiny, měď a její slitiny, nikl a jeho slitiny. VARIGON H H H VARIGON N2. Vykazují velkou stabilitu a extrémně nízkou reakční rychlost. Vzácné plyny – inertní plyn Vzácné plyny jsou označovány také jako inertní , ušlechtilé či netečné plyny.


Díky své netečnosti je argon používán jako inertní plyn při svařování, jako balicí plyn E 9v potravinářství, při výrobě žárovek a při výrobě některých kovů (titan, zirkonium, uran) Krollovým postupem nebo elekrolýzou tavenin halogenidů. Další využití nalézá jako plazmový plyn při technologiích plazmového navařování a stříkání. Jak je již možné odvodit z názvu této metody, na svařování-WIG se zpravidla používají inertní plyny.


Dle této normy mají označení l la l3.

Nejčastěji používaným ochranným plynem při svařování-WIG je argon (l1). Někdy se k nim připojuje ještě oganesson , který patří do stejné skupiny, ale jehož vlastnosti zatím nejsou známy. Tyto prvky jsou velmi málo reaktivní, ale nejsou zcela netečné, takže označení netečné či inertní plyny je nepřesné. Inertní plyny se používají zejména při svařování lehkých kovů.


Je vhodný pro svařování hliníkových materiálů, měděných slitin, titanu a pod. Argox se používá pro dekompresi výzkumu. To je někdy používán pro suchý oblek inflaci potápěči jehož primární dýchací plyn je helium-base protože argonu je dobrými tepelně izolačními vlastnostmi. Při vyšších koncentracích působí dusivě tím, že vytěsňuje kyslík. Zkapalněný plyn při kontaktu s kůží může způsobit omrzliny.


Argonové a neonové výplňové trubky pro světelnou reklamu, zatímco svítí modře, a neon - oranžově-červená. C a standardním tlaku 10kPa (zemní plyn , svítiplyn, LPG apod.) toxický – plyn , který při vdechnutí, poľití nebo při průniku kůľí v malých mnoľstvích způsobuje smrt nebo. Mohou se také používat v kapalném skupenství nebo ve formě pevného aerosolu.


Barevné značení je předepsáno pouze pro horní zaoblenou část lahve. Argon – hluboce zchlazený, kapalný. Pokud je normou vyžadováno označení dvěma barvami (např. směsi plynů pro me-dicinální použití), je toto označení provedeno pruhy na horní zaoblené části.


Základním plynem pro svařování hliníku je inertní plyn argon , doporučuje se jeho minimální čistota 9 Ar, tj.

Prakticky se ale používají čistoty 4. Důležitější než podíl nečistot je to, o jaké nečistoty jde: škodlivá je vlhkost a přítomnost kyslíku. Dále je nutný správný plyn. Pro TIG svařováni přichází v úvahu pouze inertní plyny. Simply put, the inert gasses ( argon , krypton, xenon) have this property because in principle their molecules do not create in structure among themselves or with particles from other gasses and strictly occur in monomolecular arrangements, which significantly reduces the transfer of kinetic energy between the molecules, which is the driving force of heat. Příslušná určená použití látky Laboratorní účely.


Premier – plyn s vyšší čistotou. Používá se pro speciální aplikace – např. Tlakový krycí plyn , nosný a pomocný plyn v tlakových systémech. Ochranná atmosféra při balení potravin.


Jedná se o těžší plyn než dusík, a slouží k ochraně citlivých výrobků, jako je víno. Procesní plyn Čistící plyn. Nicméně je dvakrát více rozpustný než dusík. Mezi nejrozšířenější technické plyny patří acetylen, argon , oxid uhličitý, kyslík, dusík a vodík.


Společnost Messer rovněž nabízí mnoho těchto plynů ve formě směsí pro speciální použití. Acetylen je vysoce výkonný palivový plyn vyráběný tradiční metodou reakce karbidu vápenatého s vodou. Na této stránce jsou výsledky na dotaz netečný plyn v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá.


Pokud ti zde nějaká definice chybí nebo o nějaké víš, POŠLI NÁM SVOJI DEFINICI právě skrze tento formulář.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky