pátek 10. srpna 2018

Jaký vybrat elektrický bojler

Jak vybrat ohřívač vody. Bojler je, v různých podobách, nedílnou součástí většiny domácností. Při jeho vybírání musíte adepty podrobit různým požadavkům. Například tomu, jaký typ ohřívače vody je pro vás nejlepší, pro kolik osob bude využit, kam jej umístíte a kolik času chcete věnovat pravidelné údržbě.


Můžete si vybrat klasický bojler s jednoduchým mechanickým ovládáním i ohřívač s LED displejem a možností volby programu pro potřeby rodiny.

Displej zobrazuje aktuální teplotu vody, za jak dlouho se voda ohřeje na požadovanou teplotu, nebo zobrazuje informace o případných poruchách. Elektrický bojler je teda rozhodne praktickejší, no na druhej strane, nie je elektrina, nie je ani teplá voda. Zároveň však stačí jedna zástrčka a nemusíte sa zaoberať prípojkami plynu a odvodom spalín.


Pánové jsou okouzleni pouze dražickými výrobky, moje zkušenost je ale jiná. Přestože jsem patriot a rád upřednostním českou kvalitu, když jsem tento týden vybíral bojler. Recenze a test kvalitních bojlerů dle naší redakce a jak ho vybrat. Jaký je nejlepší bojler ?

Srovnání, vítěz testu, nejprodávanější modely. Vertikálny bojler - Vhodný tam, kde je dostatok miesta. Výhodou je, že sa v nich, na rozdiel od horizontálnych bojlerov, toľko nemieša teplá voda sa studenou. Horizontálny bojler - bojler umiestnený na ležato sa inštaluje najmä v stiesnených priestoroch.


Energii je možné v domácnosti uspořit také při ohřevu teplé vody. Pozornost bychom měli věnovat výběru vhodného ohřívače vody a podceňovat bychom neměli ani jeho umístění, které může minimalizovat tepelné ztráty. Jaké parametry by měl splňovat a jak se o něj starat, aby nám.


Základním výběrem, před kterým stojí každý zájemce o nákup ohřívače vody, je volba typu energie. V současné době je na trhu možné pořídit spotřebiče poháněné plynem, elektřinou, případně kombinací obou. Jednak je uvedeno řešení s expanzí a. Musíte vybrat zdroj energie, který bude vodu ohřívat. Máte-li v domácnosti zavedený plyn, můžete volit až ze čtyř možností: elektrický bojler , plynový bojler , kombinovaný bojler , akumulační bojler.


Vybrat kvalitní bojler , který vám bude sloužit po mnoho dlouhých let, není jen tak. Poradíme, zda zvolit elektrický anebo ten kombinovaný. Bojler je venku v té letní kuchyni a tam se netopí, takže teplota tam může klesnout i hodně pod nulu, pokud je venku mínus 15.

Nikam jinam ho bohužel dát nemohu. Vím už co mám za bojler , je to italská značka General, ale ty bojlery se sem už nedováží. Našla jsem na internetu pouze náhradní díly do těchto bojlerů.


Při ohřevu teplé užitkové vody můžete ušetřit nebo utratit hodně peněz. Elektrický kotel se zapne, když udeří tuhé mrazy a tepelnému čerpadlu rychle klesá účinnost, nebo když krb vychladne. Alfou i omegou efektivního vytápění s elektrickými kotli je zvolení optimálního tepelného výkonu. Ten se odvíjí od tepelných ztrát objektu.


Efektivní a bezproblémový ohřev vody zajistí elektrické bojlery, které v současnosti patří mezi vůbec nejžádanější metody ohřevu vody. Dnes již existují i inteligentní bojlery, které si vaši spotřebu vody pamatují a šetří. Abychom to nějak shrnuli, čtyřčlenné rodině o dvou dospělých a dvou dětech by měl stačit bojler o kapacitě okolo 1l, ale v případě, že jsou všichni zvyklí na večerní koupel, nejspíš budou potřebovat alespoň 2l. Ale pozor, bojler byste neměli nahřívat na teplotu vyšší než °C, protože pak se výrazně zvyšuje vylučovaní vodního kamene, a snižuje se tak životnost zásobníku. Navíc se zvyšujícím se rozdílem teplot uvnitř a vně bojleru dochází k tepelným ztrátám.


To znamená, že ohříváte vodu navíc a spotřebováváte energii navíc. Ty vznikají v případě, že je bojler umístěn více než metry od odběrného místa. Protože ne vždy je možné mít bojler tak blízko odběrného místa, můžete to řešit o malé průtokovým ohřívačem, případně kvalitní izolací potrubí.


Praktické je umístit bojler do koupelny, případně do kuchyně či spíže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky