čtvrtek 30. března 2017

Hrnec na kvašenou zeleninu

Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem. Kvasná nádoba- hrnec s víkem,těžkým závaží,a bukovou tyčku s gumou. Receptů na mléčně kvašenou zeleninu máme plný internet, a něco jsme si vyzkoušely,(níže) tak jezte,a žijte zdravě. Zeleninu na pickles si musíte dodat sami.


Masivní, těžká zátěž, základ kvalitního kvašení.

Hrnec na kvašenou zeleninu - pickles o objemu litry. Ručně točený na hrnčířském kruhu, má hnědou glazuru. Hrnec je univerzální, je možné v něm ohřívat, zapékat a péct pokrmy v troubě.


Více informaci ve spodní části stránky. Najde všestranné uplatnění ve vaší kuchyni. Slouží zejména k přípravě doma nakládaných pokrmů, jako jsou kvašáky, utopenci, ryby, sýry a další lahůdky nakládané do oleje nebo octového nálevu.


Nedáte dopustit na zeleninu z vlastní sklizně, ale sazenice pořizujete na trhu nebo v zahradnictví?

Zkuste letos udělat změnu. Sadbu si předpěstujte, ten správný čas je právě teď. Nejenže vás to vyjde podstatně levněji, ale zároveň budete mít kvalitní a silné sazeničky. Recepty na kvašenou zeleninu řešíme na Jíme Jinak. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví.


Začněte online kurzem zdarma. Pickles je tak ideální oblohou k hlavnímu jídlu nebo přísadou do salátu. Vnitřní poklička je tlačena dřívkem a gumičkou stále ke dnu a vyvíjí tlak na zeleninu.


Nádoba s pružinou na pickles. V naší nabídce máme plastový hrnec kvašák na pickles s nerezovou pružinou. Umělohmotná nádoba má objem l. Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem.


Když se podíváte na kvasný hrnec , uvidíte, že jeho součástí bývá těžítko, které zeleninu udusá a šťáva se tak vyplaví na povrch. Pokud tento hrnec nemáte, chce to jen trochu kreativity a improvizace. Jak zeleninu v nádobě stlačit bez těžítka dolů?


Existuje určitě spousta způsobů, ale nejběžnější je patrně.

Zelí nakrájím ručně na tenké nudličky, pak je ještě několikrát překrojím a umístím do hluboké mísy. Máte-li struhadlo, kráječ na zelí, použijte jej! Cibuli a mrkev podrtím pomocí mixéru a přidám k zelí. Je na vás jak zeleninu zpracujete, ale nejdůležitější je, aby zelenina byla pro proces kvašení co. Připravenou směs zeleniny a soli přesuňte do předem vysterilizované nádoby.


Pokud nevlastníte speciální kvašák, postačí vám jakákoliv skleněná nebo kameninová nádoba. Recept na kvašenou zeleninu (pickles) Na výrobu kvašené zeleniny nepotřebujete nic speciálního. Postačí vám nakrájená zelenina, sůl, převařená voda a nádoba, ve které bude zelenina zalitá nálevem bez přístupu vzduchu.


Zuzka Pavelková Šafářová nám poskytla svůj ověřený recept na kvašenou zeleninu – pickles. Abyste si mohli připravit lahodné kvašené dobroty doma, budete potřebovat nádoby na kvašení. Co třeba vyzkoušet nádoby na kvašení ovoce nebo kvasné nádoby na víno, tzv. Míchejte Pokrájenou zeleninu promíchejte se solí a kmínem a směs důkladně propracujte rukama, až pustí šťávu. Pěchujte Směs napěchujte do připravené nádoby a zatižte ji.


Je nezbytné, aby byla zelenina celou dobu kvašení. Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky