pátek 10. března 2017

Kombinovany bojler na vodu

Obojživelný bojler Obojživelný bojler je ľudový výraz pre nepriamoohrevný bojler. Jedná sa o jednu a tú istú vec. Obojživelník bojler znamená, že sa vyhrieva aj elektricky (zobudovanou špirálou v bojleri) a aj zvonku, napríklad z kotla na tuhé palivo alebo z plynového kotla. Nabízíme kombinované bojlery - akumulační ohřívače vody určené pro zavěšení na zeď nebo pro horizontální upevnění. Díky velkému rozmezí objemů si u nás vybere každý - nabízíme jak malé kombinované bojlery pro menší domy, tak i velké zásobníky o objemu stovek litrů.


Hojně využívaným je i takzvaný kombinovaný ohřev v kombinovaných bojlerech, kdy dochází k ohřevu otopnou vodou např.

V případě, že je toto natápění nedostačující (například v létě, kdy kotel netopí), je bojler natápěn elektrickou spirálou. Kombinované ohrievače vody Dražíce, Eliz, Tatramat, Stiebel Eltron. Kombinovaný bojler ohrieva vodu z externého zdroja v kombinácii s elektrickou špirálou. V zimě slouží jako zdroj pro teplou vodu kotel, popř. Ak vám nevyhovuje zohrievať vodu pomocou elektriny, môžete si zakúpiť kombinovaný bojler , ktorý zohrieva vodu napríklad plynom alebo tuhými palivami.


Neviete si rady ako vybrať kombinovaný bojler ? Pozrite sa na : tipov, ako vybrať. Bojlery DRAŽICE, TATRAMAT elektrické i kombinované nejlevněji jen u nás.

Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu. Na ohrev vody majú inštalovanú jednu pevnú ohrevnú špirálu na spodku bojlera napojenú priamo na tepelný okruh z kotla. Niektoré zásobníky sú vybavené cirkulačným obehom. Umožňuje cirkuláciu, kolobeh teplej vody a tým zapezpečí neustále teplú vodu v potrubí.


Tlakové bojlery rozvádí teplou vodu ze zásobníku do všech odběrných míst. Patří mezi nejběžnější. Beztlakový bojler má zásobník pouze na pár litrů. Obvykle nad nebo pod umyvadlem.


Průtokové bojlery nemají zásobník, vodu ohřívají při jejím průtoku. Bojlery kombinované, ohřívače vody kombinované, které mohou být napojeny na kotel, který může buď topit, nebo připravovat teplou užitkovou vodu v zásobníku. A přes léto (když kotel není v provozu) mohou využívat elektrický ohřev vody. Existujú obojživelné bojlery aj s dvomi okruhmi na ktoré môžte napojiť okrem kotla aj solárnu zostavu.


Tieto sa nazývajú Solárne ohrievače vody. Ohrievače vody s rúrkovým výmeníkom Eliz, Dražice, Stiebel Eltron. Jak vypustit vodu a vyčistit bojler. Zmínili jsme se o tom, že před odstraněním vodního kamene je nutné bojler vypustit.


Pokud nevíte, jak na to, přinášíme vám přehledný návod: Bojler před vypuštěním vypněte vždy s předstihem, aby mohlo dojít ke zchladnutí vody.

Odpojte zařízení od zdroje energie. Plynové ohřívače vody a bojlery Quadriga, Quantum, Enbra atd. Plynový bojler může být v provedení s odtahem do komína, Turbo nebo bez odtahu spalin. Dále si lze vybrat ohřívač na pevná paliva, který se hodí zejména do rekreačních objektů. A k dispozici máte i nepřímotopný bojler , jenž připravuje teplou vodu v kombinaci s jiným zdrojem tepla, např.


Treba myslieť aj na to, že prietokový ohrievač využíva vyšší výkon. Tým pádom je príkon, teda spotreba vyššia. Ak hovoríme o akumulačnom ohrievači vody, myslíme tým bojler , ktorý zohrieva vodu do zásoby.


Je šetrný a komplexne najviac využívaný aj v. Kvalitní boilery jsou vybaveny termostatem, kterým lze plynule regulovat teplotu vodu v elektrickém ohřívači vody. Bojlery mají několik velikostí, která je závislá na počtu osob v domácnosti. Když má vaše domácnost například členy, doporučuje se bojler o objemu 1litrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky