čtvrtek 9. března 2017

Mateří mřížka optimal

Cílem je zabránit matce vstup do nástavku kde nechceme aby kladla vajíčka. Doplňování zásob včelstvu je řešeno stropním krmítkem s plastovou vložkou o objemu litrů. Víko úlu je plechové, v rozích letované, s polystyrenovou uteplivkou.


Mřížka může být proto jak zcela lehce odstraněna, tak také lehce vložena. Včely na horní nosné loučce neruší, protože s mřížkou nepřijdou do styku ! Chtěl bych zde srdečně poděkovat kolegům včelařům, kteří v průběhu více let zkoušeli různě provedené mateří mřížky a byli k dispozici. Mřížky nejsou přirozenou součástí včelího obydlí. Optimal × úvod eshop úl Optimal. Slouží do jisté míry k omezení pohybu včel.


Mají zabránit včelí matce v opuštění prostoru plodiště a tím zabránit zakladení medníku. Celá mateří mřížka je vyrobena z jedné dřeviny, dodáváme variantu dle aktuální skladové dostupnosti). Kovová mateří mřížka vložená do dřevěného rámu. Používám kovovou mateří mřížku v zateplených dřevěných úlech, položenou souběžně přímo na rámky do falců vymezujících pohyb nástavků. Prosím navrhněte z jakého průřezu by bylo nejvhodnější udělat zaramování mateří mřížky, aby tímto se mřížka zvedla nad rámky a tím byla zaručena včelí mezera.


Mateří (královská) mřížka - kovová. Rám se vytvoří ze latěk, které se v rozích spojí plátováním (obr. 14) a slepí se.


Mřížka vložená mezi nástavky je ihned vidět a nemusíme dlouho přemýšlet mezi kterými nástavky se nachází. Je dobré ji natřít jinou barvou než máme nástavky a tím se rozdíl ještě zvýrazní. Nabízím kovové mateří mřížky pro úly Langstroth uchycené ve dřevěném rámečku z borového dřeva. Obvod rámečku 42×cm. Rám je slepený a spojený kvalitními kovovými sponami, které se používají při rámování obrazů.


Mřížka je k rámu připojena na mnoha místech také kovovými sponami. Prodejny v Praze a Radvánovicích jsou v provozu,, expedice a doručování objednávek také. Pokud je to možné, volte prosím platbu předem (online), tak aby byl omezen kontakt při předání zásilky. Takže je to tedy v podstatě jedno jestli koupím tu či onu. Snažil jsem se dohledat, jaký rozměr by měla mít mateří mřížka.


Myšleno jaká mezera je pro včely prostupná a pro matku nikoliv. Prošel jsem dost článků, nějaké informace o P. RE: Použití mateří mřížky. Ventilátory, svítidla, elektromateriál Větrací mřížka se žaluzií GRM 4x 4mm. NÁSTAVKOVÉ ÚLY Neteplené úly Jednotlivé komponenty.


Nástavek ze smrkového masivu, s česnovým kruhovým uzávěrem,možn. Přestože mateří mřížka působí v úlu pro včely rušivě, je v mnoha případech její použití pro včelaře výhodné. Pouze u nízkých nástavků jsou ztráty zaplodováním medných plástů malé, takže je možné pracovat i bez mřížky. Přednosti včelaření v Eurodadantu 1. V příštím čísle uvedeme základní technické údaje.


Nástavkové včelí úly jsou v dnešní době nejoblíbenější možností k chovu včel, nabízíme k nim veškeré příslušenství. Jako jsou česnové uzávěry, zábrany proti stavění, označení úlů, zateplení víka úlů, zábrany proti myším, atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky