pátek 26. ledna 2018

Cena plynu za m3

Ceník plynu Získejte snadno a rychle přehled o tom, jak se cenově liší jednotliví dodavatelé. V ceníku najdete jen ceny za dodávku plynu , pokud chcete znát celkovou cenu včetně poplatků za distribuci, použijte naši šikovnou online kalkulačku. Ceny plynu se často velmi liší.


Cena se liší podle jednotlivých regionů a dodavatelů. Ke konečné ceně pro spotřebitele bývá nutné připočíst náklady na distribuci, činnost OTE a přenos. Je pomerne zvláštne, že aj napriek rozšírenému používaniu plynu v našich domácnostiach a firmách nie je známa cena za spotrebu plynu.

Plyn je ako plynné skupenstvo počítateľný na metre kubické, a tak aj preto je nutné počítať s trojrozmerným objemom a jednotkou m, ktorá sa nám zobrazuje aj na plynomeroch. V nedávnej minulosti bola dodávka plynu štandardne fakturovaná v objemových jednotkách, v metroch kubických (m³). Má to svoje opodstatnenie, pretože meradlá (plynomery) merajú spotrebu plynu v objemových jednotkách, čiže v metroch kubických.


Cena mzemního plynu pro domácnost vyjde kolem 1Kč. Jenomže stačí, aby se změnilo počasí, a můžeme počítat znova. Chování zemního plynu totiž závisí na tlaku, teplotě a jeho energie záleží především na chemickém složení.


Cena za dodávku zemného plynu závisí od druhu tarify, na ktorej sa vy ako odberateľ s SPP ako dodávateľom dohodnete. Sadzbami vami vybranej tarify sa potom oceňuje celá dodávka zemného plynu za dané obdobie.

Zatímco platbu za distribuci ovlivnit nemůžete, cenu za komoditu určuje dodavatel. Aktuálně srovnáváme ceny více než dodavatelů plynu , mezi kterými si můžete najít toho nejlevnějšího. Na faktuře však uvidíte spotřebu v jednotce MWh (megawatt hodina). Cenu plynu zjistíte převodem jednotek podle vzorečku nebo jednoduše v našem srovnání. Tarif Optimal navíc garantuje nižší ceny v prvním roce smlouvy než u tarifů Standard a cenové zvýhodnění v dalších dvou letech.


Narozdíl od dodavatele nemůžete svého distributora změnit. Pro spočítání přesné ceny je proto nutné uvést kraj, kde se vaše odběrné místo nachází. Pražská plynárenská, a. Pro odběrné místo zákazníka, ve kterém je cena služby distribuční soustavy podle bodu 1. Ceníky zemního plynu pro domácnost přehledně. Přepočet ze spotřeby v metrech krychlových (kubících). Porovnať ceny plynu a elektriny pre firmy a domácnosti, VyhodnaEnergia.


SK, Porovnanie cien zemného plynu a elektrickej energie na energetickej kalkulačke pre domácnosti a podniky Používaním našej služby vyjadrujete súhlas k využívaniu súborov cookies podľa platnej právnej úpravy EU. Jaká je cena za mplynu ? Kde se dá na platbách za plyn ušetřit a jakým způsobem? Poradíme vám, jak ročně uspořit až tisíce korun!


Porovnejte si všechny dodavatele plynu a ušetřete ročně až tisíc korun za plyn. V případě, že plyn využíváte pro více účelů, vyberte účel s nejvyšším odpovídajícím číslem.

Většina domácností využívá zemní plyn. Nejčastěji je tomu k vaření, ale někteří z nás s ním také vytápějí své byty nebo domy. Po deregulaci ceny plynu můžeme za něj platit různé částky, které se odvíjejí podle toho, jakého dodavatele a tarif si vybereme. Do regulované části spadají poplatky pro státního operátora trhu OTE a. Sazby regulované části poplatků stanovuje Energetický regulační úřad (ERÚ). Tuto část ceny nemůže zákazník ovlivnit.


Cena plynu se skládá z regulované a neregulované části. Vyúčtování za plyn tvoří dvě části – regulovaná složka, jejíž výši stanovuje každoročně Energetický regulační úřad a neregulovaná složka. Online kalkulačka provádí převod spotřeby plynu mezi m, které lze odečíst z plynoměru a kWh a MWh, v nichž je spotřeba uvedena na faktuře. Spotřeba plynu Kalkulačka orientačně převádí spotřebu plynu v metrech krychlových na kilowatthodiny a megawatthodiny. Cena za stálý měsíční plat - jedná se o cenu, která pokrývá další nezbytné výdaje dodavatele jako například: Zákaznický servis, výdaje na provoz společnosti, přepravu a skladování plynu , atd.


Jedná se o pevnou cenu, kterou zákazník zaplatí vždy, i když nic nespotřebuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky