pátek 19. ledna 2018

Trubkové výměníky

Vyrábí se z uhlíkových nelegovaných ocelí a nerezových ocelí. Používají se jak pro ohřívání, tak i ke chlazení, mohou sloužit též jako kondenzátory různých. Výhodu mají také v nejlepší čistitelnosti a jednoduché konstrukci. AxFlow na českém trhu exkluzivně dodává trubokové výměníky APV ze skupiny SPX Flow.


Je-li požadováno, mohou být standardní rozměry modifikovány. Trubkové kondenzátory WTK.

Další jedinečnou vlastností trubkových výměníků je možnost provedení aparátu „bez mrtvých prostor“. Výměník je potřeba správně nadimenzovat. JAD trubkové výměníky se skládají z pláště a trubkového svazku, který je tvořen soustavou trubek uspořádaných do několika vrstev protisměrně vinutých šroubovic. Kompaktní konstrukce, vysoká účinnost ve srovnání se standardními řešeními, snadná instalace a spolehlivost jsou hlavními výhodami typu JAD. JAD X trubkové výměníky se skládají z pláště a trubkového svazku, který je tvořen soustavou hladkých trubek uspořádaných do několika vrstev protisměrně vinutých šroubovic.


Ponorné výměníky tepla. Všechny výše uvedené způsoby přímého ohřevu mají společnou jednu věc – pracují na principu elektrického odporového ohřevu. Teplotu kapalin, plynů, eventuálně tuhých látek lze však upravovat také jiným, než elektrickým způsobem, a to předáváním tepelné energie od teplonosného média.

Teplovzdušná kamna HEATER jsou vysoce výkonná kamna na dřevo za příznivou cenu. Deskové tepelné výměníky mají přestupní koeficient až 10x vyšší než trubkové výměníky a předávací výkon těchto výměníků může být až v řádech stovek kilowatů. Proč čistit trubkové výměníky tepla ? Při ohřevu a ochlazování vody v trubkách trubkového výměníku dochází k postupnému vylučování minerálních i organických látek, které jsou v používané vodě vždy obsaženy. To vede k tvorbě usazenin, nánosů a inktrustací, které společně s korozním působením vody.


Plášťové a trubkové výměníky tepla jsou nejběžnějším konstrukcí pro mnoho aplikací. Poskytujeme široký výběr aplikací založených na nejvhodnějším konstrukčním návrhu a materiálech, abychom zajistili řešení, které bude spolehlivé a efektivní z hlediska vynaložených nákladů. Základní výhodou trubových výměníků je možnost ohřevu či chlazení suspenzí nebo znečištěných médií v technologických procesech chemického a energetického průmyslu.


Konstruovány jsou na primární i sekundární straně na tlak barů při 160°C, nebo barů při 250°C. Podle specifikace zákazníka vyrábíme rovněž trubkové výměníky v různých výkonech a materiálovém provedení pro výměnu tepla mezi médii kapalina – kapalina nebo kapalina – pára při různém rozdílu tepla. Pro chlazení olejů a vody, kde je vyžadován velký průřez kanálů provádíme výpočty, navrhujeme a vyrábíme trubkové výměníky tepla na zakázku. Deskové výměníky se vyrábějí sériově, proto jsou cenově výhodné. Použití těchto výměníků je velice různé, od běžné klimatizace, přes průmysl.


Velkou výhodou těchto výměníků je malá tlaková ztráta v okruzích, velice snadná čistitelnost a vysoký výkon. Jsme česká firma se specializací na kompletní údržbu, servis a dodávku tepelných výměníků. Zaměřujeme se na deskové výměníky , trubkové výměníky , spalinové výměníky a suché chladiče.


Provádíme: chemické čištění výměníků, mechanické čištění výměníků, přetěsnění deskových výměníků, opravy netěsnících výměníků, UV defektoskopické. Skládají se z pláště a trubkového svazku.

Potřebujete chladit nebo ohřívat? Zavolejte nám - odborně Vám poradíme a nabídneme různé typy průmyslových výměníků. Zákazník je u nás vždy na prvním místě! In-line mletí a dispergace. Míchací hlavice ISO-MIX.


Procesní a měřící technika. Limitní senzory hladiny. Měření hladiny kontinuální.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky