pátek 12. ledna 2018

Zapojení kotle s třícestným ventilem

Možností zapojení (včetně čerpadel) je na netu několik a každé má své. Okruh kotle je směšovacím ventilem. Zapojení s čtyřcestným ventilem , dvěma čerpadly a dynamickým.


Systém s nuceným oběhem, čtyřcestným ventilem a zásobníkem TUV. Základní zapojení kotle do topného systému s nuceným oběhem. O nějaké akumulační nádrži se zde nemluví.

Tak že co máte přínosného do diskuze? Praktické příklady zapojení s dvoucestnými a třícestnými regulačními ventily TA (V) Regulace spotřebiče třícestným regulačním ventilem v rozdělovací funkci 8. Přesto jsem hned na začátku doporučil čerpadlo. Nový kotel s obyčejným předehřevem, nevím zda by byla uznána reklamace kotle. V je standard a trubka navíc je pořád s 3V ventilem. Chtěl jste nestandardní zapojení na mnoho let a vadí Vám jedna trubka a zkusit, jak ve vašem systému bude malý okruh fungovat.


BENEKOV výměna starého kotle Benekov oficiální stránka. Mísící sada s třícestným ventilem pro rozdělovače HKV-D Kompletní sada pro přípravu konstantní teploty vody do rozdělovače.

Samotížný sekundární okruh v němž je zapojena AN a ohřívač TUV, je na rozdíl od předchozích zapojení , zakončen třícestným míchacím ventilem ovládaným servomotorem. Po zahřátí kotle na provozní teplotu, dojde přes termoventil v Laddomatu k plynulému propojení sekundárního a primárního okruhu, čímž se i sekundární okruh stane okruhem s nuceným oběhem). Celý regulátor se skládá ze dvou DPS. První část obsahuje LCD displej, tlačítko pro ovládání a indikaci pomocí. Zapojení kotle s termoregulačním ventilem esbe Instalace kotlů Zapojení kotle s termoregulačním ventilem esbe Zapojení kotle s termoregulačním ventilem , jedním topným okruhem s ohřevem TUV v komb.


Schéma zapojení kotle s čtyřcestným ventilem – jedno čerpadlo. Technické parametry kotlů na tuhá paliva a kogeneračních kotlů na tuhá paliva. Rozdíl mezi automatickými kotli na pevná paliva PAWLAK: PAWLAK: v kotli lze topit drobným uhlím. Jednotlivá doporučená schémata zapojení pro nástěnné kotle Logamax plus. Takže vhodnější zapojení je s osazením čerpadla do okruhu topné vody, kde radiátory (odběry tepla) pracují s dynamickým přetlakem.


Závěr: Osobně bych realizoval zapojení s třícestným termostatickým ventilem a na výstup za zkratem do trojcestného ventilu osadil zpětnou klapku (za kotlovým okruhem). Topná voda z kotle tedy vždy projde přes akumulační nádoby. Varianta 2: Kotlový okruh chráněn směšovacím ventilem pro zabránění nízkoteplotní koroze. Po dosažení dané teploty začne ventil přimíchávat vodu z akumulačních nádob zapojených sériově a při dosažení požadované teploty na čidle Bje umožněno.


Kotle musí být bezpodmínečně zapojeny s třícestným ventilem (se servopohonem a elektronickým regulátorem), termostatickým třícestným ventilem , nebo Laddomatem (nebo 22) tak, aby teplota vratné vody byla minimálně °C. EŘZ-elektronicky řízená zpátečka kotle s třícestným ventilem ovládaným servopohonem a čerpadlem. S použitím oběhového čerpadla s PWM řízením (pouze u verze Honeywell) dochází k úsporám odběru el.

PWM (pulsně šířková modulace) je modulace otáček oběhového čerpadla na základě vyhodnocování rozdílu teploty mezi výstupní (z kotle ) a vstupní (do kotle ) teplotou topné vody. Ještě doplním že výše uvedené schéma je klasické a léty osvědčené. Nic nového ani převratného nepřináší.


Teplota se reguluje teplotou vody a průtokem. Střední třída kondenzačních kotlů s rozměry: výška 7mm, šířka 4mm, hloubka 3mm. V nabídce jsou kombinované modely o výkonu – (2 3 40) kW a tři modely – (2 28) kW pro topení se zabudovaným 3-cestným ventilem (příprava pro zapojení kotle s externím zásobníkem TV).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky