pátek 25. listopadu 2016

Duomix funkce

Jejichž typy, provedení a funkce jsou uvedeny níže. Směšovače Duomix jsou armatury s dvojím směšováním. Dle funkčního provedení rozdělu jeme směšovače na čtyřcestné a trojcestné, jejichž typy, provedení a funkce jsou uvedeny podrobněji v tomto návodu. Mimo této základní regulatní funkce zabrañují nízkoteplotní korozi kotlú zvyšováním teploty vratné vody.


Firma KOMEXTHERM Praha spol. Bolo by možné čiastočne nahradiť duomix na predohrev spiatočky nasledovným spôsobom, keď je hneď za kotlom pripojený bojlér (akoby bypass), tak že nad to pripojenie bojlera osadiť guľové ventily na stúpačku aj spiatočku a ich reguláciou (priškrtením) držať kotol napr. Způsob instalace a jed-notlivé varianty zapojení do systému jsou uvedeny v samostatné části textu. DUOMIX ) nebo trojcestný (MIX). Příklad zapojení trojcestného smě-šovače do systému je uveden na obr.


Oblasti použití duo-mix je možné ještě rozšířit. Kromě funkce směšovacího čerpadla je možná přestavba na kontinuální čerpadlo nebo čerpadlo na maltu ke zpracování pastózních materiálů. Případnou přestavbu zvládnete několika hmaty. Ale ten dotaz zněl jasně. A jestli kotel topí víc když je ten duomix na (aby se pokoj vytopil na požadovanou teplotu) a pokojová teplota je nastavena na st.


Funkce směšovací, rozdělovací a přepouštěcí směšovače. Nebo rozděluje množství topné vody z kotle do rozvodu s otopnými tělesy a do. K dosažení požadované teploty nejlépe poslouží směšovací ventily.


Podle zapojení a účelu armatury nebo celého systému je třeba vybrat vhodný typ směšovacího ventilu tak, aby přesně plnil svůj účel. Důležitou součástí pro zajištění bezpečnosti uzavřené tlakové topné soustavy je tlaková expanzní nádoba a pojišťovací ventil. V této nádobě je membrána. Trojcestná a tycestná klapka – princip funkce Trojcestný smšovací ventil.


Duomix funkce

Sm ěšova č mimo regula ční funkce plní další funkci – jeho použití v topném systému u mož ňuje, aby teplota v kotli byla podstatn ě vyšší, než teplota, která je aktuáln ě pot řebná pro vytáp ění objektu. Tato radlička je svým tvarem od radličky TriMix odlišná. Příklady využití této funkce : a) Odčerpání zbytkového tepla z kotle po dohoření paliva. Směšovací ventily na vodu a vytápění, čtyřcestní směšovací ventil ESBE.


Vhodné pro kotle na tuhá paliva s přerušovaným provozem. All Italian Cities and Airports. Wide selection of cars. Tato funkce je d ůležitá zejména pro kotle na tuhá paliva.


Ochrana proti p řetopení kotle je aktivní v zimním i letním režimu, p ři zvolení kteréhokoliv topného systému i řídícího programu. Ponorný mixér Rovus Delimano Duomix Joy bílý. Funkce vstupů a výstupů je určena nastavením přepínačů SWa SW4. Tyto servopohony se od sebe liší napájecím napětím. SWnemá žádnou funkci.


Jak je z popisu funkce a požadavků různých zdrojů tepla zřejmé, může způsob připojení spotřebiče podstatně ovlivnit hospodárnost výroby tepla. Je-li SWON, je navolen režim se dvěma otopnými větvemi. Je proto zapotřebí vzít tyto požadavky v úvahu při volbě napojení jak odběratele tepla, tak také samotného spotřebiče.


V principu se používají dva způsoby připojení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky