pátek 25. listopadu 2016

Kondenzační kotel bez komínu

Stejně tak je kondenzační kotel ideálním řešením v případě velkoplošných otopných těles. Výše dotací zkracuje průměrně dobu návratnosti na celou polovinu, výměna plynového kotle za kondenzační se ale vyplatí i bez dotací. Teoretická účinnost je tedy 1. Oproti výpočtové hodnotě unikne spalinami tepla, kotel vysálá a kondenzát odvede tepla.


Dodatečně využitelných je tedy zhruba tepla.

Předpokladem je dokonalá technologie využívající uzavřenou spalovací komoru, přetlakové spalování a speciální kondenzační. Turbokotel – plynový kotel s nuceným odtahem spalin a přívodem vzduchu z vnějšího prostředí. Kondenzační kotle jsou dnes nejúspornější alternativou při vytápění. Je možné používat kondenzační kotle se stávajícím komínem ? Vsuvka z praxe: TURBO kotel je samozřejmě stále používán v mnoha domácnostech bez problémů a majitelé ho nechtějí měnit ani ve chvíli kdy dojde na rekonstrukci komínu. I pro tuto situaci máme řešení - nový komín, nebo vložka se musí udělat v nerezu, aby byl komín v budoucnu použitelný i pro kotel kondenzační.


Ten probíhá s využitím deskového výměníku.

Mezi klady kotle patří ErP ready a také hodnota jeho celkové účinnosti, která činí až 10. Stává se tak velmi úsporným zařízením do domů i do bytů. Komínový systém pro odvod spalin z kondenzačních kotlů s teplotou spalin do 120°. Ačkoliv je vše přípustné, co je pro kondenzační odvody spalin schválené, tak jsou i takové země v EU, které plast povolují pouze v krátké podobě ( kotel a odvod do tří metru - například u rekonstrukcí - přes fasádu), jinak dovoleným je pouze NEREZ.


Koneckonců je to věc názoru a ceny. O jakých stavebních úpravách je tady řeč? Je to především vložkování komínu , který musí být odolný vůči kondenzátu.


Nutné je i napojení na kanalizaci, kam odtékají litry kondenzátu za den. Samozřejmě, pokud už kondenzační plynový kotel máte, nic moc se pro vás nemění. Když ale topíte běžným plynovým. OTÁZKA: Dobrý den, mám doma kotel bez komínu , znamená to že až ho.


Na komínové sestavy vám pošleme cenovou nabídku na míru přesně na typ vašeho kotle. Komín pro kondenzační kotel KOMPLETNÍ KOMÍNOVÁ SESTAVA S PLASTOVÝM SYSTÉMEM PRO ODKOUŘENÍ KONDENZAČNÍCH KOTLŮ. Koupil jsem automatický kotel na uhlí bez možnosti topit dřevem, jelikož mám les tak bych si rád ponechal možnost topit i dřevem. Chtěl bych ještě koupit kotel zplynovací na dřevo.


Je možnost za výstupní rourou za automatickým kotlem udělat jakoby T kus a na něj napojit ještě výstup ze zplynovacího kotle?

Při vysokých cenách energií se to jistě hodí. Jenže kotel , který umí využít odpadní teplo z plynových par, je také náležitě drahý. V jakých případech se vyplatí kondenzační kotel ? Spaliny z kondenzačního kotle mají jiné vlastnosti. Proto jsou potřeba stavební úpravy komínu.


Vyvložkování komínu pro kondenzační kotel - jen odkouření DN8 přívod vzduchu ke kotli je z místnosti. V komínovém tělese je momentálně hliníková vložka o průměru 110mm, tedy by neměl být problém s jeho průchodností. Komín je v rodinném domě, na střeše je tělěso komínu dobře přístupné.


K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel. Jednoduše řečeno, když vyměníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky