středa 12. dubna 2017

Dakon dor 16 emisní třída

Nabízené výkony kotle DOR F: 1 , 2 2 a kW. Jmenovitý výkon kW Minimální výkon kW Třída kotle Spotřeba paliva při jmen. Kromě hnědého uhlí a hnědouhelných briket zvládne spalovat i dřevo, brikety, černé uhlí a krátkodobě i koks. Značka Dakon patří mezi přední výrobce kotlů na tuhá paliva, které se na Krnovsku vyrábí již více než let. Všechny výrobky značky Dakon jsou vysoce účinné s dlouhou životností a zároveň jsou šetrné k životnímu prostředí.


Dále k prodeji bojler obojživelník 150l, těleso je v suchém topeništi. Odhořívací způsob spalování paliva umožňuje dosáhnout nízkých hodnot emisí, vysoké účinnosti spalování a jednoduché regulace výkonu. Přednosti nejvyšší emisní třída univerzální ocelový kotel na různé typy paliv chladicí smyčka (ochrana proti přetopení kotle) zdarma větší násypná šachta, rozšiřuje se směrem k ohništi automatická regulace výkonu přímočinným regulátorem tahu shodné připojovací rozměry s původními kotli DOR Dakon dor f 12. U skladového zboží expedice do hod! Výdej na 20ti pobočkách po celé ČR.


DAKON DOR F popis, recenze, obchody. Druhé kolo kotlíkových dotací zahájeno Příjem žádostí od 5. UKONČENÍ PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ O KOTLÍKOVÉ DOTACE Dne 16. Patří do skupiny ekologických variant, což dle EN 303-potvrzuje zařazení do emisní třídy 4. Na trh je dodáván v několika výkonech, a to 1 2 ale také. Komín je cca m, vložkovaný nerez vložkou 200mm.


Dakon DOR 4F 14kW kotel na pevná paliva, emisní třída 4. Kotel pravidelně čistím, 2x ročně nechám čistit komín. V minulosti zatápění i topení fungovalo, až na nutnost častějšího čištění kotle. Letos jsem vzhledem k počasí v. Ocelový kotel DOR F se speciální konstrukcí pro spalování hnědého uhlí vyniká jednoduchou manipulací při přikládání a vysokou bezpečností díky bezazbestové izolaci.


Při spalování hnědého uhlí typu ořech splňuje přísné emisní limity třídy podle normy ČSN EN 303-5. Mezi výhody patří vysoká účinnost, nízké tepelné ztráty a praktická násypná šachta. Vadou na kráse může být emisní třída 4. Dakon Dor , Dakon UR, Dakon FB, Viadrus U 2 U 2 U 2 Emka, Pluto atp.


Třída kotle ( emisní třída ) vypovídá o množství vypuštěných emisí do ovzduší, platí čim vyšší číslo tím méně vypouštěných emisí. Jedná se o výrobek pro spalování hnědého uhlí. Jeho předností je vyšší bezpečnost, jednoduší manipulace při přikládání a kvalitnější izolace. Hlavně že má označení emisní třída že s tím ale budou lidé zápasit, kotel bude hulit jako prase, to už nikoho nezajímá.


Hlavně když kotel majitel vyměnil a vysolil státu v rámci ekologie vytoužené DPH. Můj starý Dor s emisní třídou hoří jako ďábel a to prosím topím jen a jen dřívím. Nevím, jak je posuzována jeho emisní třída (3).


Sousedé si na mne stěžují, že i já zamořuji ovzduší v blízkém okolí. Každý kotel, který spaluje uhlí asi škodí ovzduší. Ověřený zákazník Přidáno: 13.


Nová atraktivní a moderní verze nejprodávanějšího kotlena hnědé uhlí přináší vyšší uživatelský komfor. Emisní třída je kotli přiřazena na základě výsledků spalovacích a jiných zkoušek, které probíhají ještě před tím, než je dané zařízení uvedeno na trh. Nejlepší kotle jsou hodnoceny pátou třídou. Pojďme se nyní společně podívat, jak zjistit, jakou emisní třídu má právě ten váš.


Na dakon DOR MAX je na štítku tří II. Předpokládál bych že to bude stejné, ani jsem nevěděl, že to má štítek, až po demontáži, byl na pravé straně krytu kotle, přisazný u zdi, Zkuste kouknout tam.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky