čtvrtek 6. dubna 2017

Úprava slané vody v bazénu

K úpravě a dezinfekci slané vody se využívá fyzikální proces elektrolýza, při kterém se uvolňuje volný chlor. V této sekci najdete i plně automatizované systémy řízení úpravy slané vody. Jaký je princip úpravy slané vody v bazénu ? Popis fungovaní procesu dezinfekce pomocí slané vody v bazénu. Slaná úprava vody Moře ve vašem bazénu.


Jaké tajemství se ukrývá za křišťálově čistou vodou tropických rájů?

Nyní i vy můžete s její pomocí proměnit svůj bazén v exotickou lagunu s trvale průzračnou vodní hladinou. Vše je jednoduše signalizováno barevnými diodami. Po přečtení návodu vše rychle pochopíte. Jak se starat o solný chlorátor? Voda, která obsahuje sůl v uvedené koncentraci má mírně korozivní vlastnosti, a tak je nutné používat výhradně titanové elektrické spirály, nebo výměníky.


Samozřejmostí je i to, že by v bazénu neměli být prvky ze standardní nerezové oceli, ale prvky takové, které jsou určeny i pro provoz ve slané vodě. Chcete-li přejít na slanou vodu, nemusíte vypouštět bazén. Koupání ve slané vodě, i když je koncentrace soli násobně nižší než u vody mořské, blahodárně působí na pokožku a prohlubuje příjemný prožitek z relaxace v bazénu.


Do vody v bazénu se dostává spousta nečistot, jako jsou zbytky opalovacích krémů, trávy, utonulý hmyz atd.

Aby voda v bazénu zůstávala čistá a nezávadná, je třeba ji pravidelně dezinfikovat a chránit před bakteriemi a řasami. Solonizace – sůl do bazénu a úprava vody. Toho se dá samozřejmě docílit a to několika způsoby.


Základní způsob spočívá v používání chemických přípravků na bázi chlóru. Ten však může způsobovat u lidí alergické reakce. Pro tento účel slouží solonizační jednotky, které ze slané vody v bazénu vytvoří plynný chlór, který pak slouží jako hlavní dezinfekční látka pro údržbu vody v bazénu. Na čem závisí kvalita vody v bazénu ? K dosažení čisté vody v bazénu stačí dodržovat pět základních pravidel, jež lze vyjádřit pěti slovními spojeními: Péče o bazén a čištění bazénu , to je dodržování správné hladiny pH, pravidelná dezinfekce, vločkování, filtrování a pravidelné čištění vany.


Velkou výhodou slané vody v bazénu je však maximální komfort používání, kdy nároky na čas a údržbu vody jsou naprosto minimální což oceníte každodenně a zejména v případě, že jste několik dní mimo domov a nemáte tak možnost se o bazén nějakou dobu postarat. Máme v okolí sousedy, kteří mají v bazénu slanou vodu. Jedni mají bazén od Albixonu, druzí nějakého menšího místního výrobce. Náš další soused se spolu s námi ve stejnou dobu rozhodl pro bazén, takže jsme oba vyzvídali pro a proti slané vodě. Soused mi říkal, že jeho děti se chodili koupat k tomu se slanou vodou.


V súkromných bazénoch je možné využiť plnú ozonizáciu, vďaka ktorej je úprava vody plne bezchlórová, ale podstatne nákladnejšia. Ozón ako vysoko účinný dezinfekčný prostriedok zaistí bakteriologicky nezávadnú krištáľovú vodu. Voda nezapácha chlórom a nevysušuje pokožku.


Ozón zabezpečí dokonalú dezinfekciu. Každý uživatel bazénu chce mít křišťálově čistou vodu během celé koupací sezóny.

Přístroje pracují na principu elektrolýzy, kdy se do bazénové vody rozpustí – koncentace soli. Koncentrace soli je oproti mořské vodě o dost nižší. Mořská voda má obsahu soli. Složení slané vody v bazénu lze přirovnat ke složení slz, takže.


Princip úpravy slané vody. Tento proces nevytváří žádné škodlivé látky jako např. Jsme eshop i odborná montážní firma. Napište si o nezávaznou cenovou nabídku.


O úpravě vody v bazénu a bazénové chemii se napsalo již mnoho. Přinášíme Vám přehled v jednoduchých pěti krocích. V bazénové vodě se rozpustí sůl v koncentraci - a elektrolýzou vznikají látky, které se starají o čistotu vody v bazénu. Množství soli v bazénu je jako u Vašich slz.


Sůl nezpůsobuje alergické reakce a nedráždí oči ani pokožku, na kterou působí podobně příznivě, jako byste trávili dovolenou u moře. Nová zařízení i náhradní díly. Náhradní cely za nejlepší ceny. Nenašli jste Vaše zařízení? Nebo nevíte, jaké vlastníte?


My Vám poradíme, napište nám nebo volejte na telefon. Sůl do bazénu v té nejvyšší kvalitě. Poloautomatické a automatické dávkování chemie, bezchlórová úprava bazénové vody i vody slané - vše, co potřebujete k pravidelné úpravě vody , najdete v sortimentu Vágner Pool: dávkovače i vodní filtry. Ta se za pomocí elektrolýzy mění na přírodní chlór, který v podobě kyseliny chlorné spolehlivě ničí bakterie, viry a řasy.


Obsah soli je poměrně malý, až 10x menší než je tomu u mořské vody. Není potřeba se obávat slané kůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky