Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem. Snažte se zeleninu nakrouhat na co nejtenčí proužky. Ale ůplně nejdůležitější je natlačit co největší silou zeleninu do kvašáku.
Má to dva důvody: Polámete tvrdé části zeleniny,ale hlavně vytlačíte vzduch ze zeleniny,a zelenina bez vzduchu nehnije,ale opravdu kvasí. Sud na zelí-kvašák litrů.
Hrnec neobsahuje žádný klacek,těžítko,ani gumu. Je to jenom sud na kvašení. Na každém našem sudu je kvasná zátka. Proč si vyrábět pickles doma?
Kvašenou zeleninu lze jednoduše koupit v obchodech, ale má to několik háčků. Výběr bývá často omezen na jednodruhové kysané zelí (dlouhokvašená zelenina), které v mnoha případech obsahuje různé konzervanty nebo potenciálně škodlivé potravinářské přísady. Nádoba na kvasenie 2-litra.
Potrebujeme kameninovú alebo porcelánovú nádobu.
Na zeleninu nemá ísť svetlo. Zeleninu nakrájame alebo nastrúhame. Nakládací dózu znáte také z televize, kde v různých pořadech ukazují nakládání, kvašení či fermentování zeleniny a tento způsob úpravy nazývají pickles. Nastrouhané zelí s mrkví osolíte, dáte do nádoby a přitlačíte zeleninu víčkem s pružinou. Při teplotě max do 20°C dáte na několik dnů do tmavé místnosti.
Kvasná nádoba s víkem (litrů) na litrů kvasu. Objem litrů je určený pro všechny druhy kvasů o objemu litr. Teď jsem zrovna tvořil nádoby na PICKLES. Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu.
Plastová nádoba o objemu l, určená na přepravu vína, džusů, mléka, piva i oleje, ale i na kvašení zeleniny. Barel je opatřený šroubovacím víkem s ventilem pro únik plynů při kvašení, uchem na přenáš. Podobně jsou na tom kvašáky, tedy okurky kysající ve slaném nálevu (pozor, neplést s okurkami zavařenými v octovém nálevu, to nejsou mléčně kvašené produkty a neobsahují žádné prospěšné kultury).
Receptů na mléčně kvašenou zeleninu máme plný internet, a něco jsme si vyzkoušely,(níže) tak jezte,a žijte zdravě. Masivní, těžká zátěž, základ kvalitního kvašení. Vzhľadom na to, že ide o ručne robený výrobok, môže sa fotografia v detailoch líšiť od hotového produktu (farebná odchýlka a pod.).
Každý výrobok je originál. Klarstein Maischfest, fermentační kotel, litrů, kvasná trubka, nerezová ocel 304. Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu. V naší nabídce máme plastový hrnec kvašák na pickles s nerezovou pružinou. Umělohmotná nádoba má objem l. Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem.
Fermentační nádoba 25l na kvašení piva, vína - BIOWIN. Plastová nádoba na fermentaci – kvašení – piva nebo vína i dalších produktů má na obou stranách stupnici kapacity obsahu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.