pondělí 26. června 2017

Jak doplnit klimatizaci v autě

Proč je důležitá péče o klimatizaci ? Zanedbání péče o klimatizaci může vést v extrémních případech k vážnému poškození vozu. O nedostatečné desinfekci (způsobuje zvýšený výskyt plísní, bakterií a zápachu), která ovlivňuje zdraví lidí uvnitř auta, ani nemluvě. Jak poznat, že klimatizace nefunguje správně?


Samotná klimatizace potřebuje jednou za pár let doplnit.

Jak pečovat o klimatizaci v autě jsme psali zde. Rychlost vypotřebování chladicí náplně souvisí s četností jejího používání. Nutnost návštěvy servisu pozná řidič snadno – intenzita chlazení klimatizace začne klesat. Jak doplnit klimatizaci v autě Jestliže Vaše klimatizace v autě nefunguje (nechladí) nebo se její účinnost. Nejrychlejší řešení je samozřejmě doplnit chladivo, ukázat při první jízdě, že klimatizace funguje – po pár dnech ale máte zaděláno na problém,.


Vlastník vozidla by neměl vědětpouze o tom, kde je třeba doplnit klimatizaci v autě , ale také o tom, jak identifikovat a nezávisle opravit selhání tohoto zařízení. Nespoléhejte se na profesionální auto mechaniku.

Protože se situace liší a servisní centrum, kde můžete zaplnit klimatizaci v autě , může být daleko. Climatic centrem, odborným střediskem pro opravy klimatizací vozidel všech značek. Kromě údržby, plnění a čištění p. V autobazaru se na zkoušku funkčnosti klimatizace používá infračervený teploměr, který měří teplotu vzduchu vycházející z ventilačních výdechů. Pojďme si na začátek vysvětlit, jak vlastně klimatizace funguje.


Chod celého systému zajišťuje kompresor napojený na motor, který jej roztáčí. Pak je důležité vědět jak správně používat a čistit klimatizaci automobilu. Udělejte něco pro své zdraví. Zavřeme všechny dveře a okna 2️⃣ Nastartujeme, zapneme ventilátor na nejvyšší stupeň,. Jak ukazuje naše tabulka pětadvaceti nejžádanějších modelů českého trhu za první pololetí letošního roku, od nižší střední třídy je jednodušší verze – manuální klimatizace – naprostou normou a bez ní si ani tu nejlevnější verzi nedovolí automobilky představit: viz v našem výběru Škoda Octavia, Ford Focus, Kia Cee’ Renault Mégane.


Klimatizace standardem. Jak často je potřeba čistit klimatizaci v autě ? Během používání klimatizace dochází postupně k jejímu zanášení nečistotami. Tím, že se ve výparníku destiluje tekutina, vytváří vhodné prostředí pro plísně, mikroskopické houby, bakterie a viry.


V případě, že se blížíte ke konci cesty, je dobré klimatizaci vypnout zhruba minut před dojezdem.

I proto v jižanských státech často uvidíte jezdit ve městě řidiče s otevřenými okny, přestože klimatizaci ve svém autě mají. Na dlouhých trasách vyšší rychlostí je naopak výhodnější klimatizace. Otevřená okna v takovém případě už negativně ovlivní aerodynamiku, čímž zvýší spotřebu paliva.


Jak používat v autě klimatizaci Správně používaná klimatizace je příjemná nejenom pro posádku, jde také o významný bezpečností prvek. Záleží na tom, jak často klimatizaci používáte. Pokud při zapnutí vnitřní cirkulace ucítíte po 5–minutách jakousi zatuchlinu, je něco v nepořádku. To všechno může potkat řidiče a posádku automobilu, který má špinavou klimatizaci a zanesený kabinový filtr.


V kondenzátoru, jak už mnozí jistě tuší, dojde k jeho kondenzaci, tedy ke zkapalnění plynu. Chladivo, které se nachází v kapalném stavu a má nižší teplotu než po stlačení kompresorem, pak jde přes expanzní ventil, kde se rozpíná a mění se z kapaliny při vysokém tlaku na plyn při nízkém tlaku. Buď se v autě nechá vyvíjet plyn, který vydezinfikuje všechno, existují také tablety, jež se vhazují do systému ventilace, nebo zmíněné spreje s dlouhou hadičkou.


Nemusíte se však bát, že by omyté nečistoty zůstaly v autě – odtečou pod vůz kanálkem pro kondenzovanou vodu, říká Oldřich Vacek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky