úterý 19. září 2017

Spalinový ventilátor do komína

Spalinový ventilátor zvýší tah komínu a docílí tak k dokonalému spalování paliva. Nejenže při dokonalém spalování zvýšíte účinnost kotle, ale zamezíte vzniku škodlivých látek unikajících do ovzduší. Použití ventilátoru má tedy kladný ekologický dopad. Další výhodou je snížení usazování sazí na. Pokud jako mnoho majitelů řešíte problémy se špatným tahem komínu, problémy se zatápěním či nedokonalým spalováním paliva, pak pro vás může být východiskem spalinový ventilátor (regulátor komínového tahu), který všechny tyto problémy eliminuje.


Stačí zvolit vhodný typ, namontovat na ústí komína či kouřovod. Otočným knoflíkem lze spalinový ventilátor uvést do chodu, vypnout. Poloautomatická regulace EFCmá navíc teplotní čidlo, které ventilátor vypne v okamžiku, kdy teplota na ústí komína klesne pod stanovenou teplotu.


Komínový ventilátor nerezový slouží ke zvýšení a stabilizaci tahu bez ohledu na výšku a typ vašeho komína nebo přírodních podmínek, které v daném místě jsou. Principem je vhánění vzduchu z okolí do spalinového komínového ventilátoru čímž se vytvoří podtlak a tím se zvýší i tah komína. Hodnocení produktu:. Umísťuje se na kouřovod mezi výstupní hrdlo topidla a vstup do komína.


Správný ventilátor by měl umožnit dodatečnou montáž bez sekání elektrického vedení, být tichý a úsporný při provozu, snadno ovladatelný a lehce čistitelný. Dle továrně osazeného rotoru se rozlišuje pro provoz na pevná nebo kapalná a plynná paliva. Tělo ventilátoru je vyrobeno ze speciální slitiny hliníku. Rotor, který je v kontaktu se spalinami, je vyroben z nerezové oceli.


Zdravím, chtěl jsem do kouřovodu mezi komín a kotel zapojit odtahový ventilátor. Při přikládání nám to trochu prokuřuje. Po snadném odklopení komínového ventilátoru je volný přístup ke komínovému průduchu. Celo nerezová rotační hlavice zvyšuje tah komína , neprší do komínu,možno použít na většinu paliva, teplota spalin až 2stupňu.


Zefektivňuje hoření paliva. Karl M5komínový ventilátor , čtvercová podstava, průměr 150mm - černá. Toto zařízení je určeno k podpoře komínového tahu pro topidla na tuhá. Výrobce: VENTOR Odtahový ventilátor spalin WKO je navržen tak, aby. Jak funguje komínový ventilátor Komínový ventilátor se instaluje na ústí komína.


Regulátory komínového tahu Odtahový ventilátor WKO 2mm. Po zapojení pak v komíně vytváří podtlak a pomáhá zajišťovat kontrolu nad komínovým tahem, optimální odvod spalin z komínu a dokonalé spalování paliva, díky kterému můžete ušetřit až nákladů. Pri zakladaní ohňa zabráni spätnému vracaniu dymu do interiéru. V letných mesiacoch ho môžete používať na vetranie miestnosti. Pri čistení ohniska pomôže ventilátor.


Spalinový ventilátor do komína

Zjednoduší se tak zatápění a zabrání se vyvalení spalin a sazí do místnosti při otevření dvířek od kamen. Ten je obvykle spojen s nízkou účinnou výškou komínu nebo větším odporem na spalinové. Ventilátor není nutno odmontovávat kvůli vymetení komínu. Je vhodné zejména pro spotřebiče na tuhá paliva a biomasu. V nabídce máme komínové ventilátory od firmy Banador a CIKO.


Koupelny i její zařízení jsou vystaveny pravidelně a dlouhodobě vysoké vlhkosti vzduchu, která je ideální pro rozvoj plísní a množení bakterií, jež jsou nebezpečné pro lidské zdraví a mohou vyvolávat řadu zdravotních problémů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky