čtvrtek 7. září 2017

Bojler ke kotli na tuha paliva

Kotle jsou obvykle určené pouze pro jeden druh paliva , případně kombinují dva druhy paliva. Při výběru kotlů na tuhá paliva jsme se zaměřili na důležité parametry, jsou jimi emisní třídy, splnění podmínek ekodesignu a účinnost. Ty jsou klíčové pro splnění nároků na kotlíkové dotace a také pro možnost.


V současné době se mnoho lidí vrací ke klasickému kotli na tuhá paliva (v němž se zatápí uhlím, dřevem nebo dřevěnými briketami). Z tohoto důvodu je důležité znát také způsob, jak jej správně vyčistit od sazí a dehtu a jaké pomůcky přitom používat.

Pro různé typy kotlů se samozřejmě může postup čištění mírně lišit. Kotel na tuhá paliva je stále vyhledávaným a osvědčeným zdrojem tepla, který je spojen s jednou konkrétní nemovitostí. Moderní provedení zaujmou jak výkonem, tak i celkovou vysokou efektivitou, což se následně projevuje hlavně na výsledných cenách za vytápění oproti plynovému kotli. Nevýhoda je, že se do nich musí přikládat ručně. Výhoda je, že v kotli dochází ke zplyňování paliva a následnému spalování plynu, což je z pohledu kvality spalování velmi příznivé.


Důležité je topit v kotli vhodným a kvalitním palivem. Mokré dřevo je nevhodné jak pro staré, tak pro nové kotle.

V kamenných prodejnách i na internetu lze zakoupit velké množství kotlů na tuhá paliva různých značek. Mnoho potencionálních zákazníků si pokládá otázku, jaký kotel vybrat, aby byl dostatečně výkonný, bezporuchový a přitom ekologický. Ohřívače na tuhá paliva.


Skvěle se uplatní na chatách a chalupách pro rekreační použití. V nabídce máme špičkové beztlakové ohřívače pro přípravu teplé vody na tuhá paliva jako je uhlí a dřevo. Elektrokotel je možné použít jako doplňkový zdroj nebo záložní zdroj ke kotli na tuhá paliva.


Jak ušetřit při topení elektrickým kotlem Pokud máte v topné soustavě zapojený elektrokotel, můžete u svého distributora (nikoliv dodavatele) elektřiny požádat o nízký 20hodinový tarif, který se označuje jako D45d. Kotle na pevná paliva patří totiž k nejvyhledávanějším produktům na našem e-shopu. Nejtěžším rozhodnutím bývá, zda zvolit méně nákladný kotel na tuhá paliva s ručním přikládáním , nebo sáhnout hlouběji do kapsy a užívat si pohodlí díky automatickému kotli , který se o přikládání postará sám. Pozor - Komín musí být dobře utěsněn a zaizolován, aby nedošlo při sníženém výkonu kotle ke kondenzaci vodní páry a dehtů v komíně.


Doporučení firmy ATMOS. Zapojte kotel s akumulačními nádržemi. Je to nejlepší zapojení pro kotle na tuhá paliva , protože zvyšuje životnost kotle a snižuje spotřebu paliva.


Záruční doba na všechny akumulační nádoby je měsíců. Fénix je český kotel unikátní konstrukce na dřevo a tuhá paliva zajišťující pohodlnější vytápění vašeho domu.

Technické řešení kotle Fénix zvyšuje jeho životnost a je šetrné vůči konstrukčním materiálům. Tříplášťová komora kotle je tvořena. Nabízíme široký sortiment kotlů na tuhá paliva firm. C, tedy AN natopíš na max 85°C a tuto vodu můžeš využít až do klesnutí teploty na cca 50°C.


Je-li tepelná ztráta domu kW, budeš na ni topit necelých hodin. Dalším rozhodujícím faktorem může být možnost kombinace více druhů paliva. Při výběru si dále dejte pozor na to, zda kotel patří do odpovídající emisní třídy.


Zdravím všechny s jedním dotazem. Každý tu řeší tepelné čerpadlo, kterým rozhodně topit nehodlám (to si raději pověsím ke kotli na TP nějaký levný elektro kotel na protápění, když nebudu moct topit), ale kotlům se věnuje málokdo, i když si myslím, že to rozhodně není. Samozřejmě je i zde několik rozdílů, na které třeba brát ohled při výběru kotle. Rozdíly najdete nejen v druhu paliva , které můžete v kotli spálit, ale také ve velikosti zásobníku a popelníku.


Poslední dva faktory nám udávají na jak dlouho lze kotel naplnit. Male video predstavujici zakladni principy akumulacni nadrze , tento priklad zobrazuje akumulacni nadrz LMT pripojenou v klasickem prostredi rodinneho domu k radiatorum, TUV, kotli na tuha paliva. Sporáky na tuhá paliva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky