středa 6. září 2017

Protiproudý rekuperační výměník

Protiproudý rekuperační výměník

RX a RX-P, to jsou moderní protiproudé výměníky s lamelami z odolného hliníku a plastu. Protiproudý výměník je nástupcem méně účinného křížového výměníku. On-line prodejce vzduchotechnických produktů, jako je např.


V tomto výměníku proudí vzduch kanálky proti sobě. Z tohoto řešení těží hlavně vyšší účinnost (u kvalitních výměníků přes ), nevýhodou jsou větší rozměry. Chvíli se tedy nabíjí odpadní teplem po otočení do druhého. Ve výměníku dochází k výměně tepelné energie mezi odpadním teplým vzduchem a čerstvým studeným vzduchem zvenčí. Při výměně nedochází ke smíšení odpadního a čerstvého vzduchu.


Dochází pouze k předání energie. Křížový rekuperační výměník Standardní deskový rekuperační výměník se základní účinností rekuperace cca až. Díky protiproudé části dosahuje základní účinnost rekuperace i více než. Výměník je protiproudý o rozměrech 50x25x40.


Protiproudý rekuperační výměník

Skříň malé větrací jednotky s rekuperací tepla ECO ROOM je z odolného plastu. Těleso výměníku se dodává o délkách 3až 6mm. Tato část obsahuje tepelný protiproudý výměník. Jejich znalost vám pomůže s rozhodováním, která rekuperační jednotka, je pro váš projekt ideální. Samotné předání tepla (chladu) je zajišťován přes protiproudý výměník.


Přehled funkce: potrubní, nástěnné provedení, deskový protiproudý výměník , tepelný obtok, předehřev, regulace, E motor, IP ï ð, filtr, vícerychlostní, izolace mm, Modbus ErP vyhovující deskový protiproudý výměník předehřev filtry Modbus Smarty 2X V 1. Základní rysy závěsné rekuperační jednotky. Přiváděný venkovní čerstvý vzduch prochází přes rekuperační výměník uvnitř vzduchotechnické jednotky, do kterého z druhé strany vstupuje teplý odpadní vzduch z objektu. Rekuperace = zpětné získávání tepla.


Protiproudý rekuperační výměník

Obě vzdušniny jsou od sebe dokonale odděleny soustavou kanálků, aby nedocházelo ke zpětnému průniku. Díky nízké výšce ideální instalace do podhledu. Statická větrací jednotka s rekuperací tepla (bez ventilátorů). Jednotka je vhodná v součinnosti s externími.


Tato kombinace výrazně snižuje provozní náklady na bydlení a zatím neoceněným bo-nusem navíc je ideální vnitřní klima a čistý vzduch. Testováno na 1 těsnost. Speciálně vyvinutá geometrie lamel pro optimální vlastnosti přenosu tepla. Ve skříni je vestavěn vířivý protiproudý rekuperační výměník z plastu (účinnost až ), dva ventilátory typu volného oběžného kola s elektronickým EC řízením, filtry Gnebo Fpřívodního i odpadního vzduchu před vstupem do rekuperačního výměníku, automaticky řízená klapka by-passu, regulační modul a. Tato technologicky jedinečná zařízení s rekuperační vložkou s účinností až se využívají tam, kde je nutno odsávat znečištěný, vlhký, případně jinak znehodnocený vzduch a. V základním provedení obsahuje cirkulační a odsávací EC ventilátor typu volného oběžného kola, protiproudý rekuperační výměník tepla, cirkulační a by-passovou klapku se servopohony, teplovodní ohřívač, předfiltr čerstvého přívodního a odsávaného vzduchu z tahokovu, filtr cirkulační s třídou filtrace Ga.


Výraznějšího efektu jak při vytápění, tak i při letním chlazení rekuperační jednotkou lze dosáhnout v případě, že je do systému zakomponován zemní výměník tepla (ZVT). Varianty dodávky a sestava jednotky. Větrací jednotku je možné objednat s různými délkami protiproudého výměníku.


Jsou dodávány standardně délky pro tloušťku stěny 310. Původní záměr před dvěma lety byl koupit samotný protiproudý výměník za cca 6-7tkč a zbytek dostavět sám. Celkově bych se s cenou dostal na max 15tkč za kompletní jednotku včetně ventilátoru.


Protiproudý rekuperační výměník

Nyní mi na poptávku protiproudého výměníku s maximálním průtokem 350mdaná společnost odpověděla že samotné. Kvalitní filtr zabraňuje průchodu hmyzu, pylu, bakteriím, prachu (až do velikosti, který prochází plícemi), cementový prach (jemná frakce) atd. Kompaktní jednotka v základní sestavě obsahuje přívodní a odtahový ventilátor s volným oběžným kolem, vyjímatelný protiproudý rekuperační výměník z tenkostěnných plastových desek, výsuvné filtry přiváděného a odsávaného vzduchu třídy G(alternativně Mnebo F7) a odvodňovací vanu s hadicí pro odvod. Odpadní voda jde přes sifon do výměníku a pak dále do kanalizace.


Pro připojení odpadní vody použijeme plastové potrubí DN40. Při větrání jednotlivých místností ventilátorem se odvádí znehodnocený vzduch a nahrazuje se vzduchem ze sousedních místností nebo se přisává otvorem zvenku. Pokud je vzduch v sousedních místnostech špatné kvality, není první řešení vhodné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky