úterý 22. května 2018

Natírání dřeva motorovým olejem

Potřebuji to jako ochranu dřeva. Bylo krásně teplo a sluníčko svítilo a ojej se do dřeva krásně nasál. Měla jsem to tak roky a teď jsem tento nátěr olejem po létech znova obnovila, už spíš jen z. Nemůže se za natírání vyjetým motorovým olejem platit pokuta nebo tak? Dřevo napuštěné olejem má svým způsobem. Karbolin nebo vyjetý motorový olej byly v minulosti poměrně oblíbené!


Mluvím nyní o tom, jak se v některých obdobích starali lidé o dřevo na. Máte prosím někdo zkušenosti s nátěrem plotu vyjetým motorovým olejem ? Je pravda, že na omak plot asi měsíce špinil, ale po mechu ani památky. Pokud Vám jde o smra tak to bylo cítit velice málo a po měsíci už vůbec.


Olej krásně VYSCHL, do dřeva. Stejně tak nelze natřít plot títmto motorovým olejem. Upotřebený olej („ vyjetý olej “ ) je odpadním olejem ve smyslu §a §zákona o odpadech.


My tak natíráme roubenku. Já vím ekology teď asi klepne pepka, ale nic lepšího není. JO prý fermež, ale ta je drahá.


Ploty , vrata i schody natřené vyjetým olejem natírejte pouze po odstranění napuštěné. Natírání dřeva volskou krví bylo v dobách dřevních zaručeným receptem na jeho dlouhověkost. Novověcí rozumbradové s rozvojem techniky vymysleli impregnaci tohoto ušlechtilého materiálu podružným vyjetým olejem.


Vzhledem k vlastnostem oleje a vosku by v opačném případě nedošlo k žádoucímu vsáknutí nátěrů do dřeva. Povrch, který už byl ošetřený olejem nebo voskem a nemá rýhy či další mechanická a jiná poškození, nemusíte před renovačním nátěrem brousit. Stačí ho pouze očistit od prachu a nečistot a omýt vlažnou. V případě vosku na dřevo není nutné při natírání sledovat směr kresby dřeva , což je považováno za nejlepší způsob, jak efektivně natřít dřevěný povrch.


Z plechovky vosku naberte hadříkem vosk a rovnoměrně jej vtírejte do dřeva , dokud nezůstane žádný vosk na povrchu. Následně nechte vosk několik minut. Vysokou odolnost proti vodě, hnilobě a také velmi solidní odolnost proti opotřebení.


Co by jste cenově dostupného doporučili? Díky Vyjetý olej není jen nevhodný, ale i nebezpečný. Pokud koně okusují dřevěné části ohrad nebo přístřešku natřené vyjetým olejem mohou se i přiotrávit.


Rozhodně je to v okusu nezastaví, ale jako konzervace. Srovnání předností námi nabízených olejů: HipsTÉR - pouze na venkovní použití - přírodní ochrana dřeva proti vodě, plísním a UV záření. Snadná aplikace - již naředěno.


Ošetření povrchu dřeva olejem se v současné době používá stále častěji. Olejováním upravujeme dřevěný nábytek, například desky kuchyňských linek z masivu, palubkové obklady stěn, nepříliš namáhané podlahy a dřevěné schody, dekorační předměty a hračky, případně i dřevo v exteriéru, jako např. V módě je přirozený vzhled dřeva , který se dosahuje pomocí lazur.


Dnes se tedy používají na ochranu dřeva i jeho povrchovou úpravu krycí laky či lazurovací nátěry. Lněný olej poskytuje dostatek živin, vitamínů a látek. Jeho účinky byly testovány a ve velké míře i dokázáno. Dá se využít všestranně, dokonce ho můžeme použít v domácnosti na natírání dřeva.


Výhodou je, že si můžeme vybrat formu užívání, ať už kapsle, olej nebo semínka, podle potřeby. Ochranná funkce vyjetého minerálního oleje asi není dána ani tak olejem samotným, jako spíše emulgovanými kovovými mikročásticemi které mají účinek fungicidní, tedy brání uhnívání. Už jsem to zkoušel před rokem a olej dobře vsáknujl do dřeva. Neměl jsem pocit že by to tak silně zapáchalo. Ted po roce už nic necítím a plot pořád drží svou hnědočernou barvu (dalo by se přirovnat k odstínu palisandru).


Dřevokazný hmyz napadá dřevo o vlhkosti vyšší než , dřevokazné houby mají pro napadení dřeva hranici vlhkosti vyšší – přibližně. V tomto článku vám poradíme sedm jednoduchých tipů pro konstrukční ochranu dřeva a ono vám na oplátku bude sloužit věčně a většinou i bez impregnace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky