pondělí 28. května 2018

Rozvody elektřiny v rodinném domě

Můj dům doporučuje: Jednou z poměrně rychlých a téměř bezbolestných variant instalací jsou tzv. Montáž rozvodů - nejen vody, ale i elektrorozvodů, topení atd. Pokud bychom to dělali ale znovu, tak už bychom kabely v podlaze nechali volně – bylo s tím hrozné práce a komplikací a bylo to asi opravdu zbytečné. Bratr zrovna rekonstruuje starší dům a elektrikář mu všechny rozvody v podlaze nechává volně.


Nový rozvod elektřiny v domě je dneska častá záležitost. Rozhodně je dobré takový rozvod plánovat už ve stavebních plánech a dbát na to, aby se drážky pro budoucí kabely při stavbě nezaplnily.

Doporučuji všechny záležitosti svěřit odborníkovi, nebo alespoň pečlivě prostudovat veškeré normy. Proto rozvody ve starém rodinném domě či v bytech v panelových domech už často nevyhovují nejen současným normám a potřebám, ale mohou být i nebezpečné. Co si počít se starým rozvaděčem a rozvody v rodinném domě ? Ako postupovat pri obnove chalupy? Co byste vytkli takové pěkné retro rekonstrukci panelového bytu?


Mám jako nový nájemník nárok na kompletní výměnu elektroinstalace? V první fázi před omítkami je potřeba připravit tzv. Tyto rozvody samozřejmě musíte připravit před omítkami, aby nebylo nutné do nově udělaných omítek sekat.

Rozvody vody v rodinném domě svépomocí. Stejně jako kvalita vody je důležité investovat do kvalitních materiálů pro její rozvody. Pro pitnou vodu se v současnosti nejčastěji používají plasty, užitkovou vodu může vést měď. Systémy vedení se prodávají v komplexní formě, která připomíná stavebnici. Ačkoli to zní jednoduše, instalaci by měl vždy.


Jaká je cena elektroinstalace v rodinném domě ? TV, intermet a zabezpečení. Dům bude přízemní cca 200m2. Jde mi o cenu za materiál i práci. Jinak hromosvod vypadá,že je udělaný pečlivě,stejně jako instalace kabelů a krabic v domě. K rozváděči bych měl jěště nejaké připomínky,ale to je věc toho kdo u vás dělá revizi.


WC Kombi, zařizovací předměty uvažovány nejsou a boiler také ne U topení tj. Po prohlídce vzorového domu v Rakousku jsme tentokrát nahlédli do běžného jihočeského rodinného domu. Lenka nás vzala k sobě a prozradila, čím si ji intelige.


V panelovém domě může být cena zasekávané elektroinstalace až. Je vhodné použít – i za cenu vyšších pořizovacích nákladů – takové. Cena elektroinstalace v rodinném domě závisí na mnoha.


EP: Záleží hodně na tom, jak jsou udělány současné rozvody.

Jestli ale máte dostatečně velké rozvaděče zvlášť pro každé patro, tak by to nemuselo být vůbec složité. Nepíšete, jak stará instalace v domě je. Zkušenosti, rady a pracovní postupy ze stavby i rekonstrukce domu nebo bytu.


Vám prozradí, jak postupovat při stavbě nebo rekonstrukci svépomocí a ušetřit statisíce korun. Uvedená cena je orientační. Cenu ovlivňují požadavky např. Sice v diskuzích doporučují i silnější kabely 2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky