pondělí 28. května 2018

Samoregulační topný kabel princip

Princip činnosti, řez kabelem. Při montáži se využívá topných kabelů, které jsou instalovány po celé délce potrubí, a to. Proč nedoporučujeme samoregulační topné kabely pro podlahové vytápění. Typická oblast použití je protimrazová ochrana vodovodů s pitnou vodou, kdy na rozdíl od ostatních kabelů může být instalován uvnitř potrubí.


Protože samoregulační kabely je možné stříhat na libovolné délky (je pouze omezena maximální délka v závislosti na jištění), nedělají se typové okruhy, ale ke kabelům je nutné použít příslušenství (KIT č.4), které umožňuje kabel ukončit (uzavřít elektrický obvod) a připojit připojovací vodič (tzv. studený konec). Jako topný kabel můžeme použít odporový topný kabel Raychem T2Blue, nebo samoregulační topný kabel T2Red. Díky pozitivní teplotní závislosti polymerového jádra může samoregulační topný kabel automaticky zvyšovat nebo snižovat svůj výkon (teplotu) na kterémkoliv místě po celé své délce v závislosti na okolní teplotě (ochlazování kabelu).


Pokud se teplota okolí snižuje, kabel se více zahřívá. W a nejvýkonnější modely a konzumovat 1wattů), je to trochu z hlediska spotřeby elektrické energie, a může si. Instaluje se jako vyhřívání okapu, vpustí, úžlabí a svodů na střechu. Ideální je použití také na ochranu potrubí, hydrantu proti zamrznutí.


Pro bytové jednotky nové výstavby i rekonstrukce. Výkon 6W na bm, Záruka let. Díky tomu je maximálně využitelným, bezpečným a spolehlivým řešením pro mnoho aplikací. Výhody samoregulačního systému podlahového topení.


SR kabel je tvořen dvěma napájecími paralelně probíhajícími měděnými vodiči, mezi nimiž je umístěno polovodivé topné jádro. Samolepící hliníkové fólie pomáhají přenést teplo z pláště kabelu na chráněné potrubí. Speciálně pro ochranu potrubí jsou vyráběny topné kabely s integrovaným termostatem a vidlicí. Příložný termostat automaticky spíná topný kabel při poklesu teploty potrubí pod 3°C, kabel je vyráběn v délkách do 50m. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.


Napájení přímo ze sítě 230V (možno ovládat termostatem). Cena je uvedena za 1bm. Na začátku je samoregulační topný kabel fixován na místě a po instalaci je připojen. Kabel můžete vystřihnout na libovolném místě bez obav z projevu studených zón. Vodič může mít libovolnou délku.


Technické provedení umožňuje, že samoregulační topný kabel může automaticky zvyšovat nebo snižovat svůj výkon na kterémkoliv místě po celé své délce v závislosti na okolní teplotě: Inteligentní samoregulační systém FroStop od firmy Raychem je úspornější než běžné odporové kabely. Kabel je prodáván v metráži po m. Topný kabel pro přívod vody mimo potrubí nebo uvnitř. DPH a poplatků za rycyklaci elektrospotřebičů.


TOP11A-T - samoregulační topný kabel. Vhodný pro domácí a stavební aplikace. Tento topný samoregulační kabel je možno použít i ve styku s pitnou vodou.


Když okolní teplota klesne, jádro inteligentního kabelu RAYCHEM se smrští a počet elektrických cest se zvýší. Samoregulací ušetříte až energie. W 4ohmů Automatický.


Kabel , který se při něm ohřívá, řídí kontrolovaným způsobem (to je důležité!) - skutečné nálezy pro mistra tepelného inženýra. Takové vodiče lze použít k instalaci teplých podlah a zajistit, aby potrubí v chladu nezamrzlo a nevypuklo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky