úterý 15. května 2018

Oprava litinového radiátoru

Jeho výhodou je, že ztuhne za několik minut a odolá i velmi vysokým teplotám. Jedinou nevýhodou je, že by těleso protékající radiátoru nemělo být na přímém slunci, protože tyto typy lepidel nemají rády vlhkost a UV záření dohromady. Nakonec jsem zjistil, že pískované byli, tudíž jen opravím nedokonalý nátěr a stříknu je kvalitním.


Na obrázku tazatele jsou radiátory litinové. Dobrý den, jak by šla opravit drobná netěsnost na ploše litinového radiátoru – cca max.

Zkoušeli jsme páječkou navařit cín, moc se ale. Dnes si ovšem řekneme něco o. Pak má taková oprava smysl a dalších deset let je klid. Ale použití smirku je poněkud problematické, když povrch litinového radiátoru se vyznačuje vystouplými zrnky – nevybroušené nepřesnosti pískové licí formy.


Provádíme kompletní rekonstrukci panelového bytu. Zadání Dobrý den, teče mě litinový radiátor a potřebuji ho opravit nebo vyměnit za nový. Nevím zda se zabýváte i litinovými radiátory.

Současný litinový radiátor (viz příloha s foto) má žeber v celkové délce 2cm. Rozteč připojení je cm. Namontovaný typ radiátoru už se určitě nevyrábí.


Měrná tepelná kapacita litiny ( litinového radiátoru ) je 0. Dopřejte jim kvalitní údržbu a renovační servis od firmy Laurens, díky kterému budou Vaše staré litinové radiátory jako nové. Každý radiátor si zaslouží kvlaitní servis, díky kterému Vám bude bezproblému topit další desítky let. Rychlá výměna starého radiátoru za nový Nový deskový radiátor pro rekonstrukce ( RADIK KLASIK - R ) je navržen tak, aby jeho instalace byla možná na stávající rozvody. Prvním krokem je sundání původního článkového radiátoru a odstranění (uřezání upevňujících háků ve zdi). Topenářská firma, která neumí vyměnit článek radiátoru , by měla okamžitě skončit.


To se učí ve druháku na učňáku :) A pokud jste v nájmu, tak by měla jít oprava radiátoru na vrub majitele domu,ne? Jak jsem psal, potrubí jde normálně zmrazit, povolí se šroubení u radiátoru , vypustí se jen radiátor a není co řešit. Pak by mohlo dojít ke vzniku trhliny a netěsnosti. Nepředpokládám, že byste je chtěl pískovat doma.


Než se do toho pustíte, doporučuji si poptat cenu pískování, zvážit cenu nátěru, cenu dopravy, demontáž, montáž. A případně cenu jednoho radiátoru , pokud by se během manipulace poškodil a bylo jej nutné vyměnit za. Oprava radiátoru – České Budějovice.

Získejte cenové nabídky zdarma. Poptejte šikovného řemeslníka na Nejřemeslnících. Děkuji za Váš názor a radu. Ale kde v dnešní době najít toho šikovného instalatéra,který by toto provedl? Když jsem se dotazovala šéfa topenářské firmy,tak ten pravil,že takovouto opravu litinového radiátoru neprovádí,že dělají pouze výměnu -t.


Dobrý den, máte někdo zkušenosti s použitím starých litinových radiátorů v nově budované otopné soustavě (plynový kotel)? Mám k dispozici staré litinové radiátory (z původního ústředního toprní - asi let staré) - jsou ve velmi dobrém stavu, ale nevím jaké je riziko že zanesou kotel nějakými nečistotami. Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu.


Renovace radiátoru Radiátor natírejte pomalu a pečlivě a samozřejmě speciální barvou určenou přímo pro tento povrch. Ujistěte se, že má dobrou kryvost, snáší vyšší teploty a nežloutne. V průběhu ohřevu dochází v radiátoru k akumulaci tepla a jeho uvolňování do okolí.


Požadovaná teplota se reguluje pomocí termostatů, pro regulaci teploty v jednotlivých místnostech jsou vhodné např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky